А кај ќе го сместиш атеизмот и атеистите?
Но СКОРО ги немало, што значи и тогаш постоеле. Дали мене ми се допаѓа ова општество? Оваа младина? Јок. Иако речиси сите се верници, тие си го тераат животот.
Покрај тоа имало и војни. Крстоносните походи. Дефинирани се како освојувачки војни. Читај го воведот во Декамеронот, чума и анемија во Италија (но имало и на Исток во таа голема империја и поради таа чума почнала и истата да слабее). Како поповите или свештениците ги погребувале мртвите? Со страв! Па нели Господ ги штити? А природните катастрофи. Како црквата би сопрела вулканска ерупција, пример?! Сатанисти! Па ако имала моќ да прогонува, можела и да трпи критики преку тоа пролевање од нејзината нормала.
И претходно ти кажав една општествена аномалија. Дали е нормално да сканндираш некого јавно да обесат!? Да убијат!?
И уште една критика, ако напишеш СЕ значи мислиш опширно или општо (сеа не можам да го ставам апострофот) што значи во тие аномалии го ставаш целото општество односно и самиот се вметнуваш. Но ако мислиш така, нека биде така.

[DOUBLEPOST=1404647938][/DOUBLEPOST]
Значи почна и “новиот“ (морам да кажам дека е доста паметен) да го ограничуваш? Аплауз.
Него не ми одговори, дали дервишите се секта?[DOUBLEPOST=1404648010][/DOUBLEPOST]Извини Бог заборавив да те прашам. Што ти има последно речено? Кажи, ако не е тајна.