Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
19 февруари 2014
Мислења
64
Поени од реакции
20
Јас ич ич не ги сакам женските што се муваат со машки од друга националност, поготово ако е албанец... Можеби претерувам, али јас тоа никогаш нема да го направам и колку да ми се свиѓа дечкото и колку да ми е убаво да зборувам со него, не би го направила...
Од толку македонци, не морам баш да се фатам со некој албанец.. или така нешто

Нема попразна глава, од онаа што е преполна со стереотипи и предрасуди.

Ако сите исто размислуваат тогаш им се испрани мозоците. Или нешто не е во ред. Кај се видело сите исто да размислуваат?
Што има врска националноста? Религијата? Тоа се глупости за поделба на луѓето. Тоа само го практикуваат заостанати.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Ако сите исто размислуваат тогаш им се испрани мозоците. Или нешто не е во ред. Кај се видело сите исто да размислуваат?
Што има врска националноста? Религијата? Тоа се глупости за поделба на луѓето. Тоа само го практикуваат заостанати.
Добар пост.

Се прашувам што би се случило доколку девојка пример здогледа некој згоден дечко и спремна е да направи нешто со него, а потоа дознава дека е од друга етничка припадност. Или па истата ситуација, само што дечко мерка некоја девојка и после дознава што се случува. Нема да бидат згодни повеќе?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

Добар пост.
Да, уште да не беше напишан од мене на претходната страница пред 20-тина минути.

Последно уредено:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Еве една модерна приказна
Новинарката и автор на емисијата КОД, Снежана Лупевска, во саботата се омажи со Созен Ерџан од Турција

Најдобро е секој со своето оти фенси е на почеток љубов иоптимизам ама понатаму ќе седите често без збор, без празник и без роднини. Обично со воздржување за сенешто, а тоа не е добро на подолги патеки.
Турците не се до толку традиционални како албанците кои живеат кај нас. Нема да и биде толку лошо на Жането, не се секирај. ;)

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Еве една модерна приказна
Новинарката и автор на емисијата КОД, Снежана Лупевска, во саботата се омажи со Созен Ерџан од Турција

Најдобро е секој со своето оти фенси е на почеток љубов иоптимизам ама понатаму ќе седите често без збор, без празник и без роднини. Обично со воздржување за сенешто, а тоа не е добро на подолги патеки.
Ах мори Жане :facepalm: баба ти се превртува во гробот[DOUBLEPOST=1393326587][/DOUBLEPOST]
Да, уште да не беше напишан од мене на претходната страница пред 20-тина минути.
Ти би дозволил твојата ќерка да се омажи за Турчин или Албанец?

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
знам дека не е пример на христијанка со муслиман но ете, јас сум православна со католик. и демек ги губам моите празници роднини? напротив! имаме дупло повеќе и е баш позабавно :) тука имам пријател итаљанец жена му е од израел и си ги слават сите празници, немаат никакви проблеми со роднини и никој не ќути по дома воздржувајќи се за било што :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Исто како мојот дедо што дозволил неговата ќерка Влаинка да се омажи за Македонец.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
а ти ќе ја заклучиш дома ако она ти каже дека е заљубена во некој што тебе не ти прај ќеиф?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
а ти ќе ја заклучиш дома ако она ти каже дека е заљубена во некој што тебе не ти прај ќеиф?
Ако ти каже. Може прво на матичар да заврши, па после да извести.:icon_lol:

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Нема да ја заклучам ама ќе настојувам со сите сили и ќе е борам до последниот атом сила да ја оттргнам од него и отворено ќе и кажам и нејзе и на него дека јас како нејзин татко не се согласувам со нејзиниот избор и нема никогаш тој брак да добие мој благослов
Исто како мојот дедо што дозволил неговата ќерка Влаинка да се омажи за Македонец.
Дедо ти бил голем визионер ,ама да споредуваш Власи и Турци/Албанци тоа е ептен голема разлика затоа што тие се разликуваат милијарди светлосни години
kolegi lubovta ne poznava granici ne bidete suetni i primitivci just be happy so licnosta kaj kogo ke prorabotat lubavta hemijata i tako dalje
значи многу мразам кога некој на моето убедување и став му подметнува флоскули за примитивизам и суета,не се работи за тоа туку се работи за тоа како јас би се чувствувал

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Ако ти каже. Може прво на матичар да заврши, па после да извести.:icon_lol:
море да не дојде со стомаче директ, после срцев удар ќе ги стрефи....[DOUBLEPOST=1393327229][/DOUBLEPOST]
Нема да ја заклучам ама ќе настојувам со сите сили и ќе е борам до последниот атом сила да ја оттргнам од него и отворено ќе и кажам и нејзе и на него дека јас како нејзин татко не се согласувам со нејзиниот избор и нема никогаш тој брак да добие мој благослов
и ако и после ова она не прифати и е решена да остане со тој што го избрала? се откажуваш од неа?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Дедо ти бил голем визионер ,ама да споредуваш Власи и Турци/Албанци тоа е ептен голема разлика затоа што тие се разликуваат милијарди светлосни години
Проблемот е што некои луѓе од ништо прават граници. Дедо ми делел луѓето на луѓе и нелуѓе. Не гледал што е по нација и религија.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
море да не дојде со стомаче директ, после срцев удар ќе ги стрефи....[DOUBLEPOST=1393327229][/DOUBLEPOST]
и ако и после ова она не прифати и е решена да остане со тој што го избрала? се откажуваш од неа?
не не нема да се откажам никогаш од неа затоа што неможам да се откажам од нешто што е дел од мене ама би ги изолирал од мојот живот

Kajgana Shop

На врв Bottom