- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Koj e toj mengunaroden prostor moze li da objasnish?Колку што знам авионот летал во меѓународен простор а не забранета зона..
Па цело време вадиш статии од руски сајтови коишто во вакви ситуации не можат да не бидат пристрасни.
Истите твитер акаунти кои пред недела дена се фалеа за срушениот воен авион, денеска во исто време со рушењето на патничкиот авион се фалеа дека срушиле уште еден воен авион.
Исто така ја имаш избришаната изјава на Стрелков од денеска пола саат после рушењето на малезискиот авион.
Имаш и слики дека руските сепаратисти имаат БУК тенк кој може да собори патнички авион на таа височина.
Каков заклучок очекуваш да донесам?
Се надевам дека БУК-от е украински, оставен кога украинските војници ги напуштија териториите на сепаратистите, а не БУК донесен од Русија, затоа што тогаш би можело да биде позаебано.
Има разлика од не би требало, и забрането летање.Една слика само за трасата ми беше од Руски сајт. Пред тоа сите цитати ми беа од Британски Телеграф. И за сведочењата од лице место и за зоната каде што британски пилот вели дека не би требало да се лета над таа зона.
Ова ми има логика и тоа многу.
Да, ама не би требало и не смее се две сосема различни работи.Една слика само за трасата ми беше од Руски сајт. Пред тоа сите цитати ми беа од Британски Телеграф. И за сведочењата од лице место и за зоната каде што британски пилот вели дека не би требало да се лета над таа зона.
И што ако ја најдат? Ќе им каже некој на пилотите дека ќе ги уништат за неколку секунди?Да, ама не би требало и не смее се две сосема различни работи.
Во принцип, меѓународните правила велат дека нема ‘забранета‘ зона за патнички авиони, дури ни во места каде што се војува затоа што се смета дека освен официјални државни војски, никој друг нема технологија да сруши патнички авион. Што е сосема погрешно, како што можеме да видиме.
Локалните жители кажуваат дека црната кутија е најдена.
Не е само црната кутија за радио преносите, има и flight data recorder, сигурно ќе помогне во истрагата.И што ако ја најдат? Ќе им каже некој на пилотите дека ќе ги уништат за неколку секунди?
Не очекувам нешто посебно.Не е само црната кутија за радио преносите, има и flight data recorder, сигурно ќе помогне во истрагата.
Тоа е вина на некој кој е одоговорен за безбедноста на земјата.Има разлика од не би требало, и забрането летање.
FDR-от може да прикажи инстантен прекин во напојувањето, односно дека се работи за удар од проектил. Истото е и со остатоците, кои би требало да имаат видливи хемиски траги од ексползив.Не е само црната кутија за радио преносите, има и flight data recorder, сигурно ќе помогне во истрагата.
Сега ќе излезе проблем кој да ја спроведе истрагата, Украинците немаат пристап а овие од ДНР не ги признаваат.Црната кутија е во рацете на припадниците на трупите на ДНР и ЛНР.
Се мисли каде што зоната на летање не е затворена за странски авиони.. се мора да се црта.Koj e toj mengunaroden prostor moze li da objasnish?