Прашања за Исламот III

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не ги бранам бе друже, ти докажи дека муслимани го направиле тоа,јас одма ќе го осудам тоа дело.
Јас кажувам теории, покрај тоа тие теории се вистинити.
Пишува ли во Куранот дека ако те нападнам и ти треба да ме нападнеш, но ако престанам и ти треба да престанеш!?
Имаше ли провокации од Македонците и од Србите деновиве?
Уште еден доказ дека не се муслимани.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Добро, зошто ги браниш оние кои ви ја валкаат религијата? Логички би било да ги напаѓаш.
Ако религијата е дел од тебе, а тие ја оцрнуваат, тогаш оцрнуваат и дел од тебе!

тие оцрнуваат и дел од тебе.
Е сега, прочитај ја репликата на Хаттаб1 кон мојот коментар и согледај ја разликата.
Убаво те разбирам инаку.;)
ок е. секој има свој начин на изразување и мислење. факт е дека не е докажано дека се муслимани. јас зборам за исламот на Аллах а не исламот на Хаттаб.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ок е. секој има свој начин на изразување и мислење. факт е дека не е докажано дека се муслимани. јас зборам за исламот на Аллах а не исламот на Хаттаб.
Добро, дај ми идеа кој би можел друг да биде?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
моја претпоставка е дека се таканаречени муслимани, АМА гооооолема е веројатноста да се подгрева атмосверата и од други лица, немуслимани. ова со овој воџата на ивз и сл некако ми е многу проѕирно........

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
моја претпоставка е дека се таканаречени муслимани, АМА гооооолема е веројатноста да се подгрева атмосверата и од други лица, немуслимани. ова со овој воџата на ивз и сл некако ми е многу проѕирно........
Значи имаме исти претпоставки.
ИВЗ да ја оставиме на страна.
Колкав е гревот и кавка е казната за направената штета?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Значи имаме исти претпоставки.
ИВЗ да ја оставиме на страна.
Колкав е гревот и кавка е казната за направената штета?
незнам искрено, немам слушнато муслимански мислења за вакви работи. најпрво не е човечно а ни нормално така да покрај тоа што треба да се осуди треба и да се разгледа суштеството што го направило тоа........

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
незнам искрено, немам слушнато муслимански мислења за вакви работи. најпрво не е човечно а ни нормално така да покрај тоа што треба да се осуди треба и да се разгледа суштеството што го направило тоа........
Суштествата живеат заедно со нас, тие се дел од нашето општество.
Има многу мрднати нешта кои ги прават овие твои суштества, за мене се сеуште племе, но сега нема да давам примери или да ги наведувам тие нешта.
Во блиска иднина ќе ги нападнам тие (не)муслимани кои верувам повеќето од вас ќе ги бранат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Така е брате. И ја им викам дека кафирите го хакирале фејсбук-профилот на поглавицата на Муслиманите и ги стаиле тие фотошопирани слики, исто ко што све сами си прават, а викаат дека Муслиманите им го прават.
Ова со фејсбукот го правеле само за да го оцрнат Исламот.

ехмакслдккдухлајхх

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ismail Kadare napisal,, NAJGOLEMA ISTORISKA GRESKA NA ALBANCITE E STO MNOZINSTVOTO OD ALBANSKIOT NAROD PRIMILE ISLAM.,, Zosto taka mislel?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
зошто сте едногласни и од каде сте сигурни дека библијата е изменета и не е онаа која требало да биде??

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Мохамед зборувал со ангел за да му го диктира коранот.
Овој ангел, зборувал со Алах за да знае се?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кога веќе ги спомнаа ангелите, која или каква улога имал Израфел? Што сакал да каже Алах (за кој вие трвдите дека го напишал Куранот) преку тој ангел?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Кога веќе ги спомнаа ангелите, која или каква улога имал Израфел? Што сакал да каже Алах (за кој вие трвдите дека го напишал Куранот) преку тој ангел?
Bog sozdal sustestva od nur (svetlost) toa se meleki(angeli), tie se zadolzeni so razni zadaci i raboti
dzebrail(gabriel) e angleot koj e ovlasten za simnuvanje na bozjite objavi.
mikail(mihael) e ovlasten za dozd i rastenija
azrail. e angelot na smrta ...
israfil. e ovlasten za najavuvanje na sudniot den

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Bog sozdal sustestva od nur (svetlost) toa se meleki(angeli), tie se zadolzeni so razni zadaci i raboti
dzebrail(gabriel) e angleot koj e ovlasten za simnuvanje na bozjite objavi.
mikail(mihael) e ovlasten za dozd i rastenija
azrail. e angelot na smrta ...
israfil. e ovlasten za najavuvanje na sudniot den
Мислам дека во Куранот нема ништо во врска со злото т.е. демонологијата. Е сега, има ли воопшто пекол во вашата религија. Борба доброто против злото или се се сведува на начинот на поминување на животот следејќи ги Алаховите норми? И ако има, зошто Алах како семоќен не го уништи злото?
Мохамед зборувал со ангел за да му го диктира коранот.
Овој ангел, зборувал со Алах за да знае се?
Нашиот пријател, Хаттаб1, ми рече дека Алах го напишал Куранот ,иако јас сметам дека тоа е дело да Мухамед. Од каде ти е оваа теорија или мислење, ме интересира чисто ради прогноза?
Исто така сметаат дека Мухамед бил неписмен и Алах му дал писменост!

Kajgana Shop

На врв Bottom