Прашање за Христијанството III

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не бе пријател така. Црното и црвеното ти се недделеиви.

Црниот болд е предуслов за да се оствари црвениот. Ти ги разграничуваш, а тоа значи дека си километри далеку од тоа што ти го посочувам. За жал.
Naprotiv obratnoto e,prvin e crveniot bold,a potoa e crniot bold.Naukata Hristova e prvin lugjeto da se naucat,da poveruvaat a potoa da se krstat.Ne postoi nitu eden slucaj od Apostolskoto vreme koga nekoj bil krsten vo neznaenje,osobeno maloletni deca.Takvo nesto ne postoi,toa e samo parodija so Hristijanstvoto koe 2000 godini go prireduvaat Pravoslavnite i Katolicite.Ajde odgovori mi,koj e za pogolema osuda Darvin ili tatko mu negov,Stalin ili tatko mu negov,Hitler ili tatko mu negov.Site oni bile krstevani kako mali deca.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тоа сам ќе си откриеш. Првиот чекор ќе го сториш со крштевката. Другото зависи од тебе.

Не постои наша вистина. Хриситјанството не е буквално прочитана Библија. Тоа е нешто сосем друго.

Треба да се потрудиш да го изнајдеш Бог длабоко во себе.
Еве Кооператива само што се изјасни дека не верува во Бог иако е крстен! Дали промашил чекор (јас мислам дека го избрал правиот пат) или се работи за сосема нешто трето?

И имам уште едно прашање (технички две:)). Дали е во ред егоистичниот живот кои го водат католичките свештеници? И дали се согласуваш со нивниот законик или не?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Naprotiv obratnoto e,prvin e crveniot bold,a potoa e crniot bold.Naukata Hristova e prvin lugjeto da se naucat,da poveruvaat a potoa da se krstat.Ne postoi nitu eden slucaj od Apostolskoto vreme koga nekoj bil krsten vo neznaenje,osobeno maloletni deca.Takvo nesto ne postoi,toa e samo parodija so Hristijanstvoto koe 2000 godini go prireduvaat Pravoslavnite i Katolicite.Ajde odgovori mi,koj e za pogolema osuda Darvin ili tatko mu negov,Stalin ili tatko mu negov,Hitler ili tatko mu negov.Site oni bile krstevani kako mali deca.
Излажан си дефинитивно.[DOUBLEPOST=1399061304][/DOUBLEPOST]
Еве Кооператива само што се изјасни дека не верува во Бог иако е крстен! Дали промашил чекор (јас мислам дека го избрал правиот пат) или се работи за сосема нешто трето?

И имам уште едно прашање (технички две:)). Дали е во ред егоистичниот живот кои го водат католичките свештеници? И дали се согласуваш со нивниот законик или не?
Не се согласувам.

Јас не се согласувам и со еден куп други постапки на одредени самопрогласени посредници до Бога.

Не се согласувам и со еден куп мислења и размислувања на истотака декларирани Христијани тука.

Ништо од ова што ме праша нема врска, со тоа што ти го предочувам.

п.с Оста ј го @kooperativa само глуми антихристијанин.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Излажан си дефинитивно.
Bidi poprecizen.Citaj Matej 16:16 Isus im veli na apostolite "Koj poveruva i se krsti,ke se spasi,koj ne veruva ke se osudi".Krstevanjeto na mali deca e sprotivno na Hristovata nauka,nekoi si go prilagodile taka kao sto im odgovaralo.Krstevanjeto e validno se do onoj moment dodeka covekot veruva vo Bog,koga ke prestane da veruva togas toa e bez znacenje.Toa e cin koj se izvrsuva dodeka covekot e svesen za svojata vera,a dete od 1-1,5 godina nema nikakvo poznavanje za Hrista nitu ima svoja vera.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Излажан си дефинитивно.[DOUBLEPOST=1399061304][/DOUBLEPOST]

Не се согласувам.

Јас не се согласувам и со еден куп други постапки на одредени самопрогласени посредници до Бога.

Не се согласувам и со еден куп мислења и размислувања на истотака декларирани Христијани тука.

Ништо од ова што ме праша нема врска, со тоа што ти го предочувам.

п.с Оста ј го @kooperativa само глуми антихристијанин.
А смртната казна како казнено средство над злосторникот! Мислиш ли дека треба да ја има или тој ќе биде казнет од Бога во другиот живот за тој грев, секако ако не се исповеда!?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Bidi poprecizen.Citaj Matej 16:16 Isus im veli na apostolite "Koj poveruva i se krsti,ke se spasi,koj ne veruva ke se osudi".Krstevanjeto na mali deca e sprotivno na Hristovata nauka,nekoi si go prilagodile taka kao sto im odgovaralo.Krstevanjeto e validno se do onoj moment dodeka covekot veruva vo Bog,koga ke prestane da veruva togas toa e bez znacenje.Toa e cin koj se izvrsuva dodeka covekot e svesen za svojata vera,a dete od 1-1,5 godina nema nikakvo poznavanje za Hrista nitu ima svoja vera.
Ама ти ептен си бос друже.

Прво каква е таа Христова наука? Свесен ли си какви небулози кажуваш?

Што има врска некаков си библиски цитат протолкуван од тебе за одредена цел со она што јас ти го велам?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ама ти ептен си бос друже.

Прво каква е таа Христова наука? Свесен ли си какви небулози кажуваш?

Што има врска некаков си библиски цитат протолкуван од тебе за одредена цел со она што јас ти го велам?
Hristovata nauka,Evangelieto.A sto velis ti?Ti go spomna krstevanjeto deka roditelite pravele dobar cin i go upatuvale deteto koga go krstevale.Od kade e ovaa tvoja nauka,od Biblijata sigurno ne?Takvo nesto nema,nitu Jovan Krstitelot nitu Apostolite nitu apostol Pavle nikoj od niv ne krsteval bebinja.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А смртната казна како казнено средство над злосторникот! Мислиш ли дека треба да ја има или тој ќе биде казнет од Бога во другиот живот за тој грев, секако ако не се исповеда!?
Апсолутно треба да се воведе смртна казна.

Исповедта нема никаква врска со Бог.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Зависи од околностите.
Лошо го дефинирав прашањето.
Мислев при извршувањето на смртната казна!
Нели пр. тој убил некого и ти сега го убиеш него, ако пред Бог сите се еднакви, логички би било и степенот на вина за едно исто дело да е ист!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Лошо го дефинирав прашањето.
Мислев при извршувањето на смртната казна!
Нели пр. тој убил некого и ти сега го убиеш него, ако пред Бог сите се еднакви, логички би било и степенот на вина за едно исто дело да е ист!
Кој вели дека пред Бога сите се еднакви?

Тука на Земјава ли сите се еднакви ?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кој вели дека пред Бога сите се еднакви?

Тука на Земјава ли сите се еднакви ?
Би требало, но не сме. Секогаш некој “паметен“ се издвојува кој го води народот.

Значи мислиш дека земјата и рајот се исти “институции“ т.е. мислиш дека таму различно се вреднуваат душите исто како луѓето на земјата?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Би требало, но не сме. Секогаш некој “паметен“ се издвојува кој го води народот.

Значи мислиш дека земјата и рајот се исти “институции“ т.е. мислиш дека таму различно се вреднуваат душите исто како луѓето на земјата?
Не. Еднакви треба да бидеме според можностите кои нудат приближување кон Бог.

Земјата и рајот е долга тема.

Душите во рајот се вреднувани сите со преодна оценка, така да не игра улога евентуалната различност гледана од наш агол тука.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не. Еднакви треба да бидеме според можностите кои нудат приближување кон Бог.

Земјата и рајот е долга тема.

Душите во рајот се вреднувани сите со преодна оценка, така да не игра улога евентуалната различност гледана од наш агол тука.
Еднакви треба да бидеме без разлика на нашата полоба во општеството. Не може секаде главната улога да ја игра религијата. Дали јас и ти сме еднакви? Јас мислам дека сме.

Добро, а дали мислиш дека немите, слепите или глувонемите (кои од раѓање ги имаат тие проблеми) се казнети од Господ?

Kajgana Shop

На врв Bottom