Насилства во Македонија

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142

Еве мали гомна што посакуват и како ги учат...
И ајде сега да не правиме паника..не ли не се сите исти...
Абе глуп народ...Се да се запали треба...
Јас предлагам сите по еден репорт да му мавниме..

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Nikoj ne kaza i ne zede za pravo da osuduva ili presudi,megutoa kazav moe mislenje i stav.
I jas vo nekoi krugovi se obiduvam da gi opravdam palenjata vo gorce,toa e razgnevana masa,koja taka postapuva,no edno treba da bide jasno,mora situacijata da bide pod kontrola.
A za drugoto nema da komentiram,stvarno ke bide zaludno i osudeno na propast od start,koga nekoi imaat tvrdokorni mislenje..
Zatoa se obidov vo eden post da spodelam mislenje,i ponatamu samo da ja nadglednuvam temata..
Okolu prvoto,za socuvstvoto,te molam,vidi gi makedoncite,posle site tie tagi i pekolni momenti na semejstvoto,tie pustaat dezinformacii okolu smrta na tatkoto na Angel,i slicni scenarija,vlasta i opozicijata isto igraat so cuvstvata na semejstvoto i celata opstina gorce,takada imate mn crvi vo vaseto opstestvo koi ve kocat vo mn sferi,kako politicki isto i ekonomski,ocigledno i dvete strani se manipulirani do ...

Sent from my HTC One using Tapatalk
многу си мирољубив бе ,кога те читам просто солзи ми навираат на очи

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ej be patrioti ste jaki.hahahahaha.. internet vojska...hahahahah
Подобро е во секој случај интернет војска отколку убивање на недолжни граѓани, нели?
И вие многу убаво си ја мерите силата со наши деца, силите се распоредени просечно 10/1 или 15/1 на ваша страна! И верувал или не, носат вашите и оружје (како палки или боксирачи, сеа и ножеви), навистина рамномерни тепачки!

Член од
13 октомври 2012
Мислења
33
Поени од реакции
8
после две години се логира само ова да го напишеш?
Ne jas sum nonstop logiran ali komuniciram so normalni luge na normalni temi ne komuniciram so lugo sto ziveeat vo fantazi.A kolku sto gledam tuka site fantazirate pa dosta be vise nemojte da sirite omraza ne e dobro za nikogo toa. svetot ide napred a nie se karame se uste za gluposti. jas go osuduvam ubistvoto sto se sluci ali treba da se znae deka ova drzava ima institucii ima policija ima sudija koj sto treba da gi rascisti ovje slucajevi a ne vie po internet so omraza i so palenje na tug imot.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
@ilz
Па кој ташак ако америка се замеша. Преку такво ми е од америка ова од америка она. Па нека ја кренат државава во воздух и така од 2001, Македонија не постои. Зошто само Ѓорче да се собира. Запто не цела држава? Што фали вие од таму да дојдете тука? Па да ги видам продаденава полиција што ќе прави. Виде ли што се деси во Грција кога убија 15год дете. Ако немаше милион млади деца на улица... би се рипнал во вардар. Преку интернет нема ништо да направиме.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.942
Поени од реакции
50.804

хеахехах какво е ове гремлинче бе. абе види го бе њушка инцестна, дете ли е мунгос ли е. Не не, сум рекол ја, многу работи можеш за шипците да сфатиш само кога ќе ги погледнеш. Што човек можеш да бидеш кога секое сабајле ова го гледаш во огледало.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Не се согласувам, оваа тема на кајгана моментално е единственото место (покрај преглупиот фејсбук) каде можат да се добијат нецензурирани информации (дури и ако има многу дезинформации).

Браво за раководството на форумов што ја толерира темава. Сепак ова е многу важен настан, а како што гледате, цензурата на нормалните (mainstreem) медиуми е ЦЕЛОСНА. Оволкави демонстрации, и настани со оволкав размер не се никако новинарски покриени. Ниту владата ниту опозицијата (ако воопшто заслужува да ја викаме опозиција) не информираат никако посебно. Треба да се замислиме во каква држава живееме.
Брат те разбирам потполно али све ова се празни муабети ако капираш. Додека не преземе нешто порадикално џабе е све. Постов ќе ми биде избришан али тоа е тоа.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Не се согласувам, оваа тема на кајгана моментално е единственото место (покрај преглупиот фејсбук) каде можат да се добијат нецензурирани информации (дури и ако има многу дезинформации).

Браво за раководството на форумов што ја толерира темава. Сепак ова е многу важен настан, а како што гледате, цензурата на нормалните (mainstreem) медиуми е ЦЕЛОСНА. Оволкави демонстрации, и настани со оволкав размер не се никако новинарски покриени. Ниту владата ниту опозицијата (ако воопшто заслужува да ја викаме опозиција) не информираат никако посебно. Треба да се замислиме во каква држава живееме.
Брат те разбирам потполно али све ова се празни муабети ако капираш. Додека не преземе нешто порадикално џабе е све. Постов ќе ми биде избришан али тоа е тоа.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Адвокатот на наСЕР (Рубин Двојаков) ќе тера со САМООДБРАНА. Какво ѓубре. Ножот бил на Ангел, татко му го удрил насера со кола и тн. Во петок очекувам протест за ослободување на насер.

Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Ne jas sum nonstop logiran ali komuniciram so normalni luge na normalni temi ne komuniciram so lugo sto ziveeat vo fantazi.A kolku sto gledam tuka site fantazirate pa dosta be vise nemojte da sirite omraza ne e dobro za nikogo toa. svetot ide napred a nie se karame se uste za gluposti. jas go osuduvam ubistvoto sto se sluci ali treba da se znae deka ova drzava ima institucii ima policija ima sudija koj sto treba da gi rascisti ovje slucajevi a ne vie po internet so omraza i so palenje na tug imot.
Оф леле Господе можно е ова да го читам? Која полиција кои органи? Нема тие ништо да решат. И да, некогаш клинот со клин се избива и со палење ако треба да се свестат малку шиптариштана дека не припаѓаат овде.
Ова земјиче наше од држава ни Д ја нема. Да живеевме во Германија немаше никој да смее на друг јазик да зборни, а камоли убиства по национална основа (затоа што кој како сака нека вели убиецот е ш иптар, убиениот е наш и сепак е по национална основа). Е тоа е држава а не оваа нашава, која е способна за неплаќање данок да те смести 10 год во затвор а за убиство 2, 3 години..... Ех Македонијо...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.705
Деновиве воџата на Шверцери на кој му вадеа лисици на Кале, бил во некое основно школо за да ги учи децата како да се однесувале на трибините :нинџ:
Човекот што до веце оди со пиштол во него, дојде ред да држи предавање на ученици :вонзем:

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Мислам дека тоа е идејата и дека мора да се тргне од нас Македонците ако сакаме да се створи ред. Да не се дозволува безредија и кога наредно би се случиле протести од страна на Албанците, да се реаѓира исто како сега и да се покаже дека не се прави разлика.
Јас гарантирам дека од Премиер, опозиција, било кој Македонец е исто подеднакво повреден, ожалостен и загрижен.
Полицијата навистина ја заврши работава експедитивно, го фати убиецот, убиецот го признал делото.

Зошто се протестира? Имаме ли барања за органите на државата? До полицијата? Што ако не пуштат да идеме во Кондово/Сарај? Сакаме да нема вакви инциденти?
Единствено нешто што треба да се прави сега на протестите е да се постават барања со цел да се преточат во закони.
А тоа се:
1. Измени во кривичниот законик (зголемување на казната затвор за убиство на доживотен затвор)
2. Поголема присутност на полиција секаде каде се јавуваат вакви настани.
3. Позачестени рации по автобуси, школи, цели села, населби. (ова од причина што се носи оружје како да се работи за играчки)

Мислам дека ова треба да е цел на протест, а не кршење и палење и дивеење. Единствен проблем на протестиве е што нема никакви барања.
Citam be lugje i nemozam da postignam duri ni so citanje, tolku mnogu se kaza na ovie 160 i kusur stranici, se iznacitav se i sesto, od izlivi na emocii do revolt, gnev, ogorcenost, odmazdi i sto ti veke ne,
Znaci da izrazam iskreno socustvo i zal do uzalenite roditeli i najbliski za prerano izgubeniot zivot na Angel, navistina srceto mi se kine od ovaa tragedija sto se sluci, (a ne e prva).
I da se doiskazam deka vlijanie na ovie tekovi na slucuvanja ima celokupnata slika od celoto opstestvo, ama bukvalno SE ima vlijane za vakvi eskalacii, i mislam deka ovaa slucka samo se vklopuva vo mozaikot. Razedinetosta, omrazata i neslogata megju dvata entiteti vo drzavava se drzi namerno na takvo nivo kakvo sto e sega za da sekogas "nekoj" ima vo raka skrien adut i inicijalna kapisla.
I na kraj pricinata poradi sto go citiram clenot e samo da go dadam primerot za Indija i nivniot ogromen uspeh i osloboduvanje od Britansko ropstvo e: masovno, sevkupno izrazuvanje neposlusnost prema robovladetelite so masovna izlezenost na ogromen broj na naselenieto vo site gradovi na mirni protesti (bukvalno i slepo i sakato i mlado i staro i vraboteno i ne izlegle na ulicite i SEDELE, znaci sedele i ne slusale nikogo i nisto so ODNAPRED SPREMNI BARANJA za promeni) zatoa sto na denesno vreme so nasilnicki i razbojnicki protesti moze samo da se postigne kontra efekt i pogolemi problemi, veruvajte nisto poveke. Pozzzz

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
@ilz
Па кој ташак ако америка се замеша. Преку такво ми е од америка ова од америка она. Па нека ја кренат државава во воздух и така од 2001, Македонија не постои. Зошто само Ѓорче да се собира. Запто не цела држава? Што фали вие од таму да дојдете тука? Па да ги видам продаденава полиција што ќе прави. Виде ли што се деси во Грција кога убија 15год дете. Ако немаше милион млади деца на улица... би се рипнал во вардар. Преку интернет нема ништо да направиме.
Другар ако америка не нападне тоа би значело крај за нас...макар би се бореле и против нив но залудно доволно е едно 35-40авиони да ни пуштат и цела Македонија да одеднаш во рок од 1саат да ја снема (а тие располагаат со преку 10.000авиони така да ситница е 40авиони да пуштат и да не распарчат)

Kajgana Shop

На врв Bottom