Одмор во Ибица

• Креатор на темата Креатор на темата Ajde Bre
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2014
Мислења
18
Поени од реакции
0
Епа вака здраво, ќе ве молам ако може некој да сподели информации, некој што бил. Планирам летово да летнам до Ибица на 1 недела. Не знам дали преку агенција или да си резервирам хотел преку интернет (како е поефтино?) и дали е сигурно преку интернет со букинг. Не сакам да испадне да појдам Ибица и немам резервација или пак да ми ја покачат цената. Исто така ме интересира во кој дел во Ибица да се сместам како ќе е поубаво? Ibiza town ли е најубаво? Се е зафатено таму нема слободни хотели. Во другите градови има слободни но оддалечени се од Ибица некаде 15-16 км, тоа значи кола ќе ми треба за до таму а возачка немам. Со автобус скапо ли е? Во Ибица ли се најдобрите клубови или ги има и во другите градови? Такоџе плажите?? Фала многу однапред за кој ќе одговори.

Ако бараш 24 сати забава, журки, јадење, пиење, шетање.... Магелоф - Мајорка ти е подобра варијанта пред се од финансиски аспект. Имај на ум дека најдобрите локации на Ибица се резервирани за "приватни" забави, и цените се прилично солени. Истото е и со клубовите.
Не дека обичен турист не може да ужива. Напротив, кај и да си на островот... јако ке си поминиш. Од плажи, до клубови, ресторани ама баш се.
Тоа што англискиот крем со години наназад ги менаџира врвните атракции таму е сосема друга работа.

Ако букираш сам, значи го плаќаш сместувањето на избраната локација. Тогаш превозот е во целост препуштен на тебе. И да, сигурно е - (booking.com)

Преку агенција тие работи се регулирани. Чартер лет, + автобус до хотелот. Нормално, во ваков случај мора да бираш од понудите на агенцијата.. не можеш во било кој хотел. Друго, во најголем дел од понудите чартер летот е од Белград/Софија/Солун. Патот до аеродромот не влегува во цената, освен ако агенцијата има свое преставништво во МК, па да организира превоз.

Добро пошто е сигурно ќе си резервирам преку интернет. Разгледав многу хотели ама што е ова бре дури хотелите со една ѕвездичка се луксузни.Скапо, скапо. Сепак одбрав со две звездички. Одличен хотел, 500 евра се наоѓа во St Antony de Portmany 15км оддалечен од Ибица градот. Како и да е не мора баш тука да бидам па целиот остров е Ибица. Плажи има секаде а би требало и клубови. Ако нема во Ибица кај ќе има.

Рачунај дека влез во Privilege/Amnesia/Ushuaia/Pacha/Space/Gatecrasher во просек се 40-50 евра влез од вечер

Рачунај дека влез во Privilege/Amnesia/Ushuaia/Pacha/Space/Gatecrasher во просек се 40-50 евра влез од вечер
Да, да знам. Но нема секоја вечер да одам во тие клубови. Еднаш сакам Pacha, еднаш Space и еднаш Amnesia. Другите вечери во поефтини клубови ќе одам. Ама мене ме буни како ќе одам до таму, кола не можам да рентам. Не знам дали ќе се снајдам со автобуси и цените со автобусите. Јас за ноќниот живот одам повеќе. А и да не можам во овие клубови да одам никому ништо има и други.

Додај си ја на листата и Ушуаја, види им го календарот за оваа сезона :eek:

Многу скапо ќе ми дојде. 200 евра за влезници во скапиве клубови, повеќе не можам. Треба да мислам и за влезниците другите ноќи.

Секоја недела ASOT и Departures.
Лани мои брачеди беа ама само Departures имало, прејаки журки. Во собите од средна класа нагоре има DJ boot и може сам да си правиш/пушташ музика.

Ај и во овој клуб ќе одам и доста е. Лелеле не се пропушта овој клуб. Не сум јас за Ибица, многу ќе се потрошам и таму знам јас не знам да застанам. А немам кој знае колку пари.[DOUBLEPOST=1405447161][/DOUBLEPOST]http://www.youtube.com/watch?v=rSJNraYCI-Y&feature=youtube_gdata_player

Последно уредено:
Еден школски беше за Ибица пред 1 месец, знам дека отиде авионски преку Софија и ми кажа за сместувањето дека му било 20 евра од вечер.

Еден школски беше за Ибица пред 1 месец, знам дека отиде авионски преку Софија и ми кажа за сместувањето дека му било 20 евра од вечер.
Каде нашол сместување толку ефтино?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom