Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Касниш со одговорот, ми нема поента више прашањето. Тури му пепел.Абе и ти знаеш што вели ама колку да се најдеш во муабет![]()
Касниш со одговорот, ми нема поента више прашањето. Тури му пепел.Абе и ти знаеш што вели ама колку да се најдеш во муабет![]()
не треба уживајzDRRAVO saakam da prasham ako imas 9 godini i ke odis deneska vo Dzamija zosto nekoi postaat i deka postaat odish vo dzamia vo 10 saatot navecer.i KE ODAM JAS.i imam sestra koja ima 9 godini i sakam da prasham ako dojde so meene dali treba da napravi Abdest?Ili samo da se izbajna deka e mala 9 god ima ?i sto moze da se oblece ona ? Ve molam pomognete fala odnapred
Нека се облече пристојно, 9 години ако има не мора ништо посебно да прави.[DOUBLEPOST=1404431713][/DOUBLEPOST]zDRRAVO saakam da prasham ako imas 9 godini i ke odis deneska vo Dzamija zosto nekoi postaat i deka postaat odish vo dzamia vo 10 saatot navecer.i KE ODAM JAS.i imam sestra koja ima 9 godini i sakam da prasham ako dojde so meene dali treba da napravi Abdest?Ili samo da se izbajna deka e mala 9 god ima ?i sto moze da se oblece ona ? Ve molam pomognete fala odnapred
Ова не е вистинската слика на Исламот.http://www.kurir.mk/svet/vesti/163677-ISIL-Hristijanite-da-si-gi-izbricat-glavite
Zasto si ja stavate sami ortomata okolu vratot .... sami davate povod za novi krstonosni vojni , srekja sto nikoj za ozbilno ne go svaka idiotov inaku sega nedaj boze da ima verska vojna , imam prijateli muslimani nesakam da zamislam sto moze da im se sluci no sepak tuka e turcinot koj e so evropski mentalitet , turcinot kako najmoken musliman nema da im dozvoli na ovakvi debili koi se plateni od zionistite da sirat verska netrpelivost da izlezat na povrsina , ovoj moze da e i zionist prepraven vo musliman ...
првото е забрането со ајет во Куранот.Имам неколку прашања.
Првото ми е она секој што го прашува,зошто не смее да се јаде свинско? Знам некоја приказна,ама не ми се верува.
Второ,дали смее да се користи тутун т.е да се пушат цигари?
И трето највеќе што ме интересира е дали кога ќе дојде време за јадење,прв пат вода кога ќе пиеш треба да клекнеш на едното колено?Пошто имам видено еден торбеш така правеше.
И уште едно,што ако не може некој да го издржи постот?
Не би за вакви теми на форум да пишувам.@Hattab1 - Ај објасни и за веста погоре, баш ме интересира некој дебанк ваш дали има ?
Ме интересира. Ако некој христијанин те покани на телешко, ќе смееш да го јадеш? Сепак пишува дека е забрането месо кое е заклано во некое друго име, а не во Аллаховото........
A каде би пишувал? Во весник? Или во џамијата држите екслузивно предавања за истото?Не би за вакви теми на форум да пишувам.