Прашања за Исламот III

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
зошто имамов тврди дека нема забрана за хомосексуалноста во куранот?
и ако има дајте цитат да видиме
еве ја веста, малку е постара ама многу збунувачки ми е

Во Париз ќе се отвора хомосексуална џамија

Париз ќе стане првиот европски град со џамија што нема да ги затвори своите врати за хомосексуалците и џамија што одбива да дискриминира врз основа на полот, пишува Еј-би-си њуз.

Лудовик Мохамед Захед

Во неа ќе им биде дозволен пристап на хомосексуалците, трансвеститите и жените што не сакаат да ги покриваат своите глави или да седат во посебен дел од џамијата да се молат. Основачот Лудовик Мохамед Захед сака џамијата (чија адреса сѐ уште се чува во тајност) да функционира како религиско место и засолниште на малтретираните муслимани.

„Современата исламска етика ја забранува оваа сексуална ориентација“, вели Захед, кој е деклариран хомосексуалец и експерт за Коранот. „Но всушност ништо во исламот или Коранот не ја забранува хомосексуалноста“.

Во џамијата ќе се вршат и венчавки на луѓе од ист пол и погребни церемонии за оние што биле одбиени од традиционалните џамии.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Што вика Алах?
Утре после молитва на протести или можда не?

Патем, еве што значи за вас шеријат, за тие неверници што нон стоп што прашуваат:

„На улица неверникот ќе мора да носи црвена лента околу вратот, да се шета со избричена глава и да носи искинати чевли. Неверниците нема да смеат да одат по тротоар, туку ќе мораат да се движат по средината на улицата и тоа само ако јаваат муле. Христијаните ќе мора на муслиманите да им ја дадат својата убава гардероба и ќе смеат да носат само партали“, вели Валид.

ИСИЛ: Христијаните да си ги избричат главите

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
koj islam koi muslimani
teska sekta se vakvive umnobolni incesoidni gomna skapani

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
http://www.kurir.mk/svet/vesti/163677-ISIL-Hristijanite-da-si-gi-izbricat-glavite

Zasto si ja stavate sami ortomata okolu vratot .... sami davate povod za novi krstonosni vojni , srekja sto nikoj za ozbilno ne go svaka idiotov inaku sega nedaj boze da ima verska vojna , imam prijateli muslimani nesakam da zamislam sto moze da im se sluci no sepak tuka e turcinot koj e so evropski mentalitet , turcinot kako najmoken musliman nema da im dozvoli na ovakvi debili koi se plateni od zionistite da sirat verska netrpelivost da izlezat na povrsina , ovoj moze da e i zionist prepraven vo musliman ...

Член од
9 јуни 2014
Мислења
7
Поени од реакции
0
zDRRAVO saakam da prasham ako imas 9 godini i ke odis deneska vo Dzamija zosto nekoi postaat i deka postaat odish vo dzamia vo 10 saatot navecer.i KE ODAM JAS.i imam sestra koja ima 9 godini i sakam da prasham ako dojde so meene dali treba da napravi Abdest?Ili samo da se izbajna deka e mala 9 god ima ?i sto moze da se oblece ona ? Ve molam pomognete fala odnapred

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
zDRRAVO saakam da prasham ako imas 9 godini i ke odis deneska vo Dzamija zosto nekoi postaat i deka postaat odish vo dzamia vo 10 saatot navecer.i KE ODAM JAS.i imam sestra koja ima 9 godini i sakam da prasham ako dojde so meene dali treba da napravi Abdest?Ili samo da se izbajna deka e mala 9 god ima ?i sto moze da se oblece ona ? Ve molam pomognete fala odnapred
не треба уживај

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Нека се облече пристојно, 9 години ако има не мора ништо посебно да прави.[DOUBLEPOST=1404431713][/DOUBLEPOST]
http://www.kurir.mk/svet/vesti/163677-ISIL-Hristijanite-da-si-gi-izbricat-glavite

Zasto si ja stavate sami ortomata okolu vratot .... sami davate povod za novi krstonosni vojni , srekja sto nikoj za ozbilno ne go svaka idiotov inaku sega nedaj boze da ima verska vojna , imam prijateli muslimani nesakam da zamislam sto moze da im se sluci no sepak tuka e turcinot koj e so evropski mentalitet , turcinot kako najmoken musliman nema da im dozvoli na ovakvi debili koi se plateni od zionistite da sirat verska netrpelivost da izlezat na povrsina , ovoj moze da e i zionist prepraven vo musliman ...
Ова не е вистинската слика на Исламот.
Исламот не повикува на ова што повика овој човек, нормално ако е вистина ова или ако има видео,бидејќи и моето име и презиме на курир да си го видам нема да им поверувам, а камо ли вакви вести.
значи,како и да е... без обзир дали е вистина или не... ова не е вистинската слика.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имам неколку прашања.
Првото ми е она секој што го прашува,зошто не смее да се јаде свинско? Знам некоја приказна,ама не ми се верува.
Второ,дали смее да се користи тутун т.е да се пушат цигари?
И трето највеќе што ме интересира е дали кога ќе дојде време за јадење,прв пат вода кога ќе пиеш треба да клекнеш на едното колено?Пошто имам видено еден торбеш така правеше.
И уште едно,што ако не може некој да го издржи постот?

Sent from my ST21i using Tapatalk 4

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@Hattab1 - Ај објасни и за веста погоре, баш ме интересира некој дебанк ваш дали има ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Имам неколку прашања.
Првото ми е она секој што го прашува,зошто не смее да се јаде свинско? Знам некоја приказна,ама не ми се верува.
Второ,дали смее да се користи тутун т.е да се пушат цигари?
И трето највеќе што ме интересира е дали кога ќе дојде време за јадење,прв пат вода кога ќе пиеш треба да клекнеш на едното колено?Пошто имам видено еден торбеш така правеше.
И уште едно,што ако не може некој да го издржи постот?
првото е забрането со ајет во Куранот.
3. Ви се забранува мрша, крв, свинско месо и тоа што е заклано во нечие друго име, а не во Аллахово, и тоа што е задавено и убиено, и што при пад е загинато, и со рог забодено, или од ѕвер начнато, освен ако сте го заклале пред да умре, и што на жртвениците е жртвувано.....
(сура ел-Маида)

второто
Не смеат да се пушат цигари, Исламот забранува се што му штети на човекот, а секој паметен кога ќе земе кутија цигари ќе прочита на секоја кутија: ПУШЕЊЕТО УБИВА.

третото:
Суннет(пракса) на пратеникот Мухаммед с.а.в.с. е да се пие вода седејќи, а не стоејќи.
па ваљда ако не бил во ситуација да седне барем клекнал.

и последното:
Зависи што подразбираш под тоа не може да го издржи постот.
Ако постот му предизвикува штета по здравјето и ризикува да го загрози својот живот тогаш му е забрането да пости.
на пр. стари луѓе, или луѓе кои земаат медикаменти од сериозни болести поради кои ако би престанале да ги земаат сериозно би им се нарушило здравјето.[DOUBLEPOST=1404437395][/DOUBLEPOST]
@Hattab1 - Ај објасни и за веста погоре, баш ме интересира некој дебанк ваш дали има ?
Не би за вакви теми на форум да пишувам.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ме интересира. Ако некој христијанин те покани на телешко, ќе смееш да го јадеш? Сепак пишува дека е забрането месо кое е заклано во некое друго име, а не во Аллаховото. :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ај и на оваа тема да го поставам прашањања околу сектите
дали во исламот има секти? и што се подразбира под секта (дефиниција)?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не би за вакви теми на форум да пишувам.
A каде би пишувал? Во весник? Или во џамијата држите екслузивно предавања за истото?

Темата е прашања до муслиманите, поставено ви е прашање, никој не го одговара. Треба да се интепретира слободно, вон Куранот или како треба да го сфатиме ова околишање?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Полицијава избра наместо со сурова сила, како на протестите во Ѓорче, да употреби водени топови, на протестиве денес.
Дали тоа можда намерно го направиле за да им го нарушат постот на верниците кои протестираа? - ова ќе го прашав да беше за тоа темата. Но, бидејќи ова е - Прашања за Муслиманите, па би прашал: Дали постот кој е нарушен, заради една ваква благородна работа и не по вина на верникот, ќе се смета и официјално за нарушен? Или Исламот толерира кога доаѓа до вакви ненамерни нарушувања на постите?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom