liberij
ТЕРИРЕМ
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 2.037
- Поени од реакции
- 1.018
Тоа е твое искуство, колку ќе одлучиш врз основа на него е твоја волја.OK Fair Enough! Ako ne veruvam vo nesto znaci ne veruvam vo celost!
Тоа е твое искуство, колку ќе одлучиш врз основа на него е твоја волја.OK Fair Enough! Ako ne veruvam vo nesto znaci ne veruvam vo celost!
[/quote]Aha...A zosto togas lugeto kako Hitler ziveele tolku dolgo?
Znaci da definiram milostiva Demokratija kazniva so smrt?
Ovoa li im bilo mototo na krstonoscite koa secele glavi u ime na religijata?
Крстоносните војни претставуваат серија од воени походи започнати кон крајот на 11 век, со религиозен карактер од страна на христијанското население во Европа, под покровителство на Римокатоличката црква. Овие походи главно биле поткренети против муслиманското население на Блискиот Исток, како и против Евреите, руските и грчките православни христијани, Монголците, катарството и политичките противници на папата.[1]
Druze be jes da ti ucese osnovno u komunizmot ama i togas vakvi defincii nemalo! Biser na denot!
Democracy is a form of government in which all eligible citizens participate equally—either directly or indirectly through elected representatives—in the proposal, development, and creation of laws. It encompasses social, religious, cultural, ethnic and racial equality, justice, and liberty[according to whom?][citation needed].
За да ја искуси слободата и истата да еволуира во совршенство по призивот на постоењето.Ептен милостиво нема што. Објасни ми, зошто семоќно и сезнајно битие би допуштило некој да биде во заблуда?
Ако внимателно прочиташ, човекот од христијанска перспектива е корелативно битие со Бог и од таа релација произлегува неговата независност, слобода.Значи една работа е да оставиш изборот да биде независен од тебе, но сосема друга е ако дозволиш тој избор да биде донесен како последица на заблуда!
Ако слободата зависи од тоа дали некој е во заблуда или не, тогаш зошто Бог дозволува заблуда?За да ја искуси слободата и истата да еволуира во совршенство по призивот на постоењето.
Ако внимателно прочиташ, човекот од христијанска перспектива е корелативно битие со Бог и од таа релација произлегува неговата независност, слобода.
КОГА ТИ КАКО НЕВЕРНИК ВО БОГ БИ ДОБИЛ ВЕЧЕН ЖИВОТ ИСТО КАКО МЕНЕ КОЈ СУМ ВЕРНИК И КОЛКУ ТОЛКУ СЕ ТРУДАМ ДА ГО ПОЧИТУВАМ СО МОЈАТА ГРЕШНА ПРИРОДА!? КАКО ТОГАШ БИ ИМАЛ ЈАС ПОЧИТ ЗА БОГ АКО ТИ БИ ДОБИЛ ВЕЧЕН ЖИВОТ ? ТОА ПРАВЕДНО Е ? НЕ Е! ПРАВДАТА НЕМА ВРСКА СО МИЛОСТА!
Ти реков слободата од што зависи, од односот човек- Бог.Ако слободата зависи од тоа дали некој е во заблуда или не, тогаш зошто Бог дозволува заблуда?
Не, ти рече дека смртта била одлука на поединецот - т.е одлука за живот без Бог, и потоа нагласи дека таквата одлука била заблуда! Јас те прашувам - ако смртта зависи од правилна одлука, зошто Бог кој според вас е милостив и праведен дозволува да постои заблуда?!Ти реков слободата од што зависи, од односот човек Бог.
Таа одлука е слободата на човекот, кој за да се увери во реалноста на смртта ја искусува, проверува.Не, ти рече дека смртта била одлука на поединецот - т.е одлука за живот без Бог, и потоа нагласи дека таквата одлука била заблуда! Јас те прашувам - ако смртта зависи од правилна одлука, зошто Бог кој според вас е милостив и праведен дозволува да постои заблуда?!
Пак не ми одговори на прашањето! Дека таа одлука за тебе преставува слобода донесовме констатација, прашањето е: Aко смртта зависи од правилна одлука, зошто Бог кој според вас е милостив и праведен дозволува да постои заблуда?!Таа одлука е слободата на човекот, кој за да се увери во реалноста на смртта ја искусува, проверува.
На овој начин пр. со заблудата кој не е императив, Бог креира нов потенцијален бог, тоа е човекот.
Смртта- животот зависи од слободна а не правилна одлука!!!Пак не ми одговори на прашањето! Дека таа одлука за тебе преставува слобода донесовме констатација, прашањето е: Aко смртта зависи од правилна одлука, зошто Бог кој според вас е милостив и праведен дозволува да постои заблуда?!
Смртта- животот зависи од слободна а не правилна одлука!!!
Заблудата е дозволена заради тие што сакаат да искусат заблуда во интерес на градење на нивната лична слобода=живот.
Првин велиш: "заблудата дека е можен живот без Бог....."Заблудата дека е можен живот без Живот(Бог), Бог милостиво ја простува, прифаќајќи го заблудениот без никаква осуда, напротив со сета Љубов.
Може! Исто како и инаетот, тие се само помошни средства и израз на волјата на човекот.Тогаш како може заблудата да биде градење на лична слобода = живот?
А Јудеизмот!? Од таму потекнуваат корените на стеблото.Јас велам дека Мики е согласен: нема „други„ патишта кон Небесата, освен патот што е од Бога трасиран пред 2 000 г.
Lepoto ne se nerviraj...Golemi bukvi znacat vikanje...Ne si prv sto nema odgovor...poleka..nemora da crtas...1.По некое непишано правило,секогаш злобните луѓе живеат подолго од добрите.Најверојатно затоа што тие нема веќе повторно ДА ОЖИВЕАТ.
2.Ја не знам,да зборим на Јапонски ќе бев појасен... ИМАШ ПРАВО НА ИЗБОР,САКАШ,НЕ САКАШ НЕМОРАШ... кој дел од реченицата не ти е јасен ? НЕМА ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА ТИЕ ШТО НЕ ВЕРУВААТ ВО БОГ,ТОА Е ПРАВДА! КАКВА ЦРНА МИЛОСТ КОГА ТИ КАКО НЕВЕРНИК ВО БОГ БИ ДОБИЛ ВЕЧЕН ЖИВОТ ИСТО КАКО МЕНЕ КОЈ СУМ ВЕРНИК И КОЛКУ ТОЛКУ СЕ ТРУДАМ ДА ГО ПОЧИТУВАМ СО МОЈАТА ГРЕШНА ПРИРОДА!? КАКО ТОГАШ БИ ИМАЛ ЈАС ПОЧИТ ЗА БОГ АКО ТИ БИ ДОБИЛ ВЕЧЕН ЖИВОТ ? ТОА ПРАВЕДНО Е ? НЕ Е! ПРАВДАТА НЕМА ВРСКА СО МИЛОСТА!
3.Не мешај политика со вера! Крстоносците немаат врска со Бог,нити пишува некаде во Библијата дека Бог побарал од било кој Папа да го ослободува Ерусалим.
4.Охххххххххххххх Господе... НЕ МИ КАЖУВАЈ ТИ МЕНЕ ДЕФНИЦИИ ЗА ДЕМОКРАТИЈА,ЈАС ТИ КАЖАВ ГРУБО ДЕМОКРАТИЈА А АЛУДИРАВ НА ПРАВОТО НА СЛОБОДА! све мора да се црта овде...![]()