Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759
Пффф, или навистина си глуп, или со сила се правиш. И ова е факт, без разлика што е можно да го разбереш како навреда.

Да кажеш дека САД не испраќа оружје и луѓе во Украина е тотално ретардирано. Или вајс верса, дека Русија не го прави истото.

Се повеќе наликуваш на колегите за кои сум повеќе од сигурен дека се на платен список на некоја НВО.
Пази, ние овде не сме портпароли па да мораме безочно да се лажеме. Каква потреба имаш да не лажеш нас (или себе си) дека САД не е инволвирана 100% во Украина.
Зборови како глуп, ретардиран, платен список користи некој ако нема аргументи.
Те прашав за докази, не даде докази. Наместо докази, тргна на лични навреди.

Ајде де, каде се американските маринци кои се борат во Украина? Каде е американското оружје? Дроновите каде се?

Пакетчиња со храна кои официјално беа пратени ги направивте нумеро уно доказ за тајна американска вмешаност. :pos::pos::pos:

Крим моментално е од споредно значение. Влоговите повеќекратно се зголемија.[DOUBLEPOST=1406498020][/DOUBLEPOST]
Те прашав за докази, не даде докази. Наместо докази, тргна на лични навреди.

687658-troll_spray.jpg

Украинската армија ќе засили во август, исто како што беше со нас во 2001.
Во септември веќе може да дојди невреме, па да е целосно неупотреблива механизацијата.

Ако до септември издржат бунтовнициве, после ќе има преговори.

Само Украина пак нема да ја биди како држава дури и да победат, единствената шанса сега е некој од војската со мадина да напрај пуч и да им еби матер на тие во Киев. После ќе се договара со бунтовнициве за федерација или конфедерација. Ама нема таков.

А во моментов многу работи ќе се разрешат по потезот или не потезот на Путин. Сега е ставен на тест од западот, и од него ќе се види дали е само едно мало диктаторче или е голем водач.

Сеуште никој нема објаснето од кого го бранат рускиот народ во Украина ? Од ЕУ ? Да беше толку опасно да се живее во ЕУ немаше децата на Путин да преферираат либерални држави, ќе одеа во Куба или Венецуела.

Украина со ништо не ги стави во опасност русите или прорусите, да разјасниме ова.[DOUBLEPOST=1406497055][/DOUBLEPOST]

Не е точно, ова е руска лага. ( ете вака Русија реагира на секое обвинение од западот)

абе исто ко 2001, сакаат поголеми права луѓето, сакаат руски компљутер у доњецк да го регулира тоа

Украина со ништо не ги стави во опасност русите или прорусите, да разјасниме ова.

Сигурно многу повеќе отколку опасноста за вас во 2001.

Русија е таа што подолго време има 15.000 трупи стационирани по границата со Украина, Русија е таа што цело време прави вежби и симулации за напад на границата на Украина, ама сепак про-руската пропаганда сеуште брбори како тоа САД и НАТО сакале да влезат во војна, иако НАТО нема мрднато со прст да се наоружаат или спремат воените бази најблиску до Русија и Украина.
И во исто време Русија е таа што финансира и опремува сепаратисти, носи чеченци, свои изроди и терористи за да командуваат со сепаратистите, ама сепак Русија е жртвата а злобниот запад е агресорот.

Русија ова Русија она, зошто бе не сте исто толку критични кога станува збор за парамилитарните и платенички единици на страната на Украинците?
Како тоа да ви проаѓа ракетирање на цивили сред бел ден, фосфорни бомби и притоа да се нема никаква одговорност?

Русија е далеку од невина, но она што навидум ја прави “зла“ се западните космополитски критериуми кои не важат само за САД и Израел.

Али ајде уште малце па ќе залади па ќе ги воспеваат Русите да им пуштат греење.

И што?
Помошта беше официјална и јавна.
http://www.eucom.mil/article/25625/us-delivers-300-000-meals-to-ukrainian-military
Што е толку чудно и нејасно тука? И има било каков доказ дека САД испратиле еден куп луѓе и оружје да се борат во источна Украина? Или само пакетиве со месо ви се доказ? :pos:

Игорче, нешто ти спласна еуфоријата за авионот, а сега наиде на нови слики на твитер и пак иста песна.

Слушај, можеби сме го пропуштиле моментот кога станавте истомисленици со Дарданиа, веројатно воопшто не ти е тоа чудно, бидејќи мене многу ми е чудно што истите конзерви храна беа наоѓани во рововите на УЧКите во Арачиново, заедно со американски знамиња.

Ти си знаеш, добредојдени се различни мислења само некако ова разидување во мислењата во врска со Украина почнува да преоѓа во фаза кога не ми е воопшто јасно што застапуваш повеќе?

Сеуште никој нема објаснето од кого го бранат рускиот народ во Украина ? Од ЕУ ? Да беше толку опасно да се живее во ЕУ немаше децата на Путин да преферираат либерални држави, ќе одеа во Куба или Венецуела.

Украина со ништо не ги стави во опасност русите или прорусите, да разјасниме ова.[DOUBLEPOST=1406497055][/DOUBLEPOST]

Не е точно, ова е руска лага. ( ете вака Русија реагира на секое обвинение од западот)
Нека се вратат и албанците од косово во состав на Србија!? Несака руското население во состав на проевропска држава и крај тоа е тоа кој што живее на територијата негова е. А Америка немора да си го пика носот за тоа што се случува преку океан. Него и во Европа има многу случаи каде што народи сакаат да се отцепат на пример северна Италија, Каталонија и др, мислиш не се плашат дека може домино ефект да има и кај нив после ако се отцепи дел од Украина? Кажав и претходно и пак ке кажам од овај конфликт губи цела ЕУ која е марионета на САД. Секогаш тој што води војна на туѓа територија е победник. Германците ненормално ги мразат америте ама мораат да ги слушаат САД е претворена во црна дупка која мора континуирано да смука се живо по земјава иначе кога ќе снема материјал за смукање ќе исчезне.

Многу е тешко да се предвидат понатамошни расплети во оваа војна,оваа е шаховска партија помеѓу двајца велемајстори САД-Русија. После победата во Сирија на политички и стратегиски план искрено се надевав дека хегемонизмот на САД е намален ,кога ете војна во двор на Русија.Мислам дека русиве треба да го остават западот да ги влечи првите потези и мудро и тивко да ја свртат бикава во нивна корист. Сведоци сме со какви гнасни методи се служат фашистиве, од убивање цивилно население до рушење на патнички авион, се надевам дека прорусите нема да бидат изневерени и предадени. Впрочем во историјата има еден пример се вика битката за Москва,па така да ако слушаме како напредува Украинската армија према границата дан гледаме како се возобновува берлинскиот ѕид, што би било рамно на Трета светска, не дај Боже. Во секој случај комплицирано е до даска.

Русија ова Русија она, зошто бе не сте исто толку критични кога станува збор за парамилитарните и платенички единици на страната на Украинците?
Како тоа да ви проаѓа ракетирање на цивили сред бел ден, фосфорни бомби и притоа да се нема никаква одговорност?

Русија е далеку од невина, но она што навидум ја прави “зла“ се западните космополитски критериуми кои не важат само за САД и Израел.

Али ајде уште малце па ќе залади па ќе ги воспеваат Русите да им пуштат греење.

Игорче, нешто ти спласна еуфоријата за авионот, а сега наиде на нови слики на твитер и пак иста песна.

Слушај, можеби сме го пропуштиле моментот кога станавте истомисленици со Дарданиа, веројатно воопшто не ти е тоа чудно, бидејќи мене многу ми е чудно што истите конзерви храна беа наоѓани во рововите на УЧКите во Арачиново, заедно со американски знамиња.

Ти си знаеш, добредојдени се различни мислења само некако ова разидување во мислењата во врска со Украина почнува да преоѓа во фаза кога не ми е воопшто јасно што застапуваш повеќе?
Ти очекуваш да нема цивилни жртви во ситуација кога сепаратисти се кријат по подруми и згради на цивили?
Ако мислиш дека тоа е грозно подобро немој да видиш во Сирија што се случува.

А на кого не му спласна ‘еуфоријата‘? Ништо конкретно нема и нема ни да има подолго време. Ако воoпшто и се докаже со метод кој од двете страни ќе се смета за непристрасен и доверлив.
Што мисли Дарданиа мене не ме интересира, и воопшто не ми е гајле што нашите мислења изгледаат навидум слични кога е во прашање Украина/Русија.

И јас не застапувам ништо, разменувам мислења во тема пренатрупана со дезинформации, патки, теории на заговор, шта би било кад би било хипотези, демонизирања и останати оружја во класична сајбер војна.

Албанциве па ми се најинтересни незнаат кого да поддржат побрзо се разбира освен Русија. Прават протести во Скопје против израело американските масакри во Газа. Каква поврзаност па имаат со палестинците сеа освен верска нели? Сакаат и хамас да го подржат и америте!? А со тоа што аспирираат кон нато утре ќе ги бомбардираат таму во корист на Израел. Ми нема логика некако. Русија била империјалистичка а амероизраел 47 си земаа територија ги притиснаа во појасот газа и сеа го глувци ги ништат ама збор не кажуваат за тоа ама не критиковаат само поддршка до газа. Дај одлучете се еднаш ако сте со америте поддржувајтеги безусловно што и да прават во светов така?

И јас не застапувам ништо, разменувам мислења во тема пренатрупана со дезинформации, патки, теории на заговор, шта би било кад би било хипотези, демонизирања и останати оружја во класична сајбер војна.
Среќа наша што си тука оти ке останевме дезинформирани исто како што бевме кога на пример се ослободуваше Ирак од хемиското оружје, Либија од тиранинот Гадафи итн.

Ти очекуваш да нема цивилни жртви во ситуација кога сепаратисти се кријат по подруми и згради на цивили?
Ако мислиш дека тоа е грозно подобро немој да видиш во Сирија што се случува.
А на кого не му спласна ‘еуфоријата‘? Ништо конкретно нема и нема ни да има подолго време. Ако воoпшто и се докаже со метод кој од двете страни ќе се смета за непристрасен и доверлив.

Ова е веќе напредок, можеби ќе ти го копирам уште во неколку наврати кога ќе се подзаборавиш.

Што мисли Дарданиа мене не ме интересира, и воопшто не ми е гајле што нашите мислења изгледаат навидум слични кога е во прашање Украина/Русија.

У реду, само овака правејќи паралели да не’ испадне дека индиректно ќе се совпаднат и за Смиљковско, Љуботен и слични настани... само земи го тоа у предвид.

Малку будење за заспаните и наивните (или неуките): Русија е вмешана во се што случува во Украина.
Исто колку што САД исто така се вмешани во Украина.

И не се секирај САД испратија еден куп луѓе и оружје, исто како што и Русија испраќа луѓе и оружје. Proxy war. Истото се случува и во Сирија, Ирак, итн... Војна веќе се води, но сеуште не е директна. (нешто што по се изгледа ќе смени, со сите провокации и false flag-ов од САД).

И не се осеќам прорус, туку антиамер. И добро е што е така, пошто очигледно е дека денес е многу низок коефициентот на интелегенција (или на искреност), на тие што се проамерикански ориентирани.

А зашо си антиамер не те разбирам. Најсилна држава што жари и пали по светов воено, економски, финансиски, дипломатски и секоја друга смисла ние ќе тераме анти нив.

Тоа е една од работите што ја почитувам кај Израел, отсекогаш си барале сојузници без никакви предрасуди без разлика дали биле во војна или не. Пред 30-40 години главен стратешки партнер им беше Иран за сега главен партнер да им се вахабистите од Саудиска Арабија а најголем непријател Иран.

Али ние ќе го тераме Балканското анти амери ќе бидеме :) затоа србите го изедоа за сите пари а ако имаа малку мозок сега излез на море ќе имаа.

Да се разбереме ја подржувам позицијата Асад-Русија, али во случајот со Украина не се слагам за ова што им се прави сега.

Многу е тешко да се предвидат понатамошни расплети во оваа војна,оваа е шаховска партија помеѓу двајца велемајстори САД-Русија. После победата во Сирија на политички и стратегиски план искрено се надевав дека хегемонизмот на САД е намален ,кога ете војна во двор на Русија.Мислам дека русиве треба да го остават западот да ги влечи првите потези и мудро и тивко да ја свртат бикава во нивна корист. Сведоци сме со какви гнасни методи се служат фашистиве, од убивање цивилно население до рушење на патнички авион, се надевам дека прорусите нема да бидат изневерени и предадени. Впрочем во историјата има еден пример се вика битката за Москва,па така да ако слушаме како напредува Украинската армија према границата дан гледаме како се возобновува берлинскиот ѕид, што би било рамно на Трета светска, не дај Боже. Во секој случај комплицирано е до даска.

Јас мислам дека некој решил да почне војна, а Русија само го одложува денот кога таа вистински ќе започне.

Јас мислам дека некој решил да почне војна, а Русија само го одложува денот кога таа вистински ќе започне.
Да, јасно е тоа , впрочем САД не се одморени од војни од 1945 па навака, мислам дека се во блага предност што топката не е на нивни терен...,мада еве во Куба веќе има Руско присуство

А зашо си антиамер не те разбирам. Најсилна држава што жари и пали по светов воено, економски, финансиски, дипломатски и секоја друга смисла ние ќе тераме анти нив.

Тоа е една од работите што ја почитувам кај Израел, отсекогаш си барале сојузници без никакви предрасуди без разлика дали биле во војна или не. Пред 30-40 години главен стратешки партнер им беше Иран за сега главен партнер да им се вахабистите од Саудиска Арабија а најголем непријател Иран.

Али ние ќе го тераме Балканското анти амери ќе бидеме :) затоа србите го изедоа за сите пари а ако имаа малку мозок сега излез на море ќе имаа.

Да се разбереме ја подржувам позицијата Асад-Русија, али во случајот со Украина не се слагам за ова што им се прави сега.
Значи батали ти форумов нашиот државен официјален став е проамерички. Аспиранти кон нато сме кон еу незнам ти што еве ги поддржуваме најјаките и војници праќаме и што ајде објасни сеа кое фајде го имаме? А кажи и ако знаеш некоја негативна работа ама искрен да си??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom