.
Зборовите БОЖЈИ запишани во (Старозаветниот дел на) Писмото, кои биле наменети за растење, јакнење и зацврстување на верата, ѓаволот (исто како и ти со Новозаветните зборови) ги злоупотребувал за да искушува, за да руши, за да обесхрабрува во верата!
Сваќаш ли зошто си - и ако не се обрнеш, засекогаш ќе останеш - духовно чедо на ѓаволот?!
.
7 Сакајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете, чукајте и ќе ви се отвори;
8 зашто
секој што сака, добива, и кој бара, наоѓа, и оној што чука, ќе ми се отвори
Матеј 7
20 А Исус им рече: “Заради вашето неверие: зашто, вистина, ви велам, а
ко имате вера колку синапово зрно, ќе и речете на оваа планина: ‘Премести се одовде таму!’ и таа ќе се премести, и ништо нема да биде за вас неможно
Матеј 17
21 Исус им одговори и рече: “Вистина, ви велам: ако имате вера и не се посомневате, не само тоа што стана со смоквата ќе извршитите, туку, ако и на оваа планина и речете: ‘Дигне се и фрли се в море!’ ќе биде.
Матеј 21
23 “
Имајте вера во Бога, Оти, вистина, ви велам, ако некој и рече на оваа планина: ‘Дигни се и фрли се в море!’ и не се посемнева во срцето свое, а поверува дека ќе биде како што рекол,
ќе му се исполни, што и да каже.
24 Затоа ви велам,
се што ќе побарате во молитва, верувајте дека ќе го добиете: и ќе ви биде.
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13
и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
14
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
15
а молитвата со вера, ќе го исцели болниот и Господ ќе го крене, и ако направил гревови, ќе му бидат простени.
16 И така, исповедајте си ги гревовите еден на друг и молете се еден за друг, за да оздравите!
Делотворната молитва на праведникот има голема сила.
Јаков 5
E aj Спиро, замоли го Бог да нема гладни и болни деца, ај утре да станеме и прочитаме топ вести секате “ЧУДЕСНО ОЗДРАВЕНИ СИТЕ ДЕЦА ВО СВЕТОТ“.... “НЕМА ПОВЕЌЕ ГЛАДНИ ДЕЦА“
ај спиро, ти искрено веруваш и ќе те послуша Бог