Прашања до Атеистите II

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ок. Малку ја спушти топката:)[DOUBLEPOST=1405605736][/DOUBLEPOST]

Врти, сучи пак попови, библија ....:)

Ок тогаш. Штом е така според тебе, нема поента за дискусија оти ептен ни се разликуваат мислењата.
Како сакаш, но тоа е вистината. Мислам дека во ниеден момент не те излажав со ништо. Се водев според деф што ги прифативме.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Добро: ај наведи што е позитивно во хиндуизмот.[DOUBLEPOST=1405603528][/DOUBLEPOST]

Значи, убо‘ сум кажал...:icon_lol:
Стално може да се најде нешто позитивно за кое било верување.
Биното е дали верниците се придржуваат до позитивните или негативните работи во нивната религија.
Обично се придржуваат до негативните :([DOUBLEPOST=1405608800][/DOUBLEPOST]И сега @Атеист и @Donald Sikert се дојдовте ли до заклучок на тоа дали религиите ја подржуваат духовноста или не т.е. дали иде едното без другото.

ПС Изнапишавте 5 страни и се изгубив у разговорот.

Последно уредено:

Dio7

Apsolut
Член од
14 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Која е таа Не-религиозна духовност?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Па кај си бре Гурџи, добро дојде ;)
еве ние арни, млатиме празна слама. Ти? Што има ново со новиот ник? Кој центар сега ќе доминира? Или ко по обичај шизофреничниот?

Dio7

Apsolut
Член од
14 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Читам какви се не глупости се пишуваат....
Не-религиозна духовност....:pos:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Па тебе те чекаме да ни објасниш. Ајде почни, ние во став мирно ќе те слушаме :свиркам:

Dio7

Apsolut
Член од
14 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Мозокот е заебана работа, секаква терминологија ќе измисли само да го задоволи егото.

Што бидна сега. што значи тој термин....

Не-религиозна духовност?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Атеист и @Donald Sikert се дојдовте ли до заклучок на тоа дали религиите ја подржуваат духовноста или не т.е. дали иде едното без другото.

edinstven korisen zaklucok e deka e najdobro da gi ostavis lugjeto vo sopstvenite uveruvanja deka znaat za duhovnost i religija makar da tie bidat i lazni:)

jas vo idnina ke praktikuvam da ne im ja rasturam idilata vo koja smetaat deka se naogjaat:rolleyes:

Dio7

Apsolut
Член од
14 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
А дали постои...Не-духовност во религиите?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како сакаш, но тоа е вистината. Мислам дека во ниеден момент не те излажав со ништо. Се водев според деф што ги прифативме.

Јас никогаш и не реков дека ти или некој друг лаже:)

Тоа што не го знаеш, не е лага.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Стално може да се најде нешто позитивно за кое било верување.
Биното е дали верниците се придржуваат до позитивните или негативните работи во нивната религија.
Обично се придржуваат до негативните :([DOUBLEPOST=1405608800][/DOUBLEPOST]И сега @Атеист и @Donald Sikert се дојдовте ли до заклучок на тоа дали религиите ја подржуваат духовноста или не т.е. дали иде едното без другото.

А ти што мислиш одат или не одат? Да не биде непознаница и за ново-реинкарниов старо-нов Ѓурѓа, да го упатиме малку. :P

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
edinstven korisen zaklucok e deka e najdobro da gi ostavis lugjeto vo sopstvenite uveruvanja deka znaat za duhovnost i religija makar da tie bidat i lazni:)

jas vo idnina ke praktikuvam da ne im ja rasturam idilata vo koja smetaat deka se naogjaat:rolleyes:
Noz so dve ostrici...Ama ednata poveke boli koga ke se preseces...!

• We can be religious and spiritual - which is the traditional faith approach
  • We can be spiritual but not religious - which is the new age pick and mix approach
  • We can be humanist - which is neither religious nor spiritual
  • Or, perhaps, we can be religious but not spiritual

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom