Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
ete pod toa ti si radikalen sekularist sto ti smeta religioznoto naturanje , ti smetaat site pravoslavni muslimani protestanti site tie koi ne se slozuvaat so tvoeto razmisluvanje
Прашање за екстерно: "Радикалните секуларисти се исто што и...."
1) Мухамед во библијата
2) Хорот на здружението на глувонеми лица
3) Незнам сум бил на подрум

ete pod toa ti si radikalen sekularist sto ti smeta religioznoto naturanje , ti smetaat site pravoslavni muslimani protestanti site tie koi ne se slozuvaat so tvoeto razmisluvanje
Шо значи ова радикален секуларист?
Одстапува од основните секуларни принципи или постапува по основните секуларни принципи?
Или си го бапна она радикален онака , да пробаш да изгледа по хардкор дечкото?:icon_lol:
Дали воопшто знаеш што значи секуларност?

Светото Писмо не најавува никаков Мухамед, ни непосредно ни посредно. Оние кои го гледаат Мухамеда во Писмото, очигледно дека имаат пуста желба да го видат, напрегајќи ја својата фантазија до ниво од прелест.

Кој смета дека Мухамед е најавен во Писмото, нека посочи точен стих. Во Стариот Завет, нема ништо пвеќе, освен раѓањето на Исмаил, синот Аврамов, роден од слугинката Агара, кој се смета за пра-таткото на сите Арапи, подоцна, муслимани.
се сложувам факти без докази не се факти...

Стихов е од стариот завет, сакам да ми каже некој ако знае што најавува пророкот Мојсеј во овој стих и кого го најавува ??
„Јас ќе им издигнам пророк од браќата нивни, каков
што си ти, ќе ги ставам зборовите Мои во устата
Негова и Он ќе им каже се што Јас ќе му заповедам.”
(Повторени закони, 18:18)

Боговите се веќе на земјата и не се истите тие кои беа пред 2000-4000 години и
не е истиот Богот на Мојсеј и Аврам со тој на И.Х. и на М.

Класичен пример за крадење/надоврзување на информациите еден од друг за да се стекне со славата од претходникот !

Затоа и им беше кажано дека Бог е еден !

Човечкиот род е оставен сам на себе !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-.-.-.- Крајот ќе дојде од човек што ќе се претставува како Бог и ќе има војна заради него!
СИМБОЛОТ ЗА БЕЗГРЕШНОСТ И ВОЗВИШЕНОСТ
ЌЕ ДОНЕСЕ НЕВИДЕНИ ГРЕВОВИ И ПРОПАСТ НА ЧОВЕШТВОТО ! -.-.-.-
-Писмо од Коритјаните -15:8-11

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Стихов е од стариот завет, сакам да ми каже некој ако знае што најавува пророкот Мојсеј во овој стих и кого го најавува ??
„Јас ќе им издигнам пророк од браќата нивни, каков
што си ти, ќе ги ставам зборовите Мои во устата
Негова и Он ќе им каже се што Јас ќе му заповедам.”
(Повторени закони, 18:18)

.

Исус!
.

Боговите се веќе на земјата и не се истите тие кои беа пред 2000-4000 години и
не е истиот Богот на Мојсеј и Аврам со тој на И.Х. и на М.

Класичен пример за крадење/надоврзување на информациите еден од друг за да се стекне со славата од претходникот !

Затоа и им беше кажано дека Бог е еден !

Човечкиот род е оставен сам на себе !
-.-.-.- Крајот ќе дојде од човек што ќе се претставува како Бог и ќе има војна заради него!
СИМБОЛОТ ЗА БЕЗГРЕШНОСТ И ВОЗВИШЕНОСТ
ЌЕ ДОНЕСЕ НЕВИДЕНИ ГРЕВОВИ И ПРОПАСТ НА ЧОВЕШТВОТО ! -.-.-.-
-Писмо од Коритјаните -15:8-11

Мојсеј успеал да ги обедини евреите да ги извади од ропство, според твоето тврдење Исус би требало да биде тој што зема информазци и краде информации, зошто тогаш не успеал да ги обедини евреите како што ги обединил Мојсеј.

Vo sto se slicni Isus i Mojsej mir nad niv?

.

Во најважното!... (y)

Законот беше даден преку Мојсеја,
а Милоста и Вистината произлегоа од Исуса Христа.
Бога (Отецот) никој никогаш не Го видел;
Единородниот Син, Кој е во крилото на Отецот Он Го објави!

(Ев.Јован 1:17+)

Вие му се клањате на она, што не го знаете;
а ние се клањаме на она што го знаеме;
зашто спасението произлезе од Јудејците!

(Ев.Јован 4:22+)

.

Последно уредено:
.

Во најважното!... (y)

Бога (Отецот) никој никогаш не Го видел;

.

Не е вистина
11. И тогаш, Господ зборуваше со Мојсеја лице в лице, како што човек зборува со пријател свој.
Излез 33

.

Св. Пр. Мојсеј Го виде само единствено видливото од БОГА, имено Ја виде Светлината и Славата (Логос - Мемера) на Невидливиот БОГ!

Да, Онаа Светлина и Слава БОЖЈА (БОЖЈИ Логос - Мемра), Која/Кого Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите кои нема да Ја одбијат - Ја отелотвори во Исус Христос!

smilie-gross_293.gif

Од 7та минута во подолу постираното видео, верниот брат со еврејско потекло, прекрасно го објаснува тоа.

.

.

Св. Пр. Мојсеј Го виде само единствено видливото од БОГА, имено Ја виде Светлината и Славата (Логос - Мемера) на Невидливиот БОГ!

Да, Онаа Светлина и Слава БОЖЈА (БОЖЈИ Логос - Мемра), Која/Кого Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите кои нема да Ја одбијат - Ја отелотвори во Исус Христос!

.
Kаква бе светлина писмен ли си ти

11. И тогаш, Господ зборуваше со Мојсеја лице в лице, како што човек зборува со пријател свој.
Излез 33

лице в лице спиро, лице в лице зборуваа.

.

smilie-gross_311.gif

Толку писменост, толку книги, ... и се’уште незнаеш Кој е лицето БОЖЈЕ?

smilie-gross_304.gif

Во тоа време, Исус одговори и рече:

„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,

а си го открил на младенците.
Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.
Сè Ми е предадено од Мојот Татко,

и никој не Го познава Синот, освен Таткото;
ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,
и оној кому Синот сака да му открие.”

”Дојдете при Мене сите, кои се трудите и сте обременети,
и Јас ќе ви дадам одмор.
Земете го Мојот јарем на себе и научете се од Мене,
зашто Јас сум кроток и понизен по срце;
и ќе најдете одмор на своите души;
зашто Мојот јарем е пријатен и Моето бреме е лесно.”

(Според известувањето на Св.Апостол Матеј 11:25+)

healthy-kids.jpg

Последно уредено:
.

smilie-gross_311.gif

smilie-gross_304.gif
Мислиш дека ако ја прочиташ Библијата ќе го увидиш “божјото лице“, “ божјата вистина“ инт? Некој чита биквално, друг меѓу редови, трет чита и не верува, четврт чита за да пронајде уште некоја контрадикција.... Дали Библијата има некакви одговори на некакви прашања, што мислиш?:)

.

4. Лице кон лице ви говореше Господ вам на планината од огнот:
Повторени закони 5

1. Го видов Господа како стои на жртвеникот и вели: удри во горниот праг на вратата за да се растресат спојките и расцепи ги врз главите на сите нив, а другите од нив ќе ги убијам Јас со меч: никој од нив, кој бега, нема да избега, и никој од нив, кој сака да се спаси, нема да се спаси.
Амос 9

1. Во годината кога умре цар Озија, јас го видов Господа, седнат на престолот висок и издигнат, а полите на одеждата Негова го исполнија целиот храм.
Исаја 6

5. И реков: „Тешко ми мене, зашто сум човек со нечиста уста и живеам среде народ исто така со нечиста уста, – а очите мои Го видоа Царот Господа Саваот!”
Исаја 6

7. Вакво видение ми откри Он: еве, Господ стоеше на ѕид и во раката имаше оловна висулка.
Амос 7

mery.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom