Најскапото кафе на светот Копи Лувак во Македонија !

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Е ова е традиционален македонски менталитет како рекламите што се на МТВ за како беа "endemic species", му се подсмеваме на секој што има малку попрефинет вкус(секако ако е во можност да си го дозволи тоа) бидејќи не е доволно хардкор, бидејќи е фалбаџија или педер.
Пример некогаш кога сум повеќе при пари еве јас сакам да си дозволам наместо она евтиното бренди/коњак(бадел) што другарите го пијат да се напијам чаша-две Џејмисон или евентуално блек лејбел или чивас.
Неможам да пијам вигор во никој случај, значи смирноф/финландиа/абсолут, било што али вигор не. Вина у никој случај оние во туби или било какво пакување што надминува 750 мл или евентулано 1л. И по можност плутена тапа.(најдобро Бовин, Тиквеш или евентуално Стоби), никако Сковин, Далвина и останатите.
Пиво или амстел или туборг или пак Јелен.
И сега дали јас сум педерче затоа што сакам да уживам во животот со малку по префинети работи? Можам да набројам уште многу примери кои не се однесуваат на алкохол.
Не сум богат, не сум ни сиромашен. Но еве на пример пијам помалку во квантитет или пак во помалку прилики али кога пијам го пијам со задоволство. И пак ќе се најде некој што ќе ми каже нешто во смисла мислиш ли дека си подобар од другите? Или пак поради тоа што се облекувам малку по формално за разлика од другите на моја возраст, сакам да носам сакоа, кошули па и одела.
Знаете како е тоа добро-познатото јас немам зошто тогаш комшијата да има.

Последно уредено:
G

garthok

Гостин
Е ова е традиционален македонски менталитет како рекламите што се на МТВ за како беа "endemic species", му се подсмеваме на секој што има малку попрефинет вкус(секако ако е во можност да си го дозволи тоа) бидејќи не е доволно хардкор, бидејќи е фалбаџија или педер.
Пример некогаш кога сум повеќе при пари еве јас сакам да си дозволам наместо она евтиното бренди/коњак(бадел) што другарите го пијат да се напијам чаша-две Џејмисон или евентуално блек лејбел или чивас.
Неможам да пијам вигор во никој случај, значи смирноф/финландиа/абсолут, било што али вигор не. Вина у никој случај оние во туби или било какво пакување што надминува 750 мл или евентулано 1л. И по можност плутена тапа.(најдобро Бовин, Тиквеш или евентуално Стоби), никако Сковин, Далвина и останатите.
Пиво или амстел или туборг или пак Јелен.
И сега дали јас сум педерче затоа што сакам да уживам во животот со малку по префинети работи? Можам да набројам уште многу примери кои не се однесуваат на алкохол.
Не сум богат, не сум ни сиромашен. Но еве на пример пијам помалку во квантитет или пак во помалку прилики али кога пијам го пијам со задоволство. И пак ќе се најде некој што ќе ми каже нешто во смисла мислиш ли дека си подобар од другите? Или пак поради тоа што се облекувам малку по формално за разлика од другите на моја возраст, сакам да носам сакоа, кошули па и одела.
Знаете како е тоа добро-познатото јас немам зошто тогаш комшијата да има.
Сето тоа е во ред се' додека не му го пикаш на некој под нос како членов што ја отвори темава.

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Сето тоа е во ред се' додека не му го пикаш на некој под нос како членов што ја отвори темава.
Во право си се согласувам јас зборував за оние што критикуваат без причина ,а секако постојат и такви што иритираат со таквиот вид на однесување.

D

Daedalus

Гостин
Така е ама не е така. Секоја роба има свој купувач
Осеќам дека те држат у некој магацин со мувлосани ѕидови Хозе и Хулио, имаш пиштол на глава и додека ти се тресат рацете ја повторуваш истата реченица...

Невнимавајќи, си ја испушил цела ганџа која ти ја пуштиле у лер и сеа ти зависи газот од тоа дали ќе го продадеш рио кафето у копи лувак ќесички.

Ја сум за тоа да отвориме сметка и да го спасиме нашиот Keljav, следен пут памет у глава, со усул све.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Осеќам дека те држат у некој магацин со мувлосани ѕидови Хозе и Хулио, имаш пиштол на глава и додека ти се тресат рацете ја повторуваш истата реченица...

Невнимавајќи, си ја испушил цела ганџа која ти ја пуштиле у лер и сеа ти зависи газот од тоа дали ќе го продадеш рио кафето у копи лувак ќесички.

Ја сум за тоа да отвориме сметка и да го спасиме нашиот Keljav, следен пут памет у глава, со усул све.
Може ли да се спасиш ти.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814

Nee krajot ne me bendisuva....Plus ti fali akcija....Eve da receme posle scenata so pistolot...moze da se vratime nanazad malku ...onoa koga i kako keljav dosol do kontakt so ganzada i gi zapoznal ovoa Spanjolive...posle toa se vrakame so scena pistol u glava na keljaviov ....tuka on im kazue deka znae za stignata pratka na Kopi Luvak (veoma skupo kafe) ...a.k.a (pojasnjene) kupue vreme dodeka negovite planiraat plan za oslobaganje...ama pusto Spanjolive pojma nemaat sto e Kopi Luvak ...i taka u nenormalna napnata diskuija on gi ubeduva Xoze i Xulio...da ja ograbat pratkata u promena za negova sloboda....Ovie go ostavaat vrzan i go realziraat planot...U megu vreme keljav bidue oslobodzen od negovite...i pravi zaseda...gi potepuvaa spanjolive (tuka ufrlas scena so kibritce u ispotena usta) i im go krade plenot....I na kraj zavrsuvas ....So pogled od vodno nakaj skopje (onaka sabajlecki) Keljav pie kafe,pusi cigara ,podmuklo se smee....i zumirajci go logoto na Kopi Luvak kesickata zavrsujes....TA DAM!

Последно уредено:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Прочитав 5-6 страни и дојдов до заклучок дека Кељав е или тежок трол или другарот е отиден во неповрат, трето нема. Стилови, најубави жени... :pos:
П.С позз со стил.

Zgembo

Kayser Soze
Член од
29 јули 2014
Мислења
102
Поени од реакции
70
Sve e u redu, i prefinet ukus, i zelja za nekoja stepenicka povisoko, barem za kratko,pa snobizam uopste, ne razbiram ama ajde. No 100 evra za solja suseno, peceno, meljano i na kraj vareno gomno.... skk ti znaci, pa neka e i stvarno dobro, kafe e u pm, 100 evra solja... bolje kupi Air Max i pocasti se Lavazza

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
A со кафето даваат и ванила од кравји лепешки.

Japanese Researchers Extract Vanilla From Cow Dung
Brings another meaning to "flavoured milk".

Japanese researchers have succeeded in making the sweet smell of vanilla come out of the last thing people could imagine -- cow dung. In a world-first recycling project, a one-hour heating and pressuring process allows cow feces to produce vanillin, the main component of the vanilla-bean extract, according to researcher Mayu Yamamoto.

The feces of grass-eating animals is abundant with lignin, the chemical compound that exists in plants and trees and is used to produce vanilla aroma, Yamamoto said.

Можеш и попуст на шолјата кафе да добиеш ако дојдеш намирисан со овој парфем:

Surplus: Artist Jammie Nicholas created a perfume from his own body waste

The 23-year-old art student, who says he has a 'really bad' sense of smell, has literally bottled his own scent by making a perfume from his excreta and urine.

Surplus, his product, is on sale at a London gallery at £40 per bottle and has already sold around 20 bottles.

Some 99 per cent of the scent is made from Jammie's own faeces, urine and sebum - the oils found in hair and skin.

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Дали дегустаторите на ова кафе би споделиле нешто повеќе и поконкретно за вкусот на кафето? Или, дали е густо, поретко или тоа зависи од испораката на животинчето?

Инаку, мислам дека ова со кафево е вистинска шанса за Македонија и за Македонците која не смее да се пропушти. Тука до израз ќе дојде нашата креативност, оти кај нас има недоброј можности за развивање на слични производи.

Замислете, супербренд кафе произведувано од она што зад себе го оставил некој наш познат политичар, тв водител, јавна фаца (за вкусовите не се разговара), па различни комбинации од нив (три во едно-и сето тоа, за достапни цени), па лимитирани серии кафиња за одбрана клиентела со посебни потреби (кафето обработено на овој начин би можело да се складира но одредени подземни простории, када одлежи како некое добро вино, на одредено време, за да ферментира со цел да се добие уште поегзотичен шмек, арома и за да се исполнат очекувањата на најпробирливите муштерии навикнати на вакви луксузи).

Зошто да се фрлаат пари на производи од разно-разни мунгоси, кога можеме да го искористиме нашиот шарпланинец, рисот, охридските галеби и лебеди од македонско географско потекло?
И зошто само кафе, кога може и какао, разни освежувачки сокови, чаеви,ликери.

Сметам дека потенцијалот за производство на ваков производ кај нас е огромен, дури несцрплив.

Е сега, ќе треба време да се пробиеме на меѓународниот пазар, но тоа им го препуштам на оние што се подотвени да се впуштат во овој бизнис

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Какви 100 евра шол кафе бре.Нормални ли сте???Скапо е за скапо ама во Италија продажна цена му е околу 1000 евра кило.По шол е некој 10 евра...И нормално е да има работи поскапи.Врти сукај од секој продукт има нешто поскапо..Разлика е голема
Цигари- пури
Вино од 200ден и вино до 100 000 евра од шише
млеко од крава и млеко од магарица
ИТН
Има може некој ќе сака да пие млеко и од прч негово право,па ако сака и нека го м`зе.
Демократија кој што сака тоа нека прави.Некој има многу пари некој умира за леб.Реалноста е таа и тоа е тоа.Се пукате тука за кафево што е ситно за пари трошење.Вината колку се поскапи па никој тема не отвори за тоа.Пурите се поскапи од цигарите па никому ништо.Колите
и да не ја тупам има многу примери

Член од
15 август 2014
Мислења
79
Поени од реакции
80
Ако не си зел кредит за да го купиш ич не го рачунај за луксуз.

Уште па ако не си на диета наредните месеци после чаламот - ништо, не е луксуз.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.624
Поени од реакции
9.241
Еве што некои идиоти сметаат дека е луксузно јадење

Dragi sladokusci, predstavljamo vam Balut. To je prokuhano, oplođeno pačje ili kokošje jaje sa skoro potpuno razvijenim embrijem. Još nerazvijene kosti tako kuhanog poluživog embrija daju dodatni "šmek" i hrskavi okus. Filipinci, Kambodžani i Vijetnamci kažu da je balut bogat proteinima i odličan afrodizijak. Filipinci ga jedu nakon sedamnaest dana, dok još nema ni perje ni kljun, a Vijetnamci se strpe dvadesetak dana, kada embrio dobije sva obilježja malog pačića ili pilića, kojemu nedostaje još koji dan da se sam izlegne. Jede se sve, a za potpun užitak dodaje se sol, čili ili ocat dok se najčešće konzumira uz pivo. Iako se uglavnom mogao naći kod uličnih prodavača, danas je u ponudi skupih restorana. Mislim da nakon ovog prizora (slike) nećete gledati jaje istim očima kao dosad. Nadajmo se da nećete postati vegani!

Kajgana Shop

На врв Bottom