Електронска цигара

• Креатор на темата Креатор на темата DonRistovski
  • Време на започнување Време на започнување
Не е само дали се познаваат или не, треба да се знае генерално какви да се купуваат. Поготово ако користите тела кои користат 18650 батерии. Ако на некој му треба помош за избор, слободно нека ми прати пп.

Визион спинер за почетници и ке немаат гајле плус атомизер цц за топла пара со добра течност почетници ке немаат проблем,штета кај нас и нема некој избор.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Не ги разбирам ич електронскиве цигари, од она што сум гледал најголем дел од луѓето ставаат батерии во телата, и потоа пушат. Користат 18650 батерии, кои ги има кај нас но тотален џанк се и се многу опасни поготово за ваква употреба. Е сега ако има некои кои доаѓаат со добри батерии внатре, тоа е друго.

Не мора да значи јас на пример користам 18350 и не можеш секоја батерија да користиш зависи од цигара и дали батеријата има заштита или не vv/ww на пример (вамо) има самиот заштита (електроника) така да нема опасност од експлозија. Оние што ги продаваат по пазари се друга приказна.

Каде има Деканг да се копи во Скопје оригинал се разбира?

У Македонија немаш многу избор засега деканг во e-feel флејворарт и ритчи во umbrella.

У Македонија немаш многу избор засега деканг во e-feel флејворарт и ритчи во umbrella.

Кај е тоа е фил флејворарт , Не сакам флејворарт зошто поради флејворарт пак пропушив за никаде им се течностите сакам Деканг тутунска арома

E-feel ти е представник во Македонија за Деканг побарај ги на гугл. Ако си по тутунски ароми пробај ги и ritchy liqua.

Јас имам деканг 200 денари 10мл или 3 за 500. Во e-feel ти се 229 парче.

radusuge.jpg

Деканг лево фалсификат полнето со кој знае што десно оригинал се препознава печатено рок на траење на течност, кој вид и каква база.

https://www.youtube.com/watch?v=hdl7glHoHkU

Е сега за течноста не знам што би ти се допаднало но можеш да земеш тутунска арома мене оние јагода и останато не ми се допаѓаат се е работа на вкус можеби тебе ке ти се ок инаку течноста може и сам да правиж но тоа натаму кога ке бидеш малку по искусен и поначитан.
Ова малку комплицирано. Колку coil heads доаѓаат со starter kit - от? И ако постојат coil wicks и flavor wicks што ќе ни е течноста? И дали coil wicks и flavor wicks се набавуваат одделно или заедно доаѓаат?

Зависи од стартер кит кога го зедов вамо зедов посебно виви нова кој дојде со 2 резервни греачи. Инаку нема ништо комплицирано јас зедов 50 парчиња веќе спремни wicks со жица и еве веќе 4 месеци си ги поправам грејачите. Инаку flavor wicks немам пробано а и не гледам потреба виви прави доволно пара а аромата зависи од течност (и од атомизер но мене виви ми е добар за сега).

Зависи од стартер кит кога го зедов вамо зедов посебно виви нова кој дојде со 2 резервни греачи. Инаку нема ништо комплицирано јас зедов 50 парчиња веќе спремни wicks со жица и еве веќе 4 месеци си ги поправам грејачите. Инаку flavor wicks немам пробано а и не гледам потреба виви прави доволно пара а аромата зависи од течност (и од атомизер но мене виви ми е добар за сега).

За да се разбереме уште еднаш. Ти дојдоа два резервни атомизери со се кертриџот за полнење течност? Плус си купи wicks за упивање на течноста со све жица која загрева и ја претвора течноста во пареа и која се намотува околу нив (т.е готови) тоа значи дека атомизерот ти е rebuildable. Тоа ме интересираше, јас прво те разбрав на секое се мењаат атомизерите и се купуваат нови. Ме интересира колку ти траат coil wicks и колку ома отпор имаат жиците ти што си ги земал? Дали течноста може да се набави од тука или и таа преку нет ја земаш и отприлика до колку го пуниш кертриџот? И на колку време се чисти атомизерот отприлика? Заинтересиран сум да земам евод стартер кит.

За да се разбереме уште еднаш. Ти дојдоа два резервни атомизери со се кертриџот за полнење течност? Плус си купи wicks за упивање на течноста со све жица која загрева и ја претвора течноста во пареа и која се намотува околу нив (т.е готови) тоа значи дека атомизерот ти е rebuildable. Тоа ме интересираше, јас прво те разбрав на секое се мењаат атомизерите и се купуваат нови. Ме интересира колку ти траат coil wicks и колку ома отпор имаат жиците ти што си ги земал? Дали течноста може да се набави од тука или и таа преку нет ја земаш и отприлика до колку го пуниш кертриџот? И на колку време се чисти атомизерот отприлика? Заинтересиран сум да земам евод стартер кит.

Добар е ЕВОД за почетници, да Vivi Nova може грејачот да му се поправа го зедов затоа што со VAMO имаше Ce4 Атомизер кој не ми се допаѓаше и дојде со 2 резервни греачи сосем доволно за поправки како не би фрлал 300-400 денари за нов клиромајзер или за нови грејачи. Ќе видиш сам кога ќе треба да се менува чим осетиш мирис на загорено, недоволно пара итн време е за перење и dry burn.Обично откога го сменам со редовно перење грејачот ми трае 3-4 недели.Отпор што јас ги земав се 2.4 ома со тоа што може да ги одмотам малку и да даде помал отпор Vamo има опција за мерење на отпор. Течности зимав од Umbrella и сега од E-Feel а нарачував и од интернет имаш милион страници за нарачка и во тоа е и убавината во парење имаш милион ароми кои може да се пробаат и да видиш што ти одговара. Инаку сега стапив у контакт со представник на Италијанска компанија која го има преселено производството на течности во соседна Србија така да ако може да се зима од таму ќе биде многу поевтина опција инаку продаваат готови течности бази и ароми.[DOUBLEPOST=1403866185][/DOUBLEPOST]Заборавив да дополнам јас зедов обична жица но подобра е Nr-R-Nr Затоа што не ја гори изолацијата (гумичка) на грејачот. И јас се уште учам нареден пат ќе нарачам таква хехе.

Поздрав и ако имаш уште прашања пиши колку можам ќе помогнам.

Добар е ЕВОД за почетници, да Vivi Nova може грејачот да му се поправа го зедов затоа што со VAMO имаше Ce4 Атомизер кој не ми се допаѓаше и дојде со 2 резервни греачи сосем доволно за поправки како не би фрлал 300-400 денари за нов клиромајзер или за нови грејачи. Ќе видиш сам кога ќе треба да се менува чим осетиш мирис на загорено, недоволно пара итн време е за перење и dry burn.Обично откога го сменам со редовно перење грејачот ми трае 3-4 недели.Отпор што јас ги земав се 2.4 ома со тоа што може да ги одмотам малку и да даде помал отпор Vamo има опција за мерење на отпор. Течности зимав од Umbrella и сега од E-Feel а нарачував и од интернет имаш милион страници за нарачка и во тоа е и убавината во парење имаш милион ароми кои може да се пробаат и да видиш што ти одговара. Инаку сега стапив у контакт со представник на Италијанска компанија која го има преселено производството на течности во соседна Србија така да ако може да се зима од таму ќе биде многу поевтина опција инаку продаваат готови течности бази и ароми.[DOUBLEPOST=1403866185][/DOUBLEPOST]Заборавив да дополнам јас зедов обична жица но подобра е Nr-R-Nr Затоа што не ја гори изолацијата (гумичка) на грејачот. И јас се уште учам нареден пат ќе нарачам таква хехе.

Поздрав и ако имаш уште прашања пиши колку можам ќе помогнам.
А за страсни пушачи (2 кутии на ден) што е добро?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom