Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хахахах намерно напишав верувам......остроумно ти е главчетo, добар си :)
E сега кога одговори со не, друго прашање.....дали можеби Бог е некоја космичка свест која го трансцендентира материјалниов свет?
Не, Бог не е ќе да е, бог можеби или можда “бог“.

П.С. не ми одговори на прашањето.

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
pazi na kraj od muabetov da ne ispadnes pogolem teist i od miki nash:D:P
Тешко брат. А како гледам, кога бушман ќе разбере што се диференцијални равенки, тогаш и христијанин ќе разбере што е теист и атеист. Не си ти за таму... бегај подалеку. ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тешко брат. А како гледам, кога бушман ќе разбере што се диференцијални равенки, тогаш и христијанин ќе разбере што е теист и атеист. Не си ти за таму... бегај подалеку. ;)
Ми нудиш трансфер у ваша екипа:eek:?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
мала корекција. НИКОЈ не знае што е точно свест. јас викам вака, ти онака, трет така, ..... и сите со ред ........... е сега, некој е можеби во право, а можеби и никој. ќе дојде времето кога ќе биде и тоа откриено, но дали ние ќе го доживееме не се знае..
Тука си во право, и јас предходно реков дека голем дел од атеистиве не знаете што значи овој поим.
Што се мене тиче, можам да ти кажам точно што значи , да ти набројам кои се нивоата на свеста кај човекот, дури и да ти го кажам начинот на кој се постигнува највисокото ниво на свест.Отом потом.
Еве прашај го Ипси, пошто и тој се вбројува во атеистите а на мене тоа ми е смешно, прашај го дали знае што е 9ти ритуал кај нив и што сака да се постигне со истиот. Баш поради овој ритуал знам дека заглавиле во ќорсокак.
ова не е само за тебе наменето, за сите “други“ Е. свеста нема никаква врска со атеизмот. а уште помалку како што некој ја нарече религиозна група. секој атеист си ги бара своите одговори на свој сопствен начин БЕЗ присуство на било каков бог од понудените во моментов.
Со атеизмот точно е дека нема врска, али свеста и те како има врска со религиите.
Сите религиозни тајни завршуваат токму со свеста.Тоа е длабоко покриено во сите свети книги.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве прашај го Ипси, пошто и тој се вбројува во атеистите а на мене тоа ми е смешно, прашај го дали знае што е 9ти ритуал кај нив и што сака да се постигне со истиот. Баш поради овој ритуал знам дека заглавиле во ќорсокак.
Гурџи, си помешал нешто брзините изгледа, незнам каков ти е тој "9ти ритуал". :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тука си во право, и јас предходно реков дека голем дел од атеистиве не знаете што значи овој поим.
Што се мене тиче, можам да ти кажам точно што значи , да ти набројам кои се нивоата на свеста кај човекот, дури и да ти го кажам начинот на кој се постигнува највисокото ниво на свест.Отом потом.

Со атеизмот точно е дека нема врска, али свеста и те како има врска со религиите.
Сите религиозни тајни завршуваат токму со свеста.Тоа е длабоко покриено во сите свети книги.
гурџи, да го знаеше болдот, тогаш ќе беше во некое научно списание, нобелова награда, ........... немаше да дремеш тука на форумов. ти само мислиш, ко и сите други, али дека ЗНАЕШ, ...... :cautious: тешко друже, тешко
ти “знаеш“ само 9 нивоа? ................ слаб си, јас “знам“ 69, кој е во право сега?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
гурџи, да го знаеше болдот, тогаш ќе беше во некое научно списание, нобелова награда, ........... немаше да дремеш тука на форумов. ти само мислиш, ко и сите други, али дека ЗНАЕШ, ...... :cautious: тешко друже, тешко
ти “знаеш“ само 9 нивоа? ................ слаб си, јас “знам“ 69, кој е во право сега?
А, јас пак за разлика од тебе не знам 69 нивоа, но го практикувам ритуалот 69:D[DOUBLEPOST=1399401077][/DOUBLEPOST]
Гурџи, си помешал нешто брзините изгледа, незнам каков ти е тој "9ти ритуал". :)
Дали за секој степен имате соодветни ритуали?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Мене па друго ми е смешно.
Прво не ми одговори на прашањето. Која е твојата смисла на живот?
Потоа рече дека си паган, но далеку од атеист, а сега викаш дека само “бог“ може да ти суди. Кој бог, или која е твојата вистинска религиозна припадност?
И на крај уште и паметен се правиш. Не мора да ми ги одговориш горенаведените прашања, но одговори ми го ова- зошто она што мислиш дека го знаеш не го споделуваш со нас останатите?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
но одговори ми го ова- зошто она што мислиш дека го знаеш не го споделуваш со нас останатите?
Затоа што ние останатите сме заспани. :D
Дозволи да ти го преставам Гурџи, нов си.......ќе имаш шанса да го запознаеш. ;)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А, јас пак за разлика од тебе не знам 69 нивоа, но го практикувам ритуалот 69:D[DOUBLEPOST=1399401077][/DOUBLEPOST]

Дали за секој степен имате соодветни ритуали?
гледаш како добро ме разбираш ;)
Мене па друго ми е смешно.
Прво не ми одговори на прашањето. Која е твојата смисла на живот?
Потоа рече дека си паган, но далеку од атеист, а сега викаш дека само “бог“ може да ти суди. Кој бог, или која е твојата вистинска религиозна припадност?
И на крај уште и паметен се правиш. Не мора да ми ги одговориш горенаведените прашања, но одговори ми го ова- зошто она што мислиш дека го знаеш не го споделуваш со нас останатите?
ќе го научиш, ...... не го знаеш па и сериозно го сфаќаш. сгледаш сеир малку се тера на негов рачун:love:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
1. Tи не знаеш што знам јас.
2. Никаде не реков колку нивоа има свеста
3.Реков 9ти ритуал кај телемитите, а не 9 нивоа.
4. Тоа е знак дека не читаш тоа што пишувам, него побитно ти е да одговориш макар и со некаква глупост.
5. По твојот одговор може само да се заклучи дека многу работи не ти се јасни, и дека свеста кај тебе е на многу ниско ниво.
6. Ти си тој што сака да истражува и да го негира постоењето на Бог,на мене ми се јасни работите околу тоа.
7. Требеше да ти е најбитно како тоа крајна цел да биде свеста кај религиите, и да размислиш малку околу тоа, на кој начин да дојдеш до јасни одговори на твоите истражувања.
8.Итн Итн...
9. Ти реков прашај го Ипси дали знае што се постигнува со 9тиот ритуал кај нив.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Затоа што ние останатите сме заспани. :D
Дозволи да ти го преставам Гурџи, нов си.......ќе имаш шанса да го запознаеш. ;)
Задоволство ќе ми биде да се запознаам со Гурџи (и со Субарта3 и со Бог...):)

Kajgana Shop

На врв Bottom