Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Утре дента станувам од спиење, си мислам во себе, Никола ајде заеби плеткања со асистентки, шефици , директорки ... со таквите на крај може само да го јадеш, а плус реално ни ти не си по таквите.

А од друга страна доколку направам нешто со нејзе, пак јас ќе бидам тој што ќе го извлече подебелиот крај. Не ми се плетка со асистентки. [/quote]

Намерно ти болдирам, со цел да ти укажам дека го знаеш вистинскиот пат, а кој се разликува од повеќето совети тука, да си тераш и да немаш гајле. Потцртаното е всушност вистината, она како што навистина е, и ти многу добро го знаеш тоа. Знам дека ти е за искуство и рецка плус, но тоа го можеш и со некоја друга, која не е никако поврзана со твојот факултет. Да, сатисфакцијата можеби ќе ти биде помала, бидејќи нема да е асистентка, но нема да имаш ни реперкусии.

Седни и размисли убаво, информирај се ако треба дали е мажена, верена, разведена, има ли за дечко некој копук од кој после можеш да го јадеш стапот. Да не биде на крај и тој секс многу скапо да го платиш.

Имај на ум дека таа има две многу битни работи кои ти во моментот ги немаш:
- Искуство
- Позиција

Мој совет ти е што побрзо да ги исчистиш нејзините испити. Не пишувај преку меил ништо што би можело да те искомпромитира и не се гледај со неа насамо, бидејќи тоа е веќе апла сигнал дека ја прифаќаш нејзината игра и дека се согласуваш на се. Ако на првата средба не си знаел дека ќе ти дојде во минич и ќе ти се пушта, сега веќе знаеш и немаш алиби да се оправдуваш.

Имај на ум дека и топло-ладно пристапот може да ја налути, ако осети дека ја завлекуваш, а ништо реално нема на повидок.

Сега некој може ќе рече дека претерувам или којзнае што, ама тоа што жена може да ти го напакува, ни 100 ѓаволи не можат да го смислат. ;)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Имав еден асистент сеа скоро у врска се стаил на фб. Коа ќе видам на фб, на оваа цимерите и се заеднички пријатели. Онака падна муабет со нив и ми викаат сеа е четврта година она, а он и е асистент. Таман заврши семестарот у врска се ставија. Онака fun fact, не дека оговарам нешто.

А ти пошо немаш у план да правиш ништо со неа според погорниот коментар, барем глеај некој ќар извлечи, како прашања за колоквиум можеби. :)
Kaко би се нашол у таква ситуација со една кај нас, по цена и да го зафркнев факсот. :D

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Ако асистентката е добра, ова е вин-вин ситуација. Да не ја бива ќе те сфатам зошто се двоумиш. Па како и што кажа ова ти е последен семестар, ќе ја истрпиш уште малку.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Никола, ја мислам дека си у безизлезна ситуација :D И дека шо и да направиш ќе претрпиш штета..
Ако се спанџате, outcome-от не е баш предвидлив, можда ќе ти користи.. А можда не. Можда ќе те замара многу, па ќе прсне работата пред да дипломираш и може да се потруди да ти наштети за одмазда.
Ако не се спанџате, женско е и јака е ко шо викаш.. Ќе ја удри по его најверојатно, од тоа се знае што ќе произлезе :D
Сполај ти. Слушај си ја интуицијата, барем со себе да си на чисто :)
Со среќа XD

едит: Можда попаметно е да излезеш со неа нареден пат коа ќе те викне, па најискрено да и кажеш дека Иако те привлекува, не знаеш дали е паметно да правите нешто пошо сте во релација студент - асистент моментално..? Не знам -.-

N

NikolaMKD91

Гостин
Фала ви многу на сите :) Го чекам уште Крузер да видам што совет ќе ми даде и ќе донесам конечна одлука во врска со ова. А ако има нешто ново понатаму ќе ве известам . :)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
На дечкото најдобро ќе му биде да порасне и да се однесува `ко маж.
Ако му се сака, а очигледно му се сака, нека не му ја мисли многу многу и нек` си тера задоволство. И да не ги користи испитите и оценките како изговор како да му ја кидне, кога ќе му дојде да сака да кидне, туку да си седне на газот и фино лепо да си научи и да си положи. Знаењето (ако го има) никој не може да му го оспори, најмалку егото на асистентката.

Работата е многу едноставна.
Сакаш и јаре и паре?
Тогаш имај и знаење и секс.

N

NikolaMKD91

Гостин
На дечкото најдобро ќе му биде да порасне и да се однесува `ко маж.
Ако му се сака, а очигледно му се сака, нека не му ја мисли многу многу и нек` си тера задоволство. И да не ги користи испитите и оценките како изговор како да му ја кидне, кога ќе му дојде да сака да кидне, туку да си седне на газот и фино лепо да си научи и да си положи. Знаењето (ако го има) никој не може да му го оспори, најмалку егото на асистентката.

Работата е многу едноставна.
Сакаш и јаре и паре?
Тогаш имај и знаење и секс.
Каде да киднам ?! :eek: Никола е доволно јак и доволно маж да нема потреба да нема потреба да бега ниту да се крие од никого . Верувај до апсолвент сум стигнал со греење на столчето и топење на страниците од скриптите, без никакви врски и ургенции, така што учењето за знаење и положување не ми е никаков проблем, најмалку од завршните испити од студирањето . И да, повредено его на професор/асистент може да наштети на дипломирањето па макар бил студентот и ајнштајн. Не ми е проблем она и да почне да ме кочи со полагањата, затоа што ќе побарам комисиски да полагам и ќе положам . Затоа што кажав веќе последен семестар ми е и сакам лабаво да го поминам без компликации.Но работата е да не дојде до тоа, како најдобро да поминам . Секогаш неколку глави подобро мислат од една, а тука на форумот има многу постари и поискусни дечки од мене што можат да ме посоветуваат. Тоа беше целата работа Бисера, а не протекции, киднувања итн . :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Каде да киднам ?! :eek: Никола е доволно јак и доволно маж да нема потреба да нема потреба да бега ниту да се крие од никого . Верувај до апсолвент сум стигнал со греење на столчето и топење на страниците од скриптите, без никакви врски и ургенции, така што учењето за знаење и положување не ми е никаков проблем, најмалку од завршните испити од студирањето . И да, повредено его на професор/асистент може да наштети на дипломирањето па макар бил студентот и ајнштајн. Не ми е проблем она и да почне да ме кочи со полагањата, затоа што ќе побарам комисиски да полагам и ќе положам . Затоа што кажав веќе последен семестар ми е и сакам лабаво да го поминам без компликации.Но работата е да не дојде до тоа, како најдобро да поминам . Секогаш неколку глави подобро мислат од една, а тука на форумот има многу постари и поискусни дечки од мене што можат да ме посоветуваат. Тоа беше целата работа Бисера, а не протекции, киднувања итн . :)

Подвлеченото: Не ти е проблем да се справиш со факултетот ниту со она што таа може професионално да ти припреми. Со други зборови, едната острица од мечот всушност не е острица.

Задебеленото: Компликациите може да ти настанат само од тебе самиот. Имено, велиш дека би ја плеснал, но проблем ти е да не ти направи белја во студирањето? Па погоре видовме дека нема. Значи, ако сакаш да ја плеснеш, апсолутно оди натаму.

Би било супер да се видите идниот пат и да ѝ кажеш во лице кој е твојот став, т.е. сето ова што го кажа тука, на форумов, да ѝ го кажеш нејзе. По секако треба да содржи муабетот од твоја страна нешто како „Да, апсолутно сакам да се плеснеме (со други зборови искажано, секако). За тоа да се случи, ќе треба ова-и-ова-и-ова-и-ова-...“ Со други зборови, да ги поставиш условите според коишто може да дојде до плеснувањето. Еден од нив може да биде, на пример, веќе да немаш испити кај неа (како што ти кажаа претходно) и дека таа треба да почека додека да стасаш до таа ситуација. Ако ѝ значи и нејзе да се плесне со тебе, ќе те почека. Запомни: *таа те побарала тебе* и треба да се прилагоди на тебе. Ако е асистентка, многу веројатно дека такво поставување ќе ѝ се бендиса - таа бара саглам маж и го видела во тебе; однесувај се така.

Со лесно и со среќа. И, како за почеток, со кондом. ;)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Абе убаво ти кажав сакаш и јаре и паре, ама ти не ми веруваш.
Ем лабаво (секс), ем да нема компликации (да не ме кочи).
Ако така сакаш, тогаш фурај и прај си го ќејфот. Ако стигне работата до комисии, малку ќе се помачиш, ама ако имаш знаење `ко што кажуваш, нема да ти биде проблем и тоа. Мала препрека за која ти ја имаш моќта да ја прерипнеш. Не може вечно да ти става сопки. Твое е да си одлучиш дали дотичната вреди за трудот.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Nixa, lad....
До гуша си со срање.
Самиот си викаш нејќеш у принцип да имаш со асистентки, така да тука си го имаш дадено одговорот. Е сеа прашање е на избор како би ја одјебал.
Согледуваш дека не можеш тек така да кажеш не, пошо ќе ти го загорчи академскиот живот. What to do then... Топло ладно е речиси позната стратегија (особено за постарите моми), така да со тек на време она ногу побрзо ќе дознае дека ја подјебаваш. 4 очи за ова треба, значи треба да играш two steps ahead. Коа ќе игра демек убаво и` е, ти ќе треба да и` праиш да и` е стварно убаво, за да не се осеќа awkward моментот ептен на долги стази. Но избегавај плескање по секоја цена у старт. Unleash the „змивче“ ако си притиснат у ќош искључиво при самиот крај на студиите. Пошо да бидеме реални, со самото тоа што го пиша проблемот тука, у старт се направи како тема за разговор. Ergo, people will talk anyway, ја плеснал ти или не. Но да не ти биде како единствен избор - да ја плеснеш. стори го тоа ако и само ако си у ќош.

F

Feli

Гостин
Според тоа како лесно ти се пуштила асистентката, јас мислам дека не и е прв пат и дека до сега си има искуство со студенти :D
Чим толку едноставно те поканила на состанок и притоа давала очигледни знаци, тогаш дефинитивно не си и прв студент.

Мислам дека ти самиот си комплицираш повеќе од потребно. Оди, плесни ја, и ако сака пак арно, ако не-никому ништо. Не знам на кој начин мислиш дека може да се искомлицира? Сигурно не планира да те земе за маж :) па да се ставаш во незгодна ситуација да ја одбиваш. Едноставно помитете си убаво и двајцата и наредниот ден кога ќе ја видиш во факултетот ќе ја отпоздравиш со "добар ден асистентке".
(Можам да замислам колку од колегите што ја отпоздравуваат така си се смешкаат во себе).

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Јас не знам зошто Никола се двоуми? Секој на негово место би ја искористил шансата. :icon_lol:
Маж ли си што ли си? Прашај ги останатите твои колеги дали два пати би се мислеле или веднаш би ја искористиле шансата. Верувај, сигурно многу негови колеги би сакале да бидат на негово место.
А дали ке се знае пред време доколку нешто се случи мегу вас тоа зависи од вас двајцата.

Инаку,кога сме веке кај темата студент-асистент јас знам уште некој пример за ваков однос.Мегу девојче и асистент, нема да откријам во кој факултет ама сите студенти, то ест колеги знаат за нив, плус заедно живеат. :icon_mrgr:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Јас не знам зошто Никола се двоуми? Секој на негово место би ја искористил шансата. :icon_lol:
Маж ли си што ли си? Прашај ги останатите твои колеги дали два пати би се мислеле или веднаш би ја искористиле шансата. Верувај, сигурно многу негови колеги би сакале да бидат на негово место.
А дали ке се знае пред време доколку нешто се случи мегу вас тоа зависи од вас двајцата.

Инаку,кога сме веке кај темата студент-асистент јас знам уште некој пример за ваков однос.Мегу девојче и асистент, нема да откријам во кој факултет ама сите студенти, то ест колеги знаат за нив, плус заедно живеат. :icon_mrgr:
Е ова ми се свиѓа - моментот: Ја да сум на местото на Никола има партали да ја напраам.
А не е баш така. Сите се јаки на зборови, ама ај да ги видам некоја постара да им се пушти. Ќе им прпа.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Маж ли си што ли си?
:icon_mrgr:

:facepalm: Да се биде маж не значи да легнеш со секоја што ќе ти налета на патот, па макар била и сексипилна асистентка.

Да се биде зрела индивидуа (без разлика маж или жена) значи да се промисли за последиците ПРЕД да се случат, а не да леташ ко мува без глава, па отпосле да се каеш.

На крајот на краиштата, зошто некој ако бил примерен студент цело време баш на крајот од студиите да се гњави со комисии или да јаде ќотек од дечкото/мажот на дотичната? Нека си исчисти испитите, па после ако сака, нека ја плеска до бесвест.

Kajgana Shop

На врв Bottom