Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Ај ти си најпаметен и нема да коментирам дополнително. Зошто? Повторно ќе ти кажам дека ќе нема фајде. Си тераш по свое и воведуваш ново правило- одговор само на едно прашање. Ок.
Јас барам мислење или став, да сакам одговор ќе прогуглав или ќе земев да читам книга на таа тема, а во овој контекст тоа е Библијата. Дали таа дава одговори? И тоа е барање на твој став, а не на одговор.
А колку Бог/ови има? Се чудам како дојде до таа бројка 50 кога ти реков дека секој човек си е Бог (намерно го употребувам овој поим) сам на себе. Па ако има 50 луѓе тогаш ок. Но секогаш има само еден. Зошто? И тука размисли (нормално го согледуваме сега моето размислување).
Како тоа човекот е Бог... ? си прочитал како пишува за настанокот на човекот.. ? и како се гледа на релацијата луѓе-Бог ? ,,Од земја си направен во земја ќе се вратиш,,,,И го направи Бог човекот од земјениот прав според својот изглед''... ,,Бог е Цар а вие како негови Царски синови однесвуајте се така како што ви прилега''..

Како тоа човекот е Бог... ? си прочитал како пишува за настанокот на човекот.. ? и како се гледа на релацијата луѓе-Бог ? ,,Од земја си направен во земја ќе се вратиш,,,,И го направи Бог човекот од земјениот прав според својот изглед''... ,,Бог е Цар а вие како негови Царски синови однесвуајте се така како што ви прилега''..
А ако ти кажам дека сум атеист и не верувам во сето тоа што го напиша! А ако ти кажам дека материјалните остатоци (па и пишаните извори) велат нешто сосема друго. Ако ти кажам дека во мојот живот нема таков Бог на каков што мислиш ти. А што ќе кажеш на тоа дека луѓето верувале во Бог и пред Исус!? „Во вас е царството Божјо“ (можда не е буквален цитат) и предмалку ти пратив уште еден цитат кои го негираше....
Повторно ќе ти кажам, се зависи од тоа како ја толкуваме Библијата. :)
Калта не е прав. Содржи и вода, а таа е изворот на животот. Но цитатот е (мислам) “Од прав си создаден, во прав ќе се претвориш“. :cautious:

А ако ти кажам дека сум атеист и не верувам во сето тоа што го напиша! А ако ти кажам дека материјалните остатоци (па и пишаните извори) велат нешто сосема друго. Ако ти кажам дека во мојот живот нема таков Бог на каков што мислиш ти. А што ќе кажеш на тоа дека луѓето верувале во Бог и пред Исус!? „Во вас е царството Божјо“ (можда не е буквален цитат) и предмалку ти пратив уште еден цитат кои го негираше....
Повторно ќе ти кажам, се зависи од тоа како ја толкуваме Библијата. :)
Калта не е прав. Содржи и вода, а таа е изворот на животот. Но цитатот е (мислам) “Од прав си создаден, во прав ќе се претвориш“. :cautious:
Tоа што не веруваш е твое право... што треба да кажам на тоа дека луѓето верувале во Бог и пред Исус ?.. верувале.. па ?

Tоа што не веруваш е твое право... што треба да кажам на тоа дека луѓето верувале во Бог и пред Исус ?.. верувале.. па ?

Друже како според тебе се стига поблиску до Бог?

На кој начин ти на пример се обидуваш да се соединиш со Бог?

Секако дека нашата верба во Бог е нужен услов за било што.

Тој е секако исполнет. Вербата во постоењето на Бог е тука. Како понатаму за да се доближиме до него?

Ако не ти е проблем да го постираш линкот до тој пост?
Коментарот е на претходната страна.
Малку Ипси ме надополни (ок, јас не мислам конкретно баш ко него), ама.... :)
Се однесува на сатанистите, а мојот став за сатанизмот е речиси идентичен. Само нормално + она, лошите (не/реалните) човекови особин т.е. карактеристики. :)[DOUBLEPOST=1404645015][/DOUBLEPOST]
Па ништо. Дека и тогаш постоеле “вистини“. И тогаш постоеле Бог/ови. Но некој се потрудил истите да ги уништи. Ко за пример за само 100 години по откривањето на „новиот континент“ биле убиени 90% од староседелците. Средна Америка исто така била окупирана, а Јужна била колонизирана исто ко Африка (можеби не цела, но поголемиот дел). Така да ако те држам веќе, ќе ти наметнам и религија. Идентично е ко шеријатот у муслиманскиот свет. Спроведи диктатура и наметни религија, свои норми, правила и закони. Ако не си послушен смртна казна, а во тој свет тоа е сосем нормално. Ко што било нормално при ловот на вештерки целиот народ да скандира “спали“...... :)

Последно уредено:

Тој е секако исполнет. Вербата во постоењето на Бог е тука. Како понатаму за да се доближиме до него?
Морам прво да бидам искрен и да кажам дека ова е до сега најдоброто прашање на оваа тема што сум го видел а и едно од оние подобри што ми биле упатени затоа ми е посебно задоволство да одговорам.Ако се анализира Стариот и Новиот Завет ќе видиме дека ОНИЕ (Апостолите,Исус,другите следбеници на Бог како Мојсеј) своите чуда ги правеле според исти критериуми... а тоа се редовен пост,редовна молитва,почитување на неговите Закони,редовно идење во Црква... читајте ја Библијата,и ќе видите дека СИТЕ ОНИЕ КОИ ГИ ПРАВЕЛЕ ОВИЕ РАБОТИ,секогаш ама баш секогаш БОГ ДИРЕКТНО ИНТЕРВЕНИРАЛ ВО НИВНИТЕ ЖИВОТИ плус и зборувал со нив... затоа што Бог тоа го сака,Он како најголема сила во универзумот сака кога ние му се обраќаме за помош + ако се тоа е проследено со постови,молитви и почитување на неговите Закони.. јас знам примери од луѓе,кои биле атеисти,несреќни па некои и бизнисмени кои ги правеја овие работи и се случуваја радикални промени во нивните животи(гарантирам за ова што го зборам).[DOUBLEPOST=1404646490][/DOUBLEPOST]
Коментарот е на претходната страна.
Малку Ипси ме надополни (ок, јас не мислам конкретно баш ко него), ама.... :)
Се однесува на сатанистите, а мојот став за сатанизмот е речиси идентичен. Само нормално + она, лошите (не/реалните) човекови особин т.е. карактеристики. :)[DOUBLEPOST=1404645015][/DOUBLEPOST]
Па ништо. Дека и тогаш постоеле “вистини“. И тогаш постоеле Бог/ови. Но некој се потрудил истите да ги уништи. Ко за пример за само 100 години по откривањето на „новиот континент“ биле убиени 90% од староседелците. Средна Америка исто така била окупирана, а Јужна била колонизирана исто ко Африка (можеби не цела, но поголемиот дел). Така да ако те држам веќе, ќе ти наметнам и религија. Идентично е ко шеријатот у муслиманскиот свет. Спроведи диктатура и наметни религија, свои норми, правила и закони. Ако не си послушен смртна казна, а во тој свет тоа е сосем нормално. Ко што било нормално при ловот на вештерки целиот народ да скандира “спали“...... :)
Бог постои од секогаш па и тогаш,случувањата со Ное не биле од вчера туку од тогаш а тоа е далеку пред колонизирањето на Америка.Ти мешаш многу работи,мешаш Шеријат со Христијанство.. никаде Христијанството не проповеда смртна казна за тие кои нема да го прифатат... Библијата вели ,,ПОВИКАЈТЕ ГИ,АКО НЕ САКААТ ОСТАВЕТЕ ГИ''... да беше Христијанството диктатура сега тебе одамна ќе те јадеше црна земја... ЗА СРЕЌА ПА НЕ Е.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Бог постои од секогаш па и тогаш,случувањата со Ное не биле од вчера туку од тогаш а тоа е далеку пред колонизирањето на Америка.Ти мешаш многу работи,мешаш Шеријат со Христијанство.. никаде Христијанството не проповеда смртна казна за тие кои нема да го прифатат... Библијата вели ,,ПОВИКАЈТЕ ГИ,АКО НЕ САКААТ ОСТАВЕТЕ ГИ''... да беше Христијанството диктатура сега тебе одамна ќе те јадеше црна земја... ЗА СРЕЌА ПА НЕ Е.
Ај сега и мешам, а јас само компарирав.
Не, Христијанството денес нема моќ да биде диктатура. Твојот слоган со големи букви во подножјето убаво би се уклопил и во овој разговор.
Да се работи за слободата, но и во правото.

И никаде не реков дека проповеда смртна казна туку дека тоа во минатото било во рамките на религијата и во рамките на нормалата. А денес Христијанството да беше диктатура јас ќе бев христијанин, диктатурата не се спроведува за еден ден. Шпанија е типичен пример. Требаат години и со самото тоа и генерации.

Ај сега и мешам, а јас само компарирав.
Не, Христијанството денес нема моќ да биде диктатура.
Затоа што ја нема таа моќ види што стана светот,се педери,сатанисти,ИСЛАМИСТИ,изроди,војни и природни катастрофи.. СЛУЧАЈНО кога Хриситијанството некогаш ја имало таа моќ овие аномалии (природни и опшествени) СКОРО и да ги немало.

Затоа што ја нема таа моќ види што стана светот,се педери,сатанисти,ИСЛАМИСТИ,изроди,војни и природни катастрофи.. СЛУЧАЈНО кога Хриситијанството некогаш ја имало таа моќ овие аномалии (природни и опшествени) СКОРО и да ги немало.
А кога било тоа?

плус и зборувал со нив... .
Jas od koga i velam deka komuniciram so Bog sekoj den , ama tie nevernicite ne me veruvaat.

Drugo sakam da ti kazam,...
Ne objasnuvaj mnogu mnogu, ovie nevernicite i taka ne razbireaat, a sektasite ke ti gi izvitoperat zborovite.[DOUBLEPOST=1404647751][/DOUBLEPOST]

Donaltco, ne go driblaj oti ke te rendam.;)

Затоа што ја нема таа моќ види што стана светот,се педери,сатанисти,изроди,војни и природни катастрофи.. СЛУЧАЈНО кога Хриситјанството некогаш ја имало таа моќ овие аномалии (природни и опшествени) СКОРО и да ги немало.
А кај ќе го сместиш атеизмот и атеистите?

Но СКОРО ги немало, што значи и тогаш постоеле. Дали мене ми се допаѓа ова општество? Оваа младина? Јок. Иако речиси сите се верници, тие си го тераат животот.

Покрај тоа имало и војни. Крстоносните походи. Дефинирани се како освојувачки војни. Читај го воведот во Декамеронот, чума и анемија во Италија (но имало и на Исток во таа голема империја и поради таа чума почнала и истата да слабее). Како поповите или свештениците ги погребувале мртвите? Со страв! Па нели Господ ги штити? А природните катастрофи. Како црквата би сопрела вулканска ерупција, пример?! Сатанисти! Па ако имала моќ да прогонува, можела и да трпи критики преку тоа пролевање од нејзината нормала.

И претходно ти кажав една општествена аномалија. Дали е нормално да сканндираш некого јавно да обесат!? Да убијат!?

И уште една критика, ако напишеш СЕ значи мислиш опширно или општо (сеа не можам да го ставам апострофот) што значи во тие аномалии го ставаш целото општество односно и самиот се вметнуваш. Но ако мислиш така, нека биде така. :)[DOUBLEPOST=1404647938][/DOUBLEPOST]
Jas od koga i velam deka komuniciram so Bog sekoj den , ama tie nevernicite ne me veruvaat.

Ne objasnuvaj mnogu mnogu, ovie nevernicite i taka ne razbireaat, a sektasite ke ti gi izvitoperat zborovite.[DOUBLEPOST=1404647751][/DOUBLEPOST]
Значи почна и “новиот“ (морам да кажам дека е доста паметен) да го ограничуваш? Аплауз.
Него не ми одговори, дали дервишите се секта?[DOUBLEPOST=1404648010][/DOUBLEPOST]Извини Бог заборавив да те прашам. Што ти има последно речено? Кажи, ако не е тајна.

Но СКОРО ги немало, што значи и тогаш постоеле. Дали мене ми се допаѓа ова општество? Оваа младина? Јок. Иако речиси сите се верници, тие си го тераат животот.

Покрај тоа имало и војни. Крстоносните походи. Дефинирани се како освојувачки војни. Читај го воведот во Декамеронот, чума и анемија во Италија (но имало и на Исток во таа голема империја и поради таа чума почнала и истата да слабее). Како поповите или свештениците ги погребувале мртвите? Со страв! Па нели Господ ги штити? А природните катастрофи. Како црквата би сопрела вулканска ерупција, пример?! Сатанисти! Па ако имала моќ да прогонува, можела и да трпи критики преку тоа пролевање од нејзината нормала.

И претходно ти кажав една општествена аномалија. Дали е нормално да сканндираш некого јавно да обесат!? Да убијат!?

И уште една критика, ако напишеш СЕ значи мислиш опширно или општо (сеа не можам да го ставам апострофот) што значи во тие аномалии го ставаш целото општество односно и самиот се вметнуваш. Но ако мислиш така, нека биде така. :)[DOUBLEPOST=1404647938][/DOUBLEPOST]
Значи почна и “новиот“ (морам да кажам дека е доста паметен) да го ограничуваш? Аплауз.
Него не ми одговори, дали дервишите се секта?

:facepalm:
Уште ли со крстоносните војни се расправате?
Аљоооо...21век, еволуција, напредок....а вие за крстоносни војни ми зборувате.
Па нели бевте напредни атеистите?

Дервишите не се секта, од секогаш постоеле и секогаш ќе постојат.Од нив се развиле доста религии.

Последно уредено:

Мое е да им кажам нивно е дали ќе веруваат,ни Господ кога одел по земјата

Него не ми одговори, дали дервишите се секта?[DOUBLEPOST=1404648010][/DOUBLEPOST]Извини Бог заборавив да те прашам. Што ти има последно речено? Кажи, ако не е тајна.
Пак не ме разбра,виде дека ти пишав СКОРО,да, имало чума,знаеш колку болести има сега што земаат милиони животи ? ракот за џабе се вика ,,Болест на 21от век'' ? сигурно не,затоа што ги коси луѓето а да не зборам за Сидата,срцеви заболувања и што уште не! па неколку години чумата нема ни до колена да му биде на ракот а не поголеми жртви да зела од него.. да, имало крстоносни војни,сега знаеш колку војни има и во последниве 2 децении ??? спореди го периодот од 1900 до 2014... ни 2% нема жртви од крстоносните војни колку што имало во првата,втората светска војна и другите војни + разрушувањата... верници биле денеска,ова да го кажеш е крајно некултурно! каков верник ??? кој нема појма за својата вера,еднаш годишно и тоа на Велигден со женска му што иде во црква или овие курвичиња со мини што идат за да се промовираат ? дај немој да ме заебаваш!... тоа со скандирањето е аномаија на опшеството,денеска тоа го имаш во МАСОВНО ПИЈАНЧЕЊЕ НА МЛАДИТЕ... истата сила го има ова како тоа тогаш.. денешно време да доживееш 40 години е успех.. види ги твоите баби и дедовци или другите.. по 90 години живеат.. ИМА РАЗЛИКА НЕЛИ ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom