Насилства во Македонија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Читам сеа смртна казна за убиецот/ците ..... и кое фајде од тоа .... ќе го убиеш и што ќе добиеш за возврат ?! единствено доживотна и нека му биде на совест за стореното ....
А бе ти се заебаваш овде? Ај изгуби се.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Читам сеа смртна казна за убиецот/ците ..... и кое фајде од тоа .... ќе го убиеш и што ќе добиеш за возврат ?! единствено доживотна и нека му биде на совест за стореното ....
За да утре ден другиот се подразмисли малце ако му дојде на ум да убие некого. Life without parole (LWP) е исто добра теорија која ја кажа true blue како во Америка ама како што и веќе кажаа, кај нас во затвориве си јадат пици од Доминос, ТВ, Фејсбук, така да тоа отпаѓа.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
Мислам, разбирам кога нема објективна и задоволителна правда од инстанците од кои и се очекува истата, очекувано е масите да жеднеат по суд и самите да ја остваруваат преку одмазда, тоа е на некој начин инстинкт. Ама тоа не го оправдува ова што го пишувате кога пред и да ги знаете сите информации, па дури и да ги знаете.
Тоа укажува на вашата неможност да се справите со конфликтните информации и на моралниот релативизам со кој се соочуваат мешаните општества кога се работи за ваква ситуација, се згрозив со повикот за одмазда на невини припадници на другата етничка заедница, тоа ве изедначува со виновникот кој денес уби дете.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Pravda!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Она чувство што не се опишува не се менува иако го нашле убиецот... После Смилковско, а сега и со ова ја губиме тотално сигурноста додека сме надвор од својот дом. Бројот на вакви лудаци расте како минува времето, а ние немаме начин како да го спречиме тоа.
Што да кажам.. тешко на луѓето кои пред 2 дена му се радувале.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Не трескај глупости, со ТВОИ пари од данокот ќе го храниш цел живот во затвор! Така е тоа нели, бутни го цел живот у затвор и нема гајле. А пари за тоа издржување од каде идат знаеш ли?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Не би било тоа правда...Правда би било колку наши убиени,силувани,тепани-толку и нивни.
Не сум за крвна одмазда колку и да звучи слатко. И мене ме боли тоа што во наш двор убија наше младо момче ама за некои работи имам цврст став и сум категорично против крвна одмазда и смртна казна и не верувам дека тоа ќе се промени.

Според мене за вакви монструми казна од 20 години затвор и тешка робија би било најрационална одлука, но во вакви моменти и мене ми е тешко емоциите да ги тргнам на страна.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Sea mina eden kup policija nataka. Sho se deshava?
Некои од групата ги испревртеа континјерите на 4 јули,застанаа автобус на сред улица на јсп му ги извадија клучевите,тргнаа накај радушка со црногорска да ја блокираат ама се срчкаа со полицијата и алфите.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
И мене случајов ме погоди и тоа како, што проживеало ова дете од животот п да биде убиено? Жално за тие што ги оставил зад него, за родителите. Сочуство..

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
ПРВО:НАШИОТ народ да се дигне и да се кутне власта,да се запали и собрание и судови и се останато.
ВТОРО:Да се искастрат малку повеќе таквите што ни создавале проблеми.
ТРЕТО:Граѓанска војна или не,ако народот се дигне 10000000% ќе има ефикасност.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Оној кој се решил да избоде со нож и со сеќири дете од 18 години,значи дека нема никаква совест и постапил со чист разум.

Пак ќе ти кажам,не биди дебил и за доброто на форумов,одлогирај се и ти почнаа турските серии.

Kajgana Shop

На врв Bottom