СП 2014 - Група Г (Германија, Португалија, Гана, САД)

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Па не гледам зошто САД требале да тепаат, можеби поатрактивно и поенергетично играа а Портуалциве малце се влечкаа, но да беа мадафакери толку УСА ќе реализираа.
И ептен ботски изиграа одбрана УСА откако направија 2-1, таква грешка ги чинеше гол, тоа е тоа.

Америве ако не поминат ќе им пропадне цел маркетинг и цела сокерска пропаганда. Ќе си се вратат на најмашкиот спорт и ќе заборават дека некогаш сокерот воопшто постоел. А со оглед на тоа што веќе се напомпани дека идат понатаму, сето тоа ќе им дојде како ладен туш. :icon_lol:

flag-ghana-wehende-flagge-18x33.gif

:X3:

Прв пат во животот навивав за САД (во спорт, навивав за нив во војната со Ирак 2003 г.)

Дури и мили ми станаа. Се разбира, кога конкуренцијата е Португалија, се е арно.

А чекајте прво се гледа меѓусебен дуел или гол разлика? Првото ваљда. :D

Нерешена ќе биде Германија-САД, зашто воопшто да се мачат или ризикуваат повреда кога на двете екипи им одговара нерешено? Плус и Клинсман беше селектор кога Лов му беше помошник, предобро се знаат двајцата :).

Ако Германија ја совлада САД со 1:0 a Гана ја победи Португалија со 1:0 или ако Германија и Гана победат со идентичен резултат тогаш ќе има ждрепка за да се извлече патникот во осминафиналето помеѓу Гана и САД:.

Ако Германија ја совлада САД со 1:0 a Гана ја победи Португалија со 1:0 или ако Германија и Гана победат со идентичен резултат тогаш ќе има ждрепка за да се извлече патникот во осминафиналето помеѓу Гана и САД:.
А меѓусебен дуел? :) Америте тепаа против Гана.[DOUBLEPOST=1403514083][/DOUBLEPOST]Rules
As explained in one of the official documents released by FIFA, the ranking of each of the four teams seeded in a total of eight groups are determined as follows:

1. Greatest number of points obtained in all group matches;
  2. Goal difference in all group matches;
  3. Greatest number of goals scored in all group matches.
However, if two or more teams are to be equal on the basis of all of these three criteria, the rankings will be based as follows:

1. Greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
  2. Goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
  3. Greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
  4. Drawing of lots by the FIFA Organising Committee.
Кој идиотизам...а зошто да не одлучува прво меѓусебен дуел...дури и број на дадени голови е пред меѓусебен дуел.

А меѓусебен дуел? :) Америте тепаа против Гана.

Сега видов пропозиции . Сепак гол разлика се гледа. :)

If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings shall be determined as follows:

d) greatest number of points obtained in the group matches between the

teams concerned;

e) goal difference resulting from the group matches between the teams

concerned;

f) greater number of goals scored in all group matches between the teams

concerned;

g) drawing of lots by the FIFA Organizing Committee.

- See more at: http://www.conmebol.com/en/content/...ge-2014-world-cup-brazil#sthash.FjAdTkxC.dpuf[DOUBLEPOST=1403514494][/DOUBLEPOST]
Кој идиотизам...а зошто да не одлучува прво меѓусебен дуел...дури и број на дадени голови е пред меѓусебен дуел.

Меѓусебен дуел го нема како критериум , сега ќе биде интересно ако Германија и Гана победат со ист резултат.:)

Последно уредено од модератор:
Меѓусебен дуел го нема како критериум , сега ќе биде интересно ако Германија и Гана победат со ист резултат.:)
Го има бе.
However, if two or more teams are to be equal on the basis of all of these three criteria, the rankings will be based as follows:

1. Greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;

Тогаш Гана мора да победи со 1+ разлика од победата на Германија над САД. Најдобро е Германија да победи со два гола разлика , а на Гана и е доволно да ја совлада Португалија со 1 гол разлика.

Џабе сите калкулации кога нерешено ќе изиграат Германија - САД :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom