После подолго време сум толку многу импресиониран од филм што дури и рецензија се решив да пишам. Претежно читам по темиве за филм, барајќи добар предлог, и ако некој го гледал
The best offer а не го препорачал направил грев. Каков скапоцен камен е овој филм, а колку незабележано поминува. Совршен е од сите аспекти. Џефри Раш ни прикажа глума која е тешко да ја опишам со зборови. Неговиот глас, начинот на кој се изразува, неговото камено студено лице, начинот на кој оди, даваат уникатен вкус на овој деликатес од филм. Ја направи најдобрата трансформација на лик која било кога сум ја видел на филм/серија, трансформација која ја градеше полека и речиси незабележливо, поради тоа и филмот така неприметно се вовлекува под кожа. Дефинитивно еден од оние филмови кои те тераат да мислиш на нив по неколку дена, како парфем кој случајно те освоил и не може да ти излезе од глава. Дефинитивно ќе направи разлика кај луѓе кои имаат голема скала за градација на задоволствата, суптилни луѓе, кај кои нијансите прават голема разлика. Филм за страста, за посветеноста, за совршенството, за љубовта кон деталите, за уметноста, а сепак обвиен со превез на мистерија, така што создава впечаток на некоја чудна напнатост и надреалност на моменти, делува инспиративно. Навистина не би сакал да пишувам ништо за приказната зошто ќе ме пцуете откако ќе го изгледате. А да, Sylvia Hoeks е толку многу убава што делува нереално, вистинска муза за секој вљубеник во уметноста. И кога на крај ќе се додаде и саундтракот напишан од Енио Мориконе, не можете а да не се вљубите во овој филм. Прекрасно ремек-дело кое ќе ве прогонува, 10 од 10.