Кајгана готвач vol.35 [гласање: помфрит]

Најубав помфрит?


  • Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знаев дали leandra дали FARANG. И двете порции се премногу привлечни, ама сепак одлуката падна на страната на лососот и сосовите :love::cuc:
 
Се јадат Леандра и Фаранг за влакно .... ФАРАНГ !!! ФАРАНГ !!! ФАРАНГ !!! :LOL:

 
Леандра, а кога си го правела ти помфритот? Малку ми е чудно младото кромидче тука.
Незнам со одбројувањево како ќе му дојде, негде 12/13 дена пред големиот концерт на Каролина во Скопје.

Надвор од МКД има се во секоја сезона. Се надевам има и кај нас некаде, можеби не секаде али во Рамстор, Веро би требало да има млад кромид и во ова време.
 
Леандра, а кога си го правела ти помфритот? Малку ми е чудно младото кромидче тука.
Mладо кромидче има цела зима и кај нас :pipi: Во поголемите или подобро снабдени маркети секогаш има.
 
Жал ми е што го пропуштив единствениот натпревар во кој би можел да учествувам :(

Во никој случај не би гласал за риба, но бидејќи тука го гледаме помфритот, гласав за FARANG.
Кога ќе се спомене помфрит, мислам на тенко исечени и крцкави компирчиња. На сликиве само неговите ми изгледаат такви.

Форца Милан, ми изгледаат дека се наполнети со зејтин...
Можеби ти такви ги обожаваш, но јас во никој случај. Им треба подолго пржење :D
Леандра, тортата беше супер, ама и твојот помфрит е мрсничок :D
Будалетинка, машка рака... не е лошо, башка ќечапмајонез (y)
Мери, би пробал и од твојот помфрит

На прв поглед според сликите тоа се моите впечатоци. Би сакал да можевме и да пробавме :)

А сега еден совет за добар помфрит од проф д-р DaniBMW, експерт за помфрит :D
1. Тенко исечени
2. Силен оган
3. Се ставаат во загреано масло
4. Се пржат подолго, додека не станат крцкави (да зацрвенат малку) :D
5. Многу е важен изборот на тавчето

Од зачини, мене доволно ми се сол и буковец

Ќе гледам во брзо време да се пофалам и со слика :D
 
Leandra, од твојата слика само помфритот го јадам ама многу мераклиски изгледа. :)
И онака за вака спреман џигер:
ba831661e2fa010ea4e151c65ad3b6e6.jpg


Земај помфрит слободно :D
 
FARANG БРАВО ама гласот оди за leandra.
Девојко, секоја чест.
Да отвориш ресторант има тата мата да правиш :icon_mrgr:
 
Гласав за леандра, нај-помфритски ми изгледа.
 
Која борба се води помеѓу Фаранг и Леандра со гласовиве :vozbud:
 
Среда - отварам гласам за Мери Попинс и си велам сигурно има над 50 гласови
Сабота - отвара и гледам Мери Попинс има само 5 гласови. Ауф, штета, а толку многу вкусно ми изгледат + и краставичките од околу.
 
Големи мајстори нема што! :pos: Помфрит бе...
Сепак како што си е редот гласав за Фаранг, не толку за помфритот (тоа и мојата мала знае да го спреми) колку за сосовите и полнетите пиперчиња антипасти :)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom