Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Светската фудбалска асоцијација (ФИФА) ~ се заканила на Русија дека ќе ја исклучи од завршницата на Мундијалот што летово ќе се игра во Бразил ако оваа земја ја нападне Украина. Ваквата вест засега многумина ја толкуваат како пропаганда на Западот, а некои ја споредуваат со поранешната СФРЈ, чија репрезентација поради граѓанската војната на тие простори беше вратена од ЕП 1992. На завршницата во Шведска, на нејзино место заигра Данска и на крајот стана европски првак.
Закани...секој може да праќа закани кога сака и како сака.Ене го памукоберачот Обама секојдневно се заканува преку телевизии дека ќе преземе мерки ако Руска војска стапне на украинско тло.Ништо не направи.
класична пропаганда од страна на америте колку да се каже дека некој ги слуша и дека сеуште се број еден во светот и дека имаат послушни сојузници.А дека Русија ќе изеде казна и дека нема да настапи на Светско,тоа мало морген.ФИФА најжестоко води кампањи против политиката во спортот,а ако ја казнат Русија сами ќе си пукаат во колено и пред светот ќе изгледаат како тотално несериозни идиоти и ќе почне да си игра курот кој стигне со нив.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.499
Поени од реакции
27.318
2. Џон Кери а.к.а. Рамбо под притисок на Лавров се врати на договорот меѓу Јанукович и Опозицијата и буквално ги погази сите свои претходни закани
Сепак демантираа, ќе видиме како ќе се расплетувааат настаните. Во меѓувреме Тимошенко со ултиматум кон Обама и Камерон
На САД и на Британија е да одберат како ќе го запрат агресорот, но мора да го направат тоа веднаш. Мора се да направат за да го сопрат агресорот. Точка- децидна е Тимошенко.

Оваа ептен арогантна. Човек да помисли дека ги уценува со нешто, така се понаша.

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Од оваа русофилија на дел од Македонците и татарчињата што навиваат за воени интервенции врз суверени земји, браќата од западна Македонија ќе испадне дека ми се помили од првите наброени.
Јас не сум русофил, ниту русофоб. Односите меѓу народите треба да се градат на заемен интерес, а надворешна политика и дипломатија не се прават со страст и емоции.

Лично јас сочувствувам на украинците бидејќи знам дека ако склучат финансиски договор со ММФ тие ги чека масовна сиромаштија, невработеност и емигрирање. Сите овие работи ние бугарите сме ги преживели. И кај нас во Бугарија има таква алчна и криминална олигархија како украинската (и руската), постои корупција и сиромаштија. Тоа се етествени процеси и кога системот (комунизмот) се распаѓа секогаш мала група криминалци која се сраства со власта формира олигархија. Дано украинците не се толку глупи да се согласат на договор со ММФ. Двете страни во конфликтот - украинските националисти и русите требва да направат компромис, ако сакаат да живеат заедно во една држава. Ова не е толку тешко, сепак културно и верски украинци и руси се многу блиски, можат да се разберат. Се надевам дека целиот украински народ ќе најде сили да излезе од оваа ситуација во која го поставија корумпираните политичари.

F

FARANG

Гостин
Ситуацијата во Украина ваква ко што е ни иде и нас во прилог. Нато може да реагира со приамње нови членки мегу кој и нас....

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Еден интересен анализ на поранешниот помошник секретар во Министерството за финансии на САД во времето на Реган - Paul Craig Roberts

Democracy Murdered By Protest: Ukraine Falls To Intrigue and Violence
http://www.globalresearch.ca/democracy-murdered-by-protest-ukraine-falls-to-intrigue-and-violence/5370317

If the Right Sector hates Russians for defeating the Nazis, the Right Sector also hates the US, France, and England for the same reason. The Right Sector is an unlikely political party to take Ukraine into the EU.

Најмногу мразат Евреите би додал јас;)

Бриселските бирократи поим си немат на што се способни украинските националисти. Кога ќе сфатат националистите дека се измамени од западот тогаш некои амбасади ќе треба да си спасуваат персоналот со хеликоптери.:) Во песната се пее за Олександр Музичко ( Сашко Білиј ) и неговиот одред од УНА УНСО

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Ситуацијата во Украина ваква ко што е ни иде и нас во прилог. Нато може да реагира со приамње нови членки мегу кој и нас....
Tachno
A i na drug nachin ni odi vo prilog. Sega gledam Ukrainska kompanija pochnuva biznis vo Mkd...ke pochnat da begaat tajkunite so parite i biznisite ke gi prefrlaat na drugi mesta...MOZE i ke karime neshto kuznae.

N

Nicky Santoro

Гостин
Tachno
A i na drug nachin ni odi vo prilog. Sega gledam Ukrainska kompanija pochnuva biznis vo Mkd...ke pochnat da begaat tajkunite so parite i biznisite ke gi prefrlaat na drugi mesta...MOZE i ke karime neshto kuznae.
да да , тајкуните баш кај нас ќе избегаат.од толку држави баш најповолни им сме :icon_lol:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Мене само не ми е јасно како уште има луѓе кои ја оправдуваат политиката на Америка и Западот ...ај за браќава Албанци разибрам - им дадоа се - ама Македонче некое што бара Х непостоечки разлози да го оправда западот .... онака Earth Face Palm...
cekaj nim ne im e dojden redot amerite sekogas igraat toplo ladno retko se vrzuvaat za mali drzavcinja[DOUBLEPOST=1394075825][/DOUBLEPOST]kako sto prenesoja site svetski novinski agencii putin poftorno go nokautira zapadot prifakjanjeto na planot potpisan na 21 fev e direktna pobeda za putin koj ke ima vreme mirno do novite izbori da ispegla nov premier na ukraina sekako na 30 mart ima referendum na krim itn itn amerika dolgo e na steroidi poleka napumpanite muskuli i se tusat ,zilavata post sovetskata slabickata russia se penteri kon novite horizonti ,horizonti vo koi treba i te kako da pogledneme i nie iako sme mala i nevazna drzavicka ukrainskata pa i nasata idnina e vo edna se slovenska unija ,mozebi nas ni e taka sudeno sekogas da pominuvame po najteskiot pat no da znaete deka toj e i edinsveniot da opstaneme kako narod nacija i drzava padnavme i vo zamkite na nato i eu nas ke ne snema vo narednite 100 godini i veruvajte istoto e i so ukraincite

Последно уредено:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сепак демантираа, ќе видиме како ќе се расплетувааат настаните. Во меѓувреме Тимошенко со ултиматум кон Обама и Камерон
На САД и на Британија е да одберат како ќе го запрат агресорот, но мора да го направат тоа веднаш. Мора се да направат за да го сопрат агресорот. Точка- децидна е Тимошенко.

Оваа ептен арогантна. Човек да помисли дека ги уценува со нешто, така се понаша.
Зад демантот не стои стејт департментот ниту Кери во официјална изјава. Тоа се прави преку официјална конференција, а не инкогнито.

Тоа што некое неидентификувано лице кое наводно работи за СД рекло дека не е вистина, не означува демант.

A senior U.S. State Department official reportedly is denying claims from Russia’s foreign minister that Moscow and Western powers favor a European Union-brokered deal to resolve Ukraine’s political crisis.

Мора некако сега да го ублажат поразот пред медиумите и јавноста.

Тимошенко ја одработува руската агенда друже, затоа и беше ослободена :) Намерно ги сили и предизвикува западните земји бидејќи знае дека не можат ништо да направат, а тоа само ќе биде искористено пред украинскиот народ да му покажат дека Западот не може да ги штити и дека ги изневерил, дека никогаш ништо нема да добијат од ЕУ.

Се’ е тоа осмислено, нека ја нека си ја одработи улогата.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
НАТО ги прекинува сите контакти со Русија , заради кршењето на суверенитетот на Украина.
Сега Путин со се сите Руси ке се покака и ке повлече се што е руско и не е на руска земја, па како молба за нормализирање на односите ке пушти 3 месеци гратис гас, и после тие 3 месеци цената на гасот ке ја намали на пола цена, потоа Путин ке признае дека погрешно ја проценил ситуацијата во Украина и се што правел е погрешно и ке си даде оставка со што ке дојде друг човек на чело на Русија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.499
Поени од реакции
27.318
Офанзива на Вашингтон.
После наводното прифаќање на договорот од 21 февруар, САД не само што со деманд од највисоко ниво го негираа тоа, туку у почнаа медиумска офанзива, која како што гледам е за внатрешна употреба, имајќи ја во предвид длабоката партиска поделеност што се јави со оваа криза. И покрај потврдата на Урмаш Пает за автентичноста на разговорот и пресретнатите мејлови на Кличко, САД нормално се прават слепи и тргаат во медиумска контра офанзива. Тимошенко одбива да разговара со Русија, и поставува ултиматуми ко да Русија ги молеше за збори со нив :), Руслана во САД со повик на бунт во Русија, претставувајќи го Путин како наметнат владетел.

Можеме да речеме дека е ова веќе планирана реакција на настаните, која стигнува со закаснување од 2 недели. Претходно ги слушавме само инфатилните повици од типот, „Русија ќе плати висока цена“, споредбите Путин-Хитлер и ништо повеќе. Тоа ја покажува (не)способноста на САД правовремено да реагира на непредвидени ситуации. Да биде пародијата уште поголема оваа реакција доаѓа во време кога Пает ја потврди автентичноста на разговорот за Киевските снајперисти (може и он сеа ќе ја демантира потврдата).

Доколку денеска продолжи оваа агенда, тоа ќе значи дека САД одбрал да влезе во рингот и тоа е еден чекор напред до нова студена војна, која петем речено и одговара на САД во ваква една ситуација, кога подршката на националната политика е падната на наниско можно ниво, имајќи во предвид и дека магнатите за оружје играат на таа карта. Но исто така тоа значи и дека треба да се спремни на голем број на отстапки пред Русите во Украина кои во моментов се позиционирани на многу поповолна политичка положба.

Послете играта во Украина, можеме да очекуваме превирања или на Кавказ или на блиски-среден исток.[DOUBLEPOST=1394093455][/DOUBLEPOST]
Зад демантот не стои стејт департментот ниту Кери во официјална изјава. Тоа се прави преку официјална конференција, а не инкогнито.

Тоа што некое неидентификувано лице кое наводно работи за СД рекло дека не е вистина, не означува демант.

A senior U.S. State Department official reportedly is denying claims from Russia’s foreign minister that Moscow and Western powers favor a European Union-brokered deal to resolve Ukraine’s political crisis.

Мора некако сега да го ублажат поразот пред медиумите и јавноста.

Тимошенко ја одработува руската агенда друже, затоа и беше ослободена :) Намерно ги сили и предизвикува западните земји бидејќи знае дека не можат ништо да направат, а тоа само ќе биде искористено пред украинскиот народ да му покажат дека Западот не може да ги штити и дека ги изневерил, дека никогаш ништо нема да добијат од ЕУ.

Се’ е тоа осмислено, нека ја нека си ја одработи улогата.
Медиумската кампања на САД е претежно за внатрешна употреба.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381
А ние па колку сме му испотребале на НАТО и колку само ни испотребал НАТО на нас... да сме паметни ќе се држиме настрана и од мечките од истокот и од лисиците од западот.

Сега Путин со се сите Руси ке се покака и ке повлече се што е руско и не е на руска земја, па како молба за нормализирање на односите ке пушти 3 месеци гратис гас, и после тие 3 месеци цената на гасот ке ја намали на пола цена, потоа Путин ке признае дека погрешно ја проценил ситуацијата во Украина и се што правел е погрешно и ке си даде оставка со што ке дојде друг човек на чело на Русија.
Прво американските демократи на чело со Барак Хусеин Обама нека сносат иста одговорност за бомбардирањата на Либија и за терористичкиот напад врз американскиот конзулат во Бенгази на 11 септември 2012 во кој беа убиени американскиот амбасадор Кристофер Стивенс и уште 3 американски дипломати, за кој лажеа дека не бил терористички напад, туку дека биле спонтани протести поради некаков видео клип кој бил навредлив за муслиманите.

После ова, американците треба да ги уапсат и да ги судат Џон Мекејн, Сузан Рајс и Викторија Нуланд за предавство на националните интереси на граѓаните на САД и за злосторства против човештвото.

После ова, ќе очекуваме и Путин да го направи истото.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Доколку денеска продолжи оваа агенда, тоа ќе значи дека САД одбрал да влезе во рингот и тоа е еден чекор напред до нова студена војна, која петем речено и одговара на САД во ваква една ситуација, кога подршката на националната политика е падната на наниско можно ниво, имајќи во предвид и дека магнатите за оружје играат на таа карта. Но исто така тоа значи и дека треба да се спремни на голем број на отстапки пред Русите во Украина кои во моментов се позиционирани на многу поповолна политичка положба.
.
За да влезе во студена војна, САД, треба да имаат безрезервна поддршка од своите западни сојузници, а според медиумските пишувања објавени на темава погоре, Велика Британија, Германија, Франција, Шпанија и Италија не мислат да се конфронтираат со Русија, така што влијанието на САД во моментов во светов е најслабо гледајќи од 1944 г. Доколку продолжи вака да се развиваат работите со тренд на зголемување на руската надмоќ на меѓународната политичка сцена и енормното економско и политичко руско влијание врз западните европски сили (пред се` Германија, Велика Британија и Франција), има голема опасност иднината на НАТО да биде неизвесна.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
А ние па колку сме му испотребале на НАТО и колку само ни испотребал НАТО на нас... да сме паметни ќе се држиме настрана и од мечките од истокот и од лисиците од западот.

Прво американските демократи на чело со Барак Хусеин Обама нека сносат иста одговорност за бомбардирањата на Либија и за терористичкиот напад врз американскиот конзулат во Бенгази на 11 септември 2012 во кој беа убиени американскиот амбасадор Кристофер Стивенс и уште 3 американски дипломати, за кој лажеа дека не бил терористички напад, туку дека биле спонтани протести поради некаков видео клип кој бил навредлив за муслиманите.

После ова, американците треба да ги уапсат и да ги судат Џон Мекејн, Сузан Рајс и Викторија Нуланд за предавство на националните интереси на граѓаните на САД и за злосторства против човештвото.

После ова, ќе очекуваме и Путин да го направи истото.
Само да напоменатм дека мојот пост беше саркастичен и беше наменет за козава што се појавува од време на време со тресење глупости.

Kajgana Shop

На врв Bottom