Za tie so imaat socijalna fobija
http://socijalnafobija.blogspot.com/2012/11/uvod-seansa-br-1.html
Ако не беше Кајгана немаше да знам дека луѓето патат и од социјална фобија.Za tie so imaat socijalna fobija
Не сум медицински стручњак, али за слабеењето кога почнав да ги пијам апчињата прв пат(паротексин 40 мг и хелекс по 4 или 6 мг на ден не ме држи за збор ) и се ставив на строго здрава исхрана, и за месец ипол ослабнав 16 кг ( што е многу и после ми забранија да слабеам така нагло а не дека нема... има за топење ) A од тој тип на лекарства знам дека само еглонилот (http://www.healthdictionary.info/Eglonyl.htm) знае да направи такви проблеми со градите кај мажите.Значи вака сакам некој поупатен да ми ги разјасни овие работи, ме интересира како антидепресивите и антипсихотиците влијаат на хормоните на човекот посебно на тестостеронот, дали тие содржат калории односно јагленихидрати (шеќери) и дали би правиле проблем при слабеење оти општо е познато дека дебелеат односно го покачуваат апетитот и како ја стимулираат гинекомастијата односно отекувањето на градите кај мажите значи ова ме интересира ако има некој запознаен со ова да студира медицина или нешто слично да ми поможи од голема важност ми е, чекам одговор ..??
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 12:17 ---
Значи вака сакам некој поупатен да ми ги разјасни овие работи, ме интересира како антидепресивите и антипсихотиците влијаат на хормоните на човекот посебно на тестостеронот, дали тие содржат калории односно јагленихидрати (шеќери) и дали би правиле проблем при слабеење оти општо е познато дека дебелеат односно го покачуваат апетитот и како ја стимулираат гинекомастијата односно отекувањето на градите кај мажите значи ова ме интересира ако има некој запознаен со ова да студира медицина или нешто слично да ми поможи од голема важност ми е, чекам одговор ..??
@Gregor , @Kadaif, @devojka 89 мислам дека се најстручни да ти одговорат на прашањата.Значи вака сакам некој поупатен да ми ги разјасни овие работи, ме интересира како антидепресивите и антипсихотиците влијаат на хормоните на човекот посебно на тестостеронот, дали тие содржат калории односно јагленихидрати (шеќери) и дали би правиле проблем при слабеење оти општо е познато дека дебелеат односно го покачуваат апетитот и како ја стимулираат гинекомастијата односно отекувањето на градите кај мажите значи ова ме интересира ако има некој запознаен со ова да студира медицина или нешто слично да ми поможи од голема важност ми е, чекам одговор
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 12:17 ---Значи вака сакам некој поупатен да ми ги разјасни овие работи, ме интересира како антидепресивите и антипсихотиците влијаат на хормоните на човекот посебно на тестостеронот, дали тие содржат калории односно јагленихидрати (шеќери) и дали би правиле проблем при слабеење оти општо е познато дека дебелеат односно го покачуваат апетитот и како ја стимулираат гинекомастијата односно отекувањето на градите кај мажите значи ова ме интересира ако има некој запознаен со ова да студира медицина или нешто слично да ми поможи од голема важност ми е, чекам одговор ..??
Пиши си , ќе си правиме муабет... нема осаменост! Да си помогнеме доколку можемеЧај и капки од валеријана не ми помагаат, исто и зелениот ништо. Дијазепам и лексилиум и тие веќе не делуваат.
Се е океј дури сум со друштво, таман останав сама и толку, пак имам некој напади на паника....
Антидепресиви има повеќе вида, е сеа некои делуваат на сеоронинот други на серотонин/норадреналин, други на повеќе нвротрансмитери, додека за антипсихотицити е познати дека делуваат на неуротрансмитерот допамин.Значи вака сакам некој поупатен да ми ги разјасни овие работи, ме интересира како антидепресивите и антипсихотиците влијаат на хормоните на човекот посебно на тестостеронот, дали тие содржат калории односно јагленихидрати (шеќери) и дали би правиле проблем при слабеење оти општо е познато дека дебелеат односно го покачуваат апетитот и како ја стимулираат гинекомастијата односно отекувањето на градите кај мажите значи ова ме интересира ако има некој запознаен со ова да студира медицина или нешто слично да ми поможи од голема важност ми е, чекам одговор ..??
И до кога? Мине и никогаш не се враќа, или ќе мораш пак да пиеш по одреден период?Море што ве гледам чудни, златни таблети и за 6 месеци ко нови сте. Што се глупирате и мислите дека така со физичка активност и тревки ќе ја вратите во нормала биохемијата на мозокот. Признајте дека имате проблем и отидете на психијатар ебаго. Таблетиве ќе ви го регулираат допаминот, после со правилно користење организмот ќе го врати во нормала и кога ќе ги оставите.