Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
lugje jas prasav za dopolnitelnite dok mi rekoja deka imalo problem za to so neosuduvan ama demek so bilo problemo ke stasalo naadresata a mene posrednikov mi vika deka nema adresa nz so nz kako .. a nz so mozi da ima problem zosto mene na to za neosuduvan mi pisuva za bugarski pasos... mislenje sto da pravam .......

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
lugje jas prasav za dopolnitelnite dok mi rekoja deka imalo problem za to so neosuduvan ama demek so bilo problemo ke stasalo naadresata a mene posrednikov mi vika deka nema adresa nz so nz kako .. a nz so mozi da ima problem zosto mene na to za neosuduvan mi pisuva za bugarski pasos... mislenje sto da pravam .......
Земи едно уверение за неосудуван од надлежен основен суд, преведи 300 денари, и завери го во амбасада 15 евра, после прати го преку пошта за важни документи околу 150 денари на Министерство на Правос'дието на РБ, 1040 СОФИја, УЛ."СЛАВјаНСКА"1......
Пиши молба зашто го праќаш документот (дека имаш нередовност во документот за осудуваност), ОБАВЕЗНО цитирај при почнување на молбата: Изх. №..(број на твојата преписка и година) и тоа е тоа.....

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
3
druze jas mislam deka greskata ti e vo "bugarski pasos" po moe po so jas ko vadev za neosuduvan imam poznanic vo osnoven sud i mi rekoja isklucivo da glasi za "bugarsko drzavjanstvo" po so od iskustvo mu se slucuvalo da se vrajcaat lugje i mu kazuvale kaj e greskata...mozi i da ne e ova ali jas da ti navedam kako edna od pricinite za greska vo uverenieto za neosuduvan

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Jas gi dostaviv vo sofija ako gi dostavis vo ambasada poveke ke cekas
Во Софија во Министерството за правосудие или во ДАБЧ? Зборувам за дополнителните документи за оние што се вратени на проверка.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Во Софија во Министерството за правосудие или во ДАБЧ? Зборувам за дополнителните документи за оние што се вратени на проверка.
Се доставуваат во министерство за правосудие, во истата зграда кај што се прават интервјуата. Одма влези не чекај ред, се заврува за 5 мин...

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Би сакала да прашам дали има некој искуство со поднесвање на молба за побрзо да му излези бројчето но со причина, мислам ми треба за магистерски и тоа Бугарија, имал некој било какво искуство воопшто со молба или да знае некое инфо?

S

Sagan

Гостин
Извадок од епската песна која го опева сонот на едно вмровче, во периодот кога со Македонија управува деспот Пастир. Јен, два! Јен, два, три и:

Вмровче сум мало
желба имам јака,
Б'лгарче да станам
бескрајно би сакал.

Паспорт аз да земам
да прошетам горе,
Шведска, Данска, Норска
и Северно Море.

Стрпливо ќе чакам
имајте ми верба,
Б'лгарче да станам
е мојата желба.

Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
Земи едно уверение за неосудуван од надлежен основен суд, преведи 300 денари, и завери го во амбасада 15 евра, после прати го преку пошта за важни документи околу 150 денари на Министерство на Правос'дието на РБ, 1040 СОФИја, УЛ."СЛАВјаНСКА"1......
Пиши молба зашто го праќаш документот (дека имаш нередовност во документот за осудуваност), ОБАВЕЗНО цитирај при почнување на молбата: Изх. №..(број на твојата преписка и година) и тоа е тоа.....
во ред сето тоа денеска поддадов за ново уверение мада никој незнае да ми кажи која е причината поради кое ми бараат ново за да знам во што е грешката да не ја направат пак посредников ми вика никаде нема никакво писмон со образложение ... а сега пошто јас пред еден месец ги сменав моите податоци т/е презимето да не има сега тоа некаков проблем затоа што ова уверение ке ми излези на другото презимее ???????

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
во ред сето тоа денеска поддадов за ново уверение мада никој незнае да ми кажи која е причината поради кое ми бараат ново за да знам во што е грешката да не ја направат пак посредников ми вика никаде нема никакво писмон со образложение ... а сега пошто јас пред еден месец ги сменав моите податоци т/е презимето да не има сега тоа некаков проблем затоа што ова уверение ке ми излези на другото презимее ???????
Еве ти едно од тие писма што ги праќаат на тие што им бараат да однесат ново уверение за неусудуваност. Иначе за замената на презимето нема да ти прават проблем ако приложиш документ дека ти е заменето името, венчаница ако си женско или ако е друга причината други документи со кој докажуваш замена на името на легален начин. Кога ке ја пишуваш молбата ќе го потенцираш и тоа... и копија пасош прати.

ДС.jpg

Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
Еве ти едно од тие писма што ги праќаат на тие што им бараат да однесат ново уверение за неусудуваност. Иначе за замената на презимето нема да ти прават проблем ако приложиш документ дека ти е заменето името, венчаница ако си женско или ако е друга причината други документи со кој докажуваш замена на името на легален начин. Кога ке ја пишуваш молбата ќе го потенцираш и тоа... и копија пасош прати.

Прегледај го приврзокот 93217
оки фала многу другар јас ќе го земам уверението иако ке е исто ко претходното ке го преведам и доколку е на другите податоци ке го преведам и другиот документ па се надевам нема да ме одбијаат и ке тргни работава :)

Член од
24 февруари 2014
Мислења
18
Поени од реакции
2
Mi ja vratija prepiskata od dopolnitelna na prepiskata se namira so sostojanie na zadolzitelni institucii sto znaci ova[DOUBLEPOST=1400926883][/DOUBLEPOST]Т'рсене по номер на преписка

Номер/година

Vaka sega pisuva a pred toa pisuvase dopolnitelna inaku odnesov star dokument
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.[DOUBLEPOST=1400932114][/DOUBLEPOST]Ova dobro e ili loso

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Mi ja vratija prepiskata od dopolnitelna na prepiskata se namira so sostojanie na zadolzitelni institucii sto znaci ova[DOUBLEPOST=1400926883][/DOUBLEPOST]Т'рсене по номер на преписка

Номер/година

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.[DOUBLEPOST=1400932114][/DOUBLEPOST]Ova dobro e ili loso
Супер Е .
За месец добиваш

S

simpleman

Гостин

Номер/година

Во март месец имаш напишано дека преписката ти е разгледана со позитивно мислење,а сега дека од дополнителна ти ја вратиле повторно во задолжителна процедура??:confused:

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Дали бугарскиве документиве што се носат за дополнителна проверка мора да се оригинали или може да се однесе и заверена на нотар копија, како иде тоа???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom