- Член од
- 9 октомври 2010
- Мислења
- 191
- Поени од реакции
- 29
Fala na odgovorot mi padna griza malce ![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Чај од босилок. Апче не ти давам.некое апче за стомак?
За што за стомак?некое апче за стомак?
Употреби само Гугл.цом.Ако може некој да ми каже нешто повеќе за бактеријата мрса, и превенции од истата???
Мислев некој што познава некој со вакво искуство. И превенции од истата, ако не знаеш да читаш let me do that for you. За гугл, благодарам и јас знам да го користам.Употреби само Гугл.цом.
Но ете ај да ти предложам овој линк гледај го до крај, на крајот само оди на првиот линк каде што ќе пишува Vaše zdravlje.
Мислев некој што познава некој со вакво искуство. И превенции од истата, ако не знаеш да читаш let me do that for you. За гугл, благодарам и јас знам да го користам.
Не, ти ме исцитира безобразно како воопшто да не сум побарал, ми одговараш - гугл.цом. Свашта. За смртоносна бактерија е, барав нешто поконкретно од миење раце и избегнување контакт со луѓе. И не се работи за рана.Прво : Никаде не побара искуство.
Второ : Доколку бараш такви информации имаш Гугл.
Трето : Ако ја имаш таа инфекција ти предлагам да одиш на лекар што побргу бидејќи таа инфекција не е “безопасна“.
Четврто : Линкот ти го дадов најдобронамерно, да провериш, доколку таму прочиташе ќе можеше да сфатиш дека таму е Конкретниот одговор на твоето Конкретно прашање.
Читај преведен дел од тој линк :
Превенција :
- Редовно миење раце.
- Избегнување контакт со лице кое има отворена рана.
- Секоја исекотина да си ја преврзуваш со завој,ханзапласт, прво добро да ја исплакнеш и со Јод да ја премачкаш.
- Да одржуваш чистота на раната.
- Да си го одржуваш просторот чист бидејќи е извор на секакви микроорганизми.
П.с. Не сум јас џандар па со таков тон да ми одговараш на коментарот.
Ти така праша, јас така ти одговорив.
Купи си Pholcodine од аптеката.дај кажете нешто против кашлица .. умрев луге
цели 3 дена чаеви , сирупи и пак ништо ..
Чаеви, лимони, зависи колку години имаш и доколку имаш влажна кашлица барај појаки лекарства, ако се плашиш од инјекции барај од матичниот Амоксиклав, јас сум пушач и обожавам да го користам кога имам кашлица. ( секако ако не си алергичен/а на тој лек).дај кажете нешто против кашлица .. умрев луге
цели 3 дена чаеви , сирупи и пак ништо ..
Касно е веќе за фолкодинот.Купи си Pholcodine од аптеката.
Зглобот на десната нога,порано го свиткав (знаете како иде тоа нели) на фудбал... и бев на железничар и сл,ми го наместија и беше ок... после некое време,пак исто,истиот зглоб... е сеа,на тренинг кога сум,немам проблеми зашто ја бандажирам ногата,и зглобот е зацврстенима некој начин да се зајакне зглобот?