Ти разбери друже.. во понеделникот бев на 9- јуни-2014 Софија, во ДАБЧ ги прашаа дали имаш некаков документ за бугарско потекло?- им одговорија не, им рекоа од ДАБЧ имаш 10-15 дена да донесиш со документиве некаков документ за бугарско потекло, не некаков, туку документ на кои јасно стои дека татко, дедо, пра дедо нагласува дека по националност бил Бугарин. Сватете веќем еднаш. И дечките вика се откажуваме одма, немаме од каде да најдеме, му реков да видат во старата кука од каде што потекнуваат, вика видовме нема, и друг другар исто до бројчето излезено му бараат потекло, вика немам, не можам да наајдам, се откажувам, не ми треба вика бугарски. а му пропаднаа што имаше платено 400 еу + пат.
во понеделникот кога бев на 9- јуни-2014 Софија, во ДАБЧ, секој еден беше испратен на таков начин, сите до еден беа разочарани,
истото беше и на ул.Аксаков 5 Софија каде што е интервјуто.
Ви ја кажувам вистината, тешки нека не биде вака, но едно да ви е јасно, подобро сега да се откажете на почеток а не кога ке платите 650 евра.
и друго да ви кажам, не можи на ими мајка ако 1 зел бугарски пасош 2 милиони да земат без никаков доказ за потекло. Тоа што беше- беше би свадба заврши. Ако некоја банка дава пари, сите да земат, па ќе снема еден ден.
Но ова време вака е добро време за бизнис,
Дома имам 50 тина документи од Царство Бугарија од 1940-1945 година, да размислам треба дали ќе одат на продаја.
А овие што кажуваат да не ве плашам- па тие сакаат само парите да ви ги земат- тие се посредници. Јас никого не го плашам, законот е јасен, нема повеке на изјава да јас сум бугарин по националност, дедо ми беше бугарин, - тапија братче имаш документ имаш пасош, немаш- назад.