GRID Autosport

• Креатор на темата Креатор на темата mkgunner
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.883
Поени од реакции
10.245
GRID Autosport
Најново продолжение од GRID франшизата на Codemasters, во последните 4-5 години веројатно една од најдобрите аркадни игри на пазарот. Но ова продолжение забегува во друг правец во светот на симулациите. Од тоа што го видов од трејлери и видеа од гејмплеј ми остави добар впечаток.
Излегува денес за PC, за XBOX и PS3 е веќе излезена.
PC GAMER - 86/100
GAMESPOT 6/10
IGN 8.3/10
Чекам импресии
izK8Xjq.jpg

jPAO2gQ.jpg

WWMOyi2.jpg

SWkSYth.jpg

се надевам дека нема да ме разочара како двојката која беше тиња.

се надевам дека нема да ме разочара како двојката која беше тиња.

Според трите review а погоре, далеку подобра од 2-та
Се чека торент па ќе видиме

Според трите review а погоре, далеку подобра од 2-та
Се чека торент па ќе видиме

и ја читав демек се враќаат на старото, ко што беше кецот. Колку успеале во тоа ќе видиме. Се надевам дека нема да има некои превисоки побарувања.

Во споредба со NFS колкави побарувања имаат ова е мачкина кашлица, а графиката е одлична

Minimum:

• Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.4Ghz or AMD Athlon X2 5400+
  • Memory: 2GB RAM
  • Graphics: Intel HD3000 or AMD HD2000 Series or NVIDIA Geforce 8000 Series
  • Network: Broadband Internet connection
  • Hard Drive: 15GB available space
  • Sound Card: Direct X compatible soundcard
Recommended:

• OS: Windows Vista 64 bit, Windows 7 64 bit or Windows 8 64 bit
  • Processor: Intel Core i7 or AMD FX Series
  • Memory: 4GB RAM
  • Graphics: Intel HD5200 or AMD HD7000 Series or NVIDIA GTX600 Series minimum 1GB RAM
  • Network: Broadband Internet connection
  • Hard Drive: 20GB available space
  • Sound Card: Direct X compatible soundcard
Supported Graphics Cards

• Intel HD3000 Series, HD4000 Series, HD5000 Series
  • AMD Radeon HD2000 Series, HD3000 Series, HD4000 Series, HD5000 Series, HD6000 Series, HD7000 Series, R7 Series, R9 Series
  • NVIDIA GeForce 8000 Series, 9000 Series, GTX200 Series, GTX400 Series, GTX500 Series, GTX600 Series, GTX700 Series
  • AMD Fusion A8 or higher

излезе од Reloaded по торенти

Јас за двојката кога разбрав дека нема First Person View, не ја ни пробав. Што беше различно од кецот освен тоа во двојката? Иначе фино изгледа оваа, барем графички.

Јас за двојката кога разбрав дека нема First Person View, не ја ни пробав. Што беше различно од кецот освен тоа во двојката? Иначе фино изгледа оваа, барем графички.
dvoikata ima mozam da recam odlicna grafika i minimalni hardverski pobaruvanja. Handling ot bese zaeban epten arkaden bese, mnogu nakaj americki pazar bese nastroena so muscle cars i pateki od severna amerika.
Spored review-ata ovaa e mnogu podobra, vprocem vikaat deka e spoj na najdobroto od kecot i dvojkata. Uste ja nemam simnato vecer ke pisam vpecatoci

Sent from my ST21i using Tapatalk

Играва во секој поглед е подобра од GRID 2, што незначи дека е одлична.
Прво и најсновно inside cam e СРАЊЕ, значи толку кур да не гио боли Codemasters неможам да поверувам.
Друго, тоа со кревањето на Level, да мора од сите да извозиш една сезона за да отвориш втор левел.
Трето, кога отвораш нов ивент по дифолт селектирано RACE, малку да избрзаш ќе пропуштиш и квалификации и Practice, што е неопходно оти голем дел од патеките се нови и НЕМА ШАНСА да тепаш ако не си добро квалификуван.
Инаку добар е handlingot, солидна е и графиката посебно со DLC-то high resolution textures, и многу битно тера на ULTRA графика и на средна машина како мојта 1GB 9500GT со 4GB RAM и E5300 Dual Core (y)

Играта е океј, 6.5/10 моја отценка... Ја уклучив еднаш, се позабавував час два но ја гледам на десктоп и не ме влече да ја уклучам повторно.
Како и секоја друга Codemasters игра со тркање/возење, handling-ot e СРАЊЕ.

mkgunner, E5300 со 9500GT е low-end, не е „средна“ машина.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Играта е океј, 6.5/10 моја отценка... Ја уклучив еднаш, се позабавував час два но ја гледам на десктоп и не ме влече да ја уклучам повторно.
Како и секоја друга Codemasters игра со тркање/возење, handling-ot e СРАЊЕ.

mkgunner, E5300 со 9500GT е low-end, не е „средна“ машина.

low end гејмерска, ја не реков дека е гејмерска машина
Незнам зошто ти е handlingot срање, играта не е симулација не ни треба да биде, зависи со која друга игра ја споредуваш

low end гејмерска, ја не реков дека е гејмерска машина
Незнам зошто ти е handlingot срање, играта не е симулација не ни треба да биде, зависи со која друга игра ја споредуваш

не гејмерска, во глобала е low-end. Најефтиниот процесор на интел да го купиш во моментов ќе биде појак од твојот?
Треба да земат пример од Need for Speed Hot Pursuit 2, Underground, Underground 2, Most Wanted, Carbon. Иако постари игри, имаат значително подобар и поинтересен handling од GRID Autosport. Сите игри на Codemasters имаат речиси ист handling, било тоа DiRT или GRID. Со многу малку труд ги лажат луѓето. Освен малку исполираната графика нема никакви промени од игра до игра.

сите овие што ги наброја беа врвот на EA, сега и тие се што ваѓаат е срање

Треба да земат пример од Need for Speed Hot Pursuit 2, Underground, Underground 2, Most Wanted, Carbon. Иако постари игри, имаат значително подобар и поинтересен handling од GRID Autosport. Сите игри на Codemasters имаат речиси ист handling, било тоа DiRT или GRID. Со многу малку труд ги лажат луѓето. Освен малку исполираната графика нема никакви промени од игра до игра.
Да се убацам малце, сакаш да кажеш дека NFS има добар handling???
И што ти подразбираш под добар handling? Дали е добро да можеш комотно да не мора да се замараш со вртење и да правиш некое гребење по ѕидовите да свртиш? И со лабаво одпуштање на гаста да си фаќаш кривини?
Играва иако ја играв 30мин, по мене има пореален=подобар handling од сите игри на EA што ги наброја..
Btw Codemasters се врвот за racing според мене, NFS на EA ти е исполирано срање (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom