Безбедност на забавите

• Креатор на темата Креатор на темата Spong
  • Време на започнување Време на започнување
Oдлучи се, дали било утврдено или не, пресмешна си најискрено. Толку си збунка во постовите, Сунѓерот Боб има постабилни ставови од тебе!

Боту, вчера сите информативни портали пишуваа дека со прегледот се потврдени знаци на силување.
Денес се појавуваат спротивни информации, односно се тврди дека не се пронајдени знаци на силување.
Тоа не го измислив јас, туку го пишува на порталите, е сега тоа што новинарите се крајно непрофесионални па пишуваат контрадикторни информации не е моја вина.

Ти, од друга страна, вчера тврдеше дека вест во портал не е никаков доказ, а денес ми нудиш линк од плусинфо како доказ.
Одлучи се, вест во портал е доказ или не е?
Или е доказ само ако ти одговара тебе?
Што се од однесува до Боб, тој е за тебе Ајнштајн.

Ако стварно е така сега типов може да тужи за рушење на имиџ, или како и да се викаше правно.
Може да тужи за клевета и лаж, вознемирување, нарушување приватност и ред други подзаконски акти...со една реченица ако земи добар адвокат, тужената ќе треба 5 години како стриптизета во Тетово да работи за да му исплати.

Си има веќе добар закон за тоа, можи парично да го надомести типот и како што напиша @TheMayor
Може да тужи за клевета и лаж, вознемирување, нарушување приватност и ред други подзаконски акти...со една реченица ако земи добар адвокат, тужената ќе треба 5 години како стриптизета во Тетово да работи за да му исплати.

Боту, вчера сите информативни портали пишуваа дека со прегледот се потврдени знаци на силување.
Денес се појавуваат спротивни информации, односно се тврди дека не се пронајдени знаци на силување.
Тоа не го измислив јас, туку го пишува на порталите, е сега тоа што новинарите се крајно непрофесионални па пишуваат контрадикторни информации не е моја вина.

Ти, од друга страна, вчера тврдеше дека вест во портал не е никаков доказ, а денес ми нудиш линк од плусинфо како доказ.
Одлучи се, вест во портал е доказ или не е?
Или е доказ само ако ти одговара тебе?
Што се од однесува до Боб, тој е за тебе Ајнштајн.

Хахахахах патетика си до бесвест. Вчера на порталите изглегоа информации и тука еден куп луѓе го ставија дечкото на клада, меѓу кои ти.
И сега кога излегуваат други информации глумите лудило "мало смо се шалили" и порталите ви се криви, а вчера кога предупредив да не се верува пак глумевте лудило.

Феминистки или глумење лудило, одлучи сама, заедно со другарките погоре. Го допревте дното на дволичност.

Ти кога пишуваш ми треба помош од страна да ми дешифрираат што сакаш да кажеш. Затоа по ред ќе идеме:

Првичниот пост почнува со потврда од медицински служби дека има силување. Штом има силување има силувач и жртва. Не сфаќам кон кого треба да се упатат навредите, кон Господа? Кон жртвата, кон мајка ти кон кого?

Треба уствари да ги познаваме силувачот и жртвата за да коментираме некое кривично дело во Македонија кое се гони по службена постапка? Чекај ти озбилно мислиш дека тоа треба да ми е сестра па јас да коментирам во спротивно не треба да ме боли цеф за неа? Нешто као kur me boli so se desava okolu mene hehe sestra ti da ne e siluvana sto se zestis hehe

Па во просек кога ќе земам дека ти за еден пост на Кајгана 1 година плачеше, во случај да те силуваат би плачела 30 години. Еве ти одлучи малку ли се 10?

Ова фрустрации 7 години го отупе начисто. А барем еднаш да размислеше во која насока го користиш. За што да имам фрустрации од некоја што е силувана? Сум била силувана, избегал силувачот па лечам фрустрации? Прости муабети.

Реприза од погоре.

Поентата ми е дали ти за себе си претпазлива како што го испука постов за проценка на ризик?
Procenka na rizik? Nikade ne sum spomnala nesto takvo. Spomnav pretpazlivost, i toa dali jas sum ili ne sum ne e tema na razgovor.
Fakt e deka ovaa ne bila.

Mozebi ke ti replicirav, da ne bese replikata licna.

Проблемот што е доволно девојка да викне „СИЛУВАЊЕ„, за да се почне со линч и без проверување на кривицата на обвинетиот.

Нормално дека повеќето од нас ќе се стават на страна на одбрана на жртвата и осуда за тој што го направил делот. И казните треба да бидат многу поголеми. Но факт е дека лесно се прави фама и рајата лесно се пали (и жари). Треба прво да се почека да се види што ќе покаже истрагата и да се слушнат фактите.

Сега излегува и дека девојката не обвинила никој за ништо, ниту се сеќава нешто. Кој и на која основа ја извадил причата, тоа е сега прашањето.

Но што доколку изјавата на девојката беше поткрепена со докази, дали во тој случај е потребно да ги познавам и двајцата за да искажам гадење према силувачот? Демек ништо лично, што ми е гајле, или треба да се базирам на тоа што и кој бил претходно силувачот или жртвата, па да заклучам дали заслужила да биде силувана или не. Мислам нема смисла. Иначе потполно се слагам со горенаведеното. Треба да се почека. Од истата причина и не коментирав.

Доказите се тоа што се бара. Кога непобитно ќе се докаже, само тогаш треба да се судат обвинетите... и казните треба да се навистина големи.

Јас предлагам вагон Банту црнци, по можност од Мандинго племето.
За било кој од двете страни што ќе се докаже дека е крив. За обвинетиот ако е крив, ама и за девојката ако набедувала невин човек од разни причини. Вагон напалени Мандинго црнци! :)
images

Procenka na rizik? Nikade ne sum spomnala nesto takvo. Spomnav pretpazlivost, i toa dali jas sum ili ne sum ne e tema na razgovor.
Fakt e deka ovaa ne bila.

Mozebi ke ti replicirav, da ne bese replikata licna
.
Nikogas ne e isklucen rizikot, rizik sekogas postoi. Eve sega nakaj doma sama se vozam, pak postoi rizik nekoj budala da mi vleze u vrata so 200 i da poginam. Istoto e i tuka.
E sega, cim postoi takov (no sepak pomal) rizik, spored tebe, vozi be brat, ic da ne ti cue, rizik jak, mila dusa... Hahahaha :-D
Taka treba da se ponasame? :-D
Muvi bez glavi. Ajdee, poznanici. YOLO :-D
Koi se tie? Pijani li se? Drogirani? Zosto da odam so niv? Vredi li rizikot za toa?
Pretpazlivosta e prevencija.
Isto ko mienje race pred jadenje, poso znaes deka ima eden kup virusi i bakterii, pa za da ne se razbolis, pretpazliv si. Ne ti garantira mienjeto race deka ne mozes da se razbolis.

Pak ke naglasam, NE GI OPRAVDUVAM siluvacite vo NIKOJ SLUCAJ!!
Прво налетуваш со гол гз у напад исфрустрирана ваква таква, па репликава ти е лична. Порасни.
И немој не се мачи да реплицираш незнам што да ти одговорам на прашања од типот оти го плукате силувачот?

Во безбедност на забавите, ако веќе тоа е насловот, не спаѓаат само силувањата како потенцијална опасност. Има уште поопасни ситуации во кои се имам најдено и јас, рецимо, а сум имал среќа да поминам без трајни последици.

Мој предлог е, или да се преименува темата во "Безбедност од силување(на забави)", или да дискутираме и за други опасности.

До вчера медиумите не беа релевантен извор на информации, денес кога свртеа друг муабет - оп, одма е подруго. Полека да не се подмочкате од радост денес :pipi:

Све докажавте сеа и мислам дека е редно да се почне со лобирање против можност за секаква пријава за силување, зашто се знае дека женските се алапачи, пијандури и лажливки и стварно нема смисла вака да им го нарушуваат угледот на машките. Тоа што процентуалниот сооднос на лажни пријави за силување и реално извршени силувања е 1:1000 - тоа за во некој друг муабет. Овде победи правдината, искреноста и медицинските наоди (кои вчера, нели, не беа баш многу сигурни)

И ако ние сме феминистки затоа што се згрозуваме од чин силување, онда вие сте нелуѓе што не се згрозувате.

Хахахахах патетика си до бесвест. Вчера на порталите изглегоа информации и тука еден куп луѓе го ставија дечкото на клада, меѓу кои ти.
И сега кога излегуваат други информации глумите лудило "мало смо се шалили" и порталите ви се криви, а вчера кога предупредив да не се верува пак глумевте лудило.

Феминистки или глумење лудило, одлучи сама, заедно со другарките погоре

Да, вчера на порталите излегоа информации и ти тврдеше дека порталите не се никаков доказ.
Денес на порталите излегуваат други информации и ти ги нудиш истите тие информации како доказ иако вчера го тврдеше спротивното.
Одлучи се, порталите се доказ или не? Или се доказ само кога тебе ти одговара?
Конфузен си и за медицинските прегледи.
Од една страна ми се потсмеваш дека сум трубела за медицински процедури, а си ги величиш маалските трачеви како доказ, а од друга страна постираш линк од плусинфо, во кои никакви трачеви не се спомнуваат, туку баш медицински прегледи.
Сега, ги сметаш за валидни процедурите за кои јас сум трубела, или и тоа зависи од ситуација? Ако ти одат во прилог се океј, а ако не, тогаш се невалидни.

Глупавост или глумење лудило, одлучи сам, заедно со останатите алапачи. Јас сепак мислам дека е првото.

Еве во видеото ја изјавата и од портпаролката на болницата дека немало повреди. Така да ова на плус инфо е точно ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom