Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Малку повеќе објаснување, како да знаеме кој апликации си ги апдејтирал :) Наведи ако ги знаеш лесно може да се провери што новости имат.
Не апликациите, оперативниот систем посебно, преку Preview for Developer.

Малку повеќе објаснување, како да знаеме кој апликации си ги апдејтирал :) Наведи ако ги знаеш лесно може да се провери што новости имат.
Што телефон користиш? (ако си со Nokia провери дали ја користиш последната надградба Lumia Black или GDR3)
wp_ss_20140405_0001.png

Многу ме бендисува виндоус мобиле како оперативен систем. Би ве замолил искрено кога ќе дојде време да си купам нов телефон приближно за 4 месеци кој од моменталниве понуди е најдобар виндоус мобиле или да чекам некој нов да се појави наредниве месеци? Исто така бидејќи бев корисник на андроид а факт е дека врие од апликации таму, дали нешто ќе ми недостасува од апликациите и општо дали би ми фалел андроид? Фала однапред и поздрав.

Многу ме бендисува виндоус мобиле како оперативен систем. Би ве замолил искрено кога ќе дојде време да си купам нов телефон приближно за 4 месеци кој од моменталниве понуди е најдобар виндоус мобиле или да чекам некој нов да се појави наредниве месеци? Исто така бидејќи бев корисник на андроид а факт е дека врие од апликации таму, дали нешто ќе ми недостасува од апликациите и општо дали би ми фалел андроид? Фала однапред и поздрав.
Во глобала зависи што очекуваш од Виндоусот како оперативен систем.
Јас сум корисник на виндоус фон од 14-15 февруари и до сега сум задоволен од ОС. Најбитните апликации ги имам како Viber, WhatsUp, Skype, Tapatalk (мада не ја користам многу многу), Facebook, Office, Adobe. Oвие ти ги кажувам што најмногу ми се потребни. Покрај нив има уште мал милион што се вика апликации ама има и далеку далеку помалце од андроид.
За телефон имаш време, за 3-4 месеци ке излезат сигурно нови. Во перформанси не очекувам да е голема разликата (зборам за среднобуџетен телефон) ама модел ко модел ке е понов и секако дека поубаво ти е да имаш од поновите.

Јас за да земам Виндоус фон се одлучив од денес за утре и да ти кажам дека не згрешив. Претходно и јас бев на Андроид и моментално ми фалат само две апликации кои ги нема за WP, а тоа се:
1. Data Manager - да ти води сметка колку интернет трошиш без да проверуваш со пораки и логирња кај операторот. Нокиите имаат Data Sense во телефонот ама само нокиите, јас имам Самсунг и за жал оваа можност сеуште ја немам. Се надевам од крајот на месецов со 8.1 ќе дојде со самиот апдејт.
2. Control calls - да ти води евиденција колку повици си направил во определен период и исто за пораки. Битноста на апликацијава зависи од тоа на кој оператор си претплатник. Јас сум на Оне и имам глупа претплата а тоа е имам 5000 минути кон сите мрежи ама распоредени ми се во 200 повици. Ако си од оние претплати каде што имаш 1000+ минути без ограничување на повици ондак оваа апликација не ти треба. :)

Во глобала тоа е тоа. Во секој случај првата реченица е најбитна.

Вака ќе ојме "напред" и "назад"

Ми се допаѓа 8.1, има уште толку многу работи што незнаеме :icon_lol:

^Ама бавно се процесира. Може да е до телефонот, ама ако не е до толку оптимализиран софтверот подобро и да го нема тоа. :pipi:

^Ама бавно се процесира. Може да е до телефонот, ама ако не е до толку оптимализиран софтверот подобро и да го нема тоа. :pipi:

Сигурно не е завршено како што треба. Нема нешто што лагира на windows phone :))))

Од пред месец дена и јас сум нов корисник на windows phone 8. Ја читам темава веќе подолго време и од вашите мислења се решив и не згрешив што земав windows телефонче (Samsung Ativ S). Во меѓувреме преку смена на CSC кодот го апдејтував на GDR3 и преку Fiddler си инсталирав Here drive +, но еве убава вест и за некорисниците на Lumia телефони. Сите со надградбата на WP 8.1 ќе го добијат Drive + бесплатно. Благодарност до сите членови на форумов за сите информации околу WP.

"Also Windows Phone 8.1 is powered by HERE, but we wanted to make it even better for a mobile lifestyle. This is why we extend the benefits of free voice guided car navigation in 97 countries to everyone. No matter whether you have an entry-level Nokia Lumia 520, a Samsung Ativ S or a HTC 8X, with Windows Phone 8.1 you get HERE Drive+ for free, saving up to €35."

http://www.wpcentral.com/here-drive-be-free-all-windows-phone-81

А што има повеќе во here +, што е разлика со обичново?[DOUBLEPOST=1396808295][/DOUBLEPOST]Од сега ќе можете да ги пребарувате и вашите смс пораки. Можеби на некој му треба оваа опција :)

image_thumb19.png

Последно уредено:
Here drive бесплатен во UK, USA и неколку други земји, но може да се користи само еден регион за навигација (на пример кај нас само Македонија, Србија), а додека со Here drive + може да се користат сите мапи (околу 97 земји). Сакам да прашам и дали со Windows Phone 8.1 ќе има можност да се линкуваат два хотмаил акаунта за да ги спојам двата onedrive-a (на едниот имам 7гб, а на другиот 25гб)

Here drive бесплатен во UK, USA и неколку други земји, но може да се користи само еден регион за навигација (на пример кај нас само Македонија, Србија), а додека со Here drive + може да се користат сите мапи (околу 97 земји). Сакам да прашам и дали со Windows Phone 8.1 ќе има можност да се линкуваат два хотмаил акаунта за да ги спојам двата onedrive-a (на едниот имам 7гб, а на другиот 25гб)

хммм, мислам не. И нема да има такво нешто, на андроид може два гоогле драјв?[DOUBLEPOST=1396809473][/DOUBLEPOST]
Е вака се пишит. А не 2 збора во 2 минути :pos:

Ок, тогаш ќе го регистрирам телефонот со поголемиот onedrive.

Koristev Sony T610, Sony X8, Sony Tipo i ne mi legnaa... Ne velam ne cinea, tuku mene licno ne mi legnaa... Sega imam moznost da prodolzam so HTC DESIRE 300 ili SAMSUNG GALAXY CORE PLUS ama razmisluvam od Android da preminam na Windows Phone.

Vo minatoto imav nekolku Nokii, 3310, 6650, C6..., i bev pobajagi zadovolen od niv.
Kakvi se vasite iskustva so Windows Phone, Nokia Lumia 520 i Lumia 820, (eventualno nekoj Samsung ili HTC so Windows Phone OS), sepak pokonkretno me interesira Nokia Windows Phone?

Blagodaram i pozdrav.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom