Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Го знам ова по мене. Во 2012 за 6-7 месеци имав скоро 3к долари на фивер. После ме скина конкуренцијата.
Пробав со уште 5-6 акаунти, со оптимизирани гигови, видеа, добар дескрипшон и сл. и ништо ниту една нарачка.

Имам пробано и да елансен, одекс и фрилансер, исто ниту денар од таму.

Порано беше полесно, сега конкуренцијата е многу голема. Среќата мислам дека е пресудна.
На одеск сум од 2009 и постојано имам некоја работа без ништо не се секавам кога сум останал. Редовно добивам понуди за тоа што работев ама малку ја усложнија работата и во моментов немам баш некоја голема желба да се замарам толку многу за таа работа. Плус беше доста монотона и тоа ме уништи сега барам нешто друго подинамично, ама едно едноставно проектче не го оставам колку да има за џепарац и онака го завршувам за ден максимум 2.
Не се надевај дека ќе имаш заработка од рентаните. Рентав 5 и отидов зијан 0.15$[DOUBLEPOST=1407854863][/DOUBLEPOST]
Некое време сум на microworkers и е океј страна. Треба малку да се навикнеш и да средиш акаунти по разни сајтови ама ок.
Фивер имам пробано одамна и не знам како да се пробијам. Ако сакаш да ми помогнеш и да ме советуваш не би ми сметало.
Незнам што совет да ти дадам знам дека има работичка на странава другарчиња еден период работеа. А за одеск пример еве можам да ти дадам некоја насока. Ќе седнеш ќе ги положиш добар дел од тестовите што се однесуваат на областа што сакаш да ја работиш, ќе направиш добро cv и ќе бидеш доста упорен некој за неколку дена наоѓа работа некој чека со месеци

Moznosti ima mnogu, kazi za sto si sposoben i ke ti kazam nesto novo, oti vaka ... Primer , igri igranje, pisuvanje po forumi , pisuvanje postovi na strani prevodi , za sto si sposoben ? samo taka mozam da pomognam i kazam , oti se ostanato e sirok poim. I fakt e deka pari brzi bez trud nema. Ali so soodveten trud , da ima pari preku internet, ali ne od klikanje.
Барам нешто подинамично, работев craigslist маркетинг. Да не знаеш добра страна кај што се бара мрежен администратот, одржување на сервери и слично???. Па и одржување и ажурирање на вордпрес, џумла или друпал може, ама одржување не програмирање за истите

Барам нешто подинамично, работев craigslist маркетинг. Да не знаеш добра страна кај што се бара мрежен администратот, одржување на сервери и слично???. Па и одржување и ажурирање на вордпрес, џумла или друпал може, ама одржување не програмирање за истите
исплатата како се врши?

Може ли некој да ми каже колку би правел дневно на PaidVerts доколку купам 20$ upgrade?

1. Нема да се расправам со @AleksandarArabadziev за тоа дали и колку заработуваат рефералите.. секој со својата „среќа“ и таму.. :)

Јас од моите 1000РР како Голден член дневно вадам околу 1150 клика што во превод значи 11.50$ ... од кои чисти ми остануваат околу 6-7$ на ден.. после математиката.

За ова microworkers сум заинтересиран.. у задње време ногу некако пред очи ми изглегува.. но немам време да прочешлам низ нет да видам шо како е работата.. како функционира исплаќа и слично..

Ако има некој веќе искусен на тој сајт - слободно нека ме исконтактира, нека ми даде негов реферален линк (ако има такво нешто таму) - и ќе работам под неа... само за возврат нека ми даде некое почетничко упатство... па ќе си ја пробам среќата и таму.

За PaidVerts исто сум заинтересиран.. ама сакам прво едно обилно објаснување за целиот начин на работа... пошто онака меѓу редови разбрав дека работи доста поразлично од стандардните ПТЦ.
Реф линк исто така и тука..

1. Нема да се расправам со @AleksandarArabadziev за тоа дали и колку заработуваат рефералите.. секој со својата „среќа“ и таму.. :)

Јас од моите 1000РР како Голден член дневно вадам околу 1150 клика што во превод значи 11.50$ ... од кои чисти ми остануваат околу 6-7$ на ден.. после математиката.

За ова microworkers сум заинтересиран.. у задње време ногу некако пред очи ми изглегува.. но немам време да прочешлам низ нет да видам шо како е работата.. како функционира исплаќа и слично..

Ако има некој веќе искусен на тој сајт - слободно нека ме исконтактира, нека ми даде негов реферален линк (ако има такво нешто таму) - и ќе работам под неа... само за возврат нека ми даде некое почетничко упатство... па ќе си ја пробам среќата и таму.

За PaidVerts исто сум заинтересиран.. ама сакам прво едно обилно објаснување за целиот начин на работа... пошто онака меѓу редови разбрав дека работи доста поразлично од стандардните ПТЦ.
Реферален линк нема. Јас работам на сајтот и ми се допаѓа. Луѓе поставуваат task-ови, а ти бираш кои ги разбираш и ги знаеш и си ги извршуваш. Многу е просто... Еве баш пред да отворам кајгана извршив 3 tasks на кои требаше да оставам 3 веќе составени коментари на 3 дадени линкови на ЈуТјуб а за возврат ќе добијам 3 x 0.12$ доколку сум ги избршил онака како што е барано (ги прегледуваат за најмногу 7 дена и ги оценуваат како "задоволувачки" или не.)
Регистрирај се, разгледај неколку дена, прочепкај, нема ништо да те чини :)
Доколку се регистрираш и ти треба помош слободно пиши ЛП.[DOUBLEPOST=1407880513][/DOUBLEPOST]
Реферален линк нема. Јас работам на сајтот и ми се допаѓа. Луѓе поставуваат task-ови, а ти бираш кои ги разбираш и ги знаеш и си ги извршуваш. Многу е просто... Еве баш пред да отворам кајгана извршив 3 tasks на кои требаше да оставам 3 веќе составени коментари на 3 дадени линкови на ЈуТјуб а за возврат ќе добијам 3 x 0.12$ доколку сум ги избршил онака како што е барано (ги прегледуваат за најмногу 7 дена и ги оценуваат како "задоволувачки" или не.)
Регистрирај се, разгледај неколку дена, прочепкај, нема ништо да те чини :)
Доколку се регистрираш и ти треба помош слободно пиши ЛП.
Минималец е 0.05$ за task, ама теск од типот на лајк на фб или vote на некој сајт. Имаш разни типови на task-ови, а ако си блогер или добар форумџија по форуми на англиски тогаш ќе имаш пофина заработка за разлика од мене :D

Убаво си чул, Paidverts има сосема уникатен систем. Уникатноста на Paidverts e во тоа што се се базира на БАП поени, и 2 типа реклами:
- АКТИВАЦИОНИ: Овие реклами се фиксни, ги добиваш на 24 часа. Ти носат стриктно БАП поени и ти го продолжуваат акаунтот за 7 дена. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ГЛЕДАШ, СЕКОЈ ДЕН! (Тоа е мој совет, ти како сакаш. Мада со душа ќе ги чекаш)
- ПЛАТЕНИ: од 0.0005$ - 200$ од клик. Да, 200$ од клик! Читај даље...

Значи, штом се регистрираш, ќе добиеш 8 АКТИВАЦИОНИ реклами што ти носат по 50 БАП (или 16x25 БАП,не се сеќавам точно). Се на се, 400 БАП дневно (откако ќе стигнеш до 100 акт. реклами кликнати, добиваш упола, ама отом-потом). Е сега, овие БАП не се пари, туку се некој вид на индекс на „потенцијална заработка“ што одредува од колкава вредност ($/клик) ќе бидат рекламите што ќе ти бидат доделени за кликање. Тоа е затоа што, ко што реков погоре, платата по клик варира од 0.0005$ до ~200$ од реклама.

Рекламите се дистрибуираат врз основа на
Членовите се поделени во класи, според тоа колку БАП имаат. Рекламите се дистрибуираат Што повисока класа си, добиваш поплатени реклами за кликање. Скапите реклами идат кај тие со наталожени БАП, а новите јузери добиваат трошки, и тоа е гордоста на Paidverts со која гласно се фали.

Така, 1БАП е потенцијален 0.0005$. Да речеме, имаш 3200 БАП, квалификуван си да примиш реклама од максимум 1.6$ (3200x0.0005=1.6), со тоа што јузерите од повисоките БАП групи имаат приоритет да ја добијат.

Класите идат вака:
1600 to 12000
12000 to 24000
24k to 48k
48k to 96k
96k to 180k
180k to 360k
360k to 720k
720k to 1.5m
1.5m to 3m
3m to 6m
6m to 20m
20m and up

Јас во моментов имам околу 2700БАП, и добив на два пати реклама од 0.06$ долари, што не е малце во споредба со целиот ПТЦ пазар, пропратена со по некоја од 0.02-0.04$, и по десетина други од 0.001 и 0.0005

Е сега, таложењето на БАП не е така просто, без инвестиција. Дневно, Paidverts ти зима данок од 100 БАП и 0.001$ од баланс, со цел да се редуцираат поените на неактивните корисници. Исто така, секоја ДОДЕЛЕНА реклама (макар и не ја кликнал) ти ги редуцира БАП поените, согласно со вредноста на 1БАП. У принцип, ги плаќаш рекламите што ти се доделени со БАП поени. Така, ако ти стигне таа реклама од 1.6$, ќе ти бидат минусирани 3200 БАП. Доделените реклами ти траат 18 саати, а тие што нема да ги кликнеш се рециклираат/ги рециклираш (идат кај други).

Значи искрено, се додека не наталожиш асална сума БАП, биди спремен да ти стигаат по 8 реклами од 0.0005$, (наместо 2 од 0.002$, да речеме) и по 4 од 0.001$. Имаш опција да побараш и 2xМини-пакета дневно, по цена од 50БАП секој, ама јас би ти препорачал секој БАП да го собираш ко да е бисерче.

Идеме на главното:
- нема рентани реферали т.е. секој член е ем човек, ем активен кликач. Нормално, директни реферали можеш и треба да имаш, заработуваш процент од нивните кликови, од рекламите што ќе ги купат, упгрејдс и сите други стандардни надоместоци
- нема самоспонзорирани реклами колку за да глумат дека имаат огласувачи
- СЕКОЈА реклама трае 30 секунди, ама можеш да си сурфаш што сакаш дур тече тајмерот
- За 1$, можеш и треба да купиш и да си рекламираш твоја реклама на Paidverts (реф линкови + банери од други сајтови/што било). Тоа е и штосот - за тој 1$ што си го потрошил, ем се рекламираш, ем добиваш 3100 БАП, преведено во пари - 1.55$ (парите ги добиваш само преку гледање реклами).

Тоа е. На почеток гледај да акумулираш БАП, додека да почнат да стигаат реклами што се вредни за кликање. Па здравје, после имаш опција да купиш филтер што ќе ги блокира тие никаквите (ефтини) реклами, или Upgrade од 0.05$ што ќе ти донесе предност во тоа да ги добиваш рециклираните реклами што другите не ги сакаат. Малце звучи комплицирано, ама одма ќе сконташ што е што. Уште ако инвестираш рано, ќе ти биде далеку полесно него мене.

Бујрум линкче. Со арно нека е. :)
http://www.paidverts.com/ref/Blakpope

Епа драги форумџии, во продолжение споделувам со вас ДЕЛ од исплатите што ги имам направено јас од ПТЦ страниве...

Значи нема да убедувам, да се лажеме... „ќе заработете десетина долари преку ноќ..бла..бла“ ...
не ве принудувам никој од вас да се регистрира од мој линк или нешто слично... само сакам да споделам со вас и малце да ви дадам мотив и кураж за да бидете поупорни во овој таканаречен ПТЦ свет, но и да внимавате и да знаете како да ги одбегнувате стотиците-илјадници SCAM сајтови во овој свет.

Сакам само искрено и отворено да ви кажам и да ви предочам за колку време колку пари имам направено, и уште колку евентуално би направил, само да ни поживеат уште некој месец-година страниве :)

Регистриран:
2013/11/20 at 16:48 You successfully registered at ProBux.
2014/01/30 08:27 You successfully registered at zapBux.

Инвестирано од џеб по некои си 80-90$ за Голден членства:
2014/04/19 at 19:32 You have bought a Golden Membership. You paid: $72.00.
2014/04/23 19:49 You have bought a zapGolden membership. You paid: $70.00.

Поминаа некој си месец ипол до два (откако ги купив Голден членствата) додека собрав на двата сајта по околу 1000РР, и од тогаш почнав со исплатите... во продолжение имате неколку исплати од Probux && Zapbux.

9n2Z0uq.png

xHrHScf.png

AWUSKaT.png

hfhiPwm.png

vAuFoU2.png

gaIGOHv.png

6RsMViC.png

3XpYbcn.png

WDjl4eQ.jpg

И самите можете да видите според датумите дека не се работи за пари заработени преку ноќ или недела.. или месец... туку ова ви е "long-term investment" :)
Прво сееш - па потоа жнееш :D

04gXszo.png

И еве ми го моменталниот баланс на Нетелер.. ова е се заработено од PTC страните.. и нека рече после некој дека не се вадело пари од кликање реклами на интернет.. :)
---------------------------------
Едит: Прочитав коментар од некој дека Probux не исплаќа МОМЕНТАЛНО... да.. точно е ова, се соочуваат со проблеми поради преголемиот обем на корисници, исплати/уплати, платежните процесори поставуваат нови лимити и слично... но ти што го коментираше ова ако си малце постар на сајтот ќе ти текне дека и лани имаа два овака посериозни проблеми и дека ги решија.. не е ништо „ново“ или нешто „опасно“ :)

еве ти една исплата баш во ова „време на неисплаќање од Пробукс“
70Bfr5v.png

--------------------------------
Исплатено: 550$+
Probux : 250$+
Zapbux :320$+

Со скептици, песимисти и празноверни глави нема потреба што да се објаснувам и да се докажуваме дали има или нема леб во ова... а за сите други сум ви тука, колку можам ќе помагам.

Еве ви ги моите 2-3 линка во продолжение, кој сеуште се нема регистрирано или сака одново да почне - нека се регистрира од нив, и со тоа што сте ми помогнале да заработувам по некој цент од Вас - ќе ви помагам и јас си совети, идеи, тактики и се друго што е потребно.

Probux -> http://www.probux.com/?rh=647A6F6C6562616E6F76
Zapbux -> http://www.zapbux.com/index.php?r=DonExo
Fusebux -> http://www.fusebux.com/index.php?r=DonExo

3 прашања до тебе

1.Колку директни реферали имаш ?
2. Дали можеш да подигнеш од neteller на Visa Electron од Тутунска, колку провизија зимаат и дали како и од другите сајтови 5-10 работни денови се чека.
3. Дали членствата што ги плаќаш се перманентни или секој месец треба повторно да се плати ?

Убаво си чул, Paidverts има сосема уникатен систем. Уникатноста на Paidverts e во тоа што се се базира на БАП поени, и 2 типа реклами:
- АКТИВАЦИОНИ: Овие реклами се фиксни, ги добиваш на 24 часа. Ти носат стриктно БАП поени и ти го продолжуваат акаунтот за 7 дена. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ГЛЕДАШ, СЕКОЈ ДЕН! (Тоа е мој совет, ти како сакаш. Мада со душа ќе ги чекаш)
- ПЛАТЕНИ: од 0.0005$ - 200$ од клик. Да, 200$ од клик! Читај даље...

Значи, штом се регистрираш, ќе добиеш 8 АКТИВАЦИОНИ реклами што ти носат по 50 БАП (или 16x25 БАП,не се сеќавам точно). Се на се, 400 БАП дневно (откако ќе стигнеш до 100 акт. реклами кликнати, добиваш упола, ама отом-потом). Е сега, овие БАП не се пари, туку се некој вид на индекс на „потенцијална заработка“ што одредува од колкава вредност ($/клик) ќе бидат рекламите што ќе ти бидат доделени за кликање. Тоа е затоа што, ко што реков погоре, платата по клик варира од 0.0005$ до ~200$ од реклама.

Рекламите се дистрибуираат врз основа на
Членовите се поделени во класи, според тоа колку БАП имаат. Рекламите се дистрибуираат Што повисока класа си, добиваш поплатени реклами за кликање. Скапите реклами идат кај тие со наталожени БАП, а новите јузери добиваат трошки, и тоа е гордоста на Paidverts со која гласно се фали.

Така, 1БАП е потенцијален 0.0005$. Да речеме, имаш 3200 БАП, квалификуван си да примиш реклама од максимум 1.6$ (3200x0.0005=1.6), со тоа што јузерите од повисоките БАП групи имаат приоритет да ја добијат.

Класите идат вака:
1600 to 12000
12000 to 24000
24k to 48k
48k to 96k
96k to 180k
180k to 360k
360k to 720k
720k to 1.5m
1.5m to 3m
3m to 6m
6m to 20m
20m and up

Јас во моментов имам околу 2700БАП, и добив на два пати реклама од 0.06$ долари, што не е малце во споредба со целиот ПТЦ пазар, пропратена со по некоја од 0.02-0.04$, и по десетина други од 0.001 и 0.0005

Е сега, таложењето на БАП не е така просто, без инвестиција. Дневно, Paidverts ти зима данок од 100 БАП и 0.001$ од баланс, со цел да се редуцираат поените на неактивните корисници. Исто така, секоја ДОДЕЛЕНА реклама (макар и не ја кликнал) ти ги редуцира БАП поените, согласно со вредноста на 1БАП. У принцип, ги плаќаш рекламите што ти се доделени со БАП поени. Така, ако ти стигне таа реклама од 1.6$, ќе ти бидат минусирани 3200 БАП. Доделените реклами ти траат 18 саати, а тие што нема да ги кликнеш се рециклираат/ги рециклираш (идат кај други).

Значи искрено, се додека не наталожиш асална сума БАП, биди спремен да ти стигаат по 8 реклами од 0.0005$, (наместо 2 од 0.002$, да речеме) и по 4 од 0.001$. Имаш опција да побараш и 2xМини-пакета дневно, по цена од 50БАП секој, ама јас би ти препорачал секој БАП да го собираш ко да е бисерче.

Идеме на главното:
- нема рентани реферали т.е. секој член е ем човек, ем активен кликач. Нормално, директни реферали можеш и треба да имаш, заработуваш процент од нивните кликови, од рекламите што ќе ги купат, упгрејдс и сите други стандардни надоместоци
- нема самоспонзорирани реклами колку за да глумат дека имаат огласувачи
- СЕКОЈА реклама трае 30 секунди, ама можеш да си сурфаш што сакаш дур тече тајмерот
- За 1$, можеш и треба да купиш и да си рекламираш твоја реклама на Paidverts (реф линкови + банери од други сајтови/што било). Тоа е и штосот - за тој 1$ што си го потрошил, ем се рекламираш, ем добиваш 3100 БАП, преведено во пари - 1.55$ (парите ги добиваш само преку гледање реклами).

Тоа е. На почеток гледај да акумулираш БАП, додека да почнат да стигаат реклами што се вредни за кликање. Па здравје, после имаш опција да купиш филтер што ќе ги блокира тие никаквите (ефтини) реклами, или Upgrade од 0.05$ што ќе ти донесе предност во тоа да ги добиваш рециклираните реклами што другите не ги сакаат. Малце звучи комплицирано, ама одма ќе сконташ што е што. Уште ако инвестираш рано, ќе ти биде далеку полесно него мене.

Бујрум линкче. Со арно нека е. :)
http://www.paidverts.com/ref/Blakpope
Ако направам recycle на некоја реклама, што губам или што добивам?

Тоа што го бараш го има на страни како Odesk.

Без разлика колку знаење имаш, на тие страници треба да имаш и многу среќа да те приметат. Исклучок е последната.
На тие страни треба да имаш портфолио, на работодавците да им покажеш дека имаш искуство, дека веќе си го работел тоа што го бараат, за да имаат доверба во тебе дека работата ќе си ја завршиш како што треба.
На пр. јас како работодавец никогаш не би ангажирал некој со празен профил, без искуство. Не можам да ризикувам да губам време и пари, задачата да му ја препуштам на некој за кој не сум сигурен дали ќе ја заврши на време и како што треба.

Па од наведеново искрено само игри играње. Во другово баш и да не ме бидува...
Ако не те бидува, тогаш ти преостануваат две опции: или да научиш или да продолжиш да кликаш за 4 денари дневно.

3 прашања до тебе

1.Колку директни реферали имаш ?
2. Дали можеш да подигнеш од neteller на Visa Electron од Тутунска, колку провизија зимаат и дали како и од другите сајтови 5-10 работни денови се чека.
3. Дали членствата што ги плаќаш се перманентни или секој месец треба повторно да се плати ?

1. Сумарно ако ги сметам сите до сега (заедно со оние избришаните) би имал некои си 350ДР.. но поради тоа што Гoлден членството те ограничува на 200 - цело време ги вртам некаде околу 170-180ДР да ми бидат.. инактивните ги бришам редовно.. и конкретно тоа што те занимаше - од тие 180ДР имам некаде околу [ 160ДР кликови * 0.005$ = 0.80$ дневно] .

2. Од нетелер можеш ногу лесно, брзо и едноставно да си ги „подигаш“ парите, преку нивната Net+ Master Card. Јас ја нарачав, ми стигна и веќе слободно плаќам се и сешто со неа. Еве ја:

QHj3ue7.jpg

Значи сите пари што го имаш на нетеллер акаунтот ти се автоматски поврзани со оваа картичка, и можеш у било кој момент да ги користеш за плаќање, купување и вадење пари од банкомат.
Провизии:
*Од банкомат ти зема фиксни 6$ без разлика колкава и да подигаш сума.
*На POS терминал е без провизи, само конверзијата од Долар во Денар (од која сум презадоволен, денарот ни го сметаат по 44,10 - 45,50 зависи кога како [за разлика од други слични картички каде ни го лупаат по 38мкд доларот] ).
*Бесплатно префрлање пари Нетелер to Нетелер акаунт.

Исплатите се секогаш инстант, исто како што и плаќањата, вадење пари од банкомат итн.

3. Секое членство на сите 3 страни се на годишно ниво.
Го купуваш денес, го имаш до следната година, со опција да си го продолжиш предвремено ако сакаш, да не дозволиш да ти истечат реферали или слично.

@NaughtyByNature : Фала ти за деталното објаснување.. ќе видам деновиве можеш ќе се регистрирам, ако го напраам тоа дефинитивно ќе го искористам твојот линк ;)

Тоа што го бараш го има на страни како Odesk.

На тие страни треба да имаш портфолио, на работодавците да им покажеш дека имаш искуство, дека веќе си го работел тоа што го бараат, за да имаат доверба во тебе дека работата ќе си ја завршиш како што треба.
На пр. јас како работодавец никогаш не би ангажирал некој со празен профил, без искуство. Не можам да ризикувам да губам време и пари, задачата да му ја препуштам на некој за кој не сум сигурен дали ќе ја заврши на време и како што треба.

Ако не те бидува, тогаш ти преостануваат две опции: или да научиш или да продолжиш да кликаш за 4 денари дневно.
За да научам треба некој да ми покаже...[DOUBLEPOST=1407955150][/DOUBLEPOST]И работам на microworkers, така да не се баш 4 денари :D

Последно уредено:
ако нудиш некоја работа еве ја сум заинтересиран ... :) па јас можам да ти кажам за што сум способен (сериозно правам муабет )
Jas ne nudam rabota tuku mozam da pomognam dokolku sakas pomos. ( i jas sum seriozen) pisi mi PP

Па од наведеново искрено само игри играње. Во другово баш и да не ме бидува...
i od igri igranje se pravat pari, ne samo od igranjeto tuku igras i snimas igranjeto .... i taka nataki. Ako treba pomos slobodno kazi ili pisi PP .

Ако направам recycle на некоја реклама, што губам или што добивам?
У принцип ништо. Ти веќе си изгубил BAP поени кога ти стигнала, така да останува на твоја воља дали ќе кликнеш recycle и ќе ја пуштиш одново во оптек, или ќе остаиш да истече и да се рециклира автоматски после 18 саата.

Бтв, рекорд до сеа:
paidverts highest ad 0.12 SS.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom