Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Тој нож и сијалица можат глава да ти спасат.
Ок, Рамбо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тој нож и сијалица можат глава да ти спасат.
А што имаш па ти против тоа што носиме по џебови?Вие што носите со себе секој ден ножеви и сијалици, каде живеете бе, Амазон?!
А што имаш па ти против тоа што носиме по џебови?
Мене не ми се јасни тие што носат iphone, па уште еден телефон, усб, дигитален апарат и мног други работи, ама имам доволно разбирање за нив па не ги прашувам кога очиглено тоа го имаат од ќејф.
Никој не рече дека ножевите ги користиме за напад.А ти не носиш ладно оружје?Не носиш со тебе пенкало?Или шал во зимо?И тие можат да се употребат како ладно оружје...Јас на пр.ретко сум се тепал како помал,ама никогаш,НИКОГАШ немам употребено ладно оружје,иако сум имал можност.Јас скоро секој ден имам потреба од нож,затоа и си носам.Не само нож,туку и уште многу други работи што мислам дека нема потреба да му објаснувам на некого што не се разбира многу.Немав ништо против, ми беше онака бесмислено да се носи но сега кога ме праша, имам против бидејќи колку-толку е ладно оружје и можеби не ти или некој друг на темава, но некој идиот може да го употреби во ситуација кога не е потребно, поради нервоза или слично.
Не знам каде живеете, но јас живеам во населба која е далеку од мирно место но не ми било потребно ама никогаш оружје или сум се нашол во таква ситуација. Ако ви треба ножето за сечење на гранки или печурки или кај и да живеете - тогаш тоа е ок.
Стандардното 550 издржува минимално 250кг што е сосем доволно засекојдневни употреби,има и послави и посилни,јас имам и од 150кг(325)Fala 4HNKO a kolku moze da izdrzi toa jaze? Do kolku kg?
Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2
Абе тука сме да споделувамеIzvini sea vaka so prasuvam neznaem
За лакот би ти препорачал потенок конец 325ка(3мм таман за поубаво да влези во жлебот на стрелата),немаш потреба од посилен,доволно ти се тие 150кг,се надевам дека нема со голи раце да го скинешMene mi treba za pravenje na compound bow od pvc drvo i padobransko jaze :p sto pojako e jazeto pouboo. A isto i za pravenje na cvorovi i kacuvanje po drvja.