Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Вака, мене не ми сметаат луѓе кои веруваат во нешто. Мене ми сметаат луѓе кои мислат дека ако јас не верувам во истото нешто во кое веруваат тие, јас треба да бидам убиен. И тоа е огромна разлика.

За вториот дел, секако дека има начини територијалната целост на државата да биде задржана. Ама во тој случај, бар јас не гледам начин како Македонија би останала држава на македонскиот народ и како нацијата би ги задржала денешниве културни особености.

Такви има секаде и во секоја религија, муслиманите не се ништо посебни околу тоа. Само ако заприметиш тука на форумот одма ке ти стане јасно дека повеќето членови сметаат дека се повеќе Македонци само затоа што се православни и дека сите останати не вредат нити заслужуваат да се нарекуваат Македонци. Од друга страна се чудат зошто некои такви Македонци( не сите ) не се баш најлојални граѓани и дека некако помили им се други националности од нивната веросиповест и се поистоветуваат со нив. Од друга страна овие првите око нема да им трепни да сменат националност и да се потпишат со две раце дека се бугари само да земат пасош. Така да искрено незнам зошто се сметаат дека се толку посебни и уште потрагично што вероисповеста ја ставаат над националноста. Божем тие ја сменија нацијата заради еден пасош или кола и затоа е тоа во ред, а другите сменаја вера пред којзнае колку векови за вреќа компири и затоа нечинат.
Да ама тие си останаја Македонци додека овие станаја бугари.
За другиот дел незнам како е сега по устав ама после охридскиот договор не ке да е баш така или и да е така во пракса е многу поинаку. Ако беше работата за губење на територија и размена на население, прекројување на граници тогаш незнам зошто воопшто сме се мачеле и досега. Сепак работата може да се исправи, ке треба време и правилна политика но едно треба да ни биди јасно а тоа е дека покрај нас Македонците тука живеат и голем број на други националности и тоа е факт. Никој нема да мистериозно да исчезни. Сепак со многу поинаков пристап на работите имаме шанси да се извлечеме, за делење на територија никогаш не е доцна. Ете првиот и очигледниот проблем го воочивме тука и на сите им е јасен, а тоа е вероисповеста. Кога тоа ке се тргне од равенката работите би станале многу појасни. И за да не се разбереме погрешно никој не вика да се забранат или така нешто, но драстично да се намали нивното влијание во секојдневниот живот. До толку да се намали што никој нема ни да отвори тема или да се најди на вести дека некој преминал во нешто. Тука има уште многу да се направи но сето тоа во духот на секуларното уредување на државата.

.
Јас во македонија пак доживувам прекрасни чеда Божји, кои не му посакуваат на комшијата лошо и кои на чудесен начин ги поднесуваат и исламистичките провокации и окупации, и атеистичките провокации и окупации, и сатанистичките провокации и окупации, и мамонистичките провокации и окупации ... и секоја друга антихристијанска провокација и окупација.

Кога не би биле тие чеда Божји во македонија, тогаш македонија би била вистинска катастрофа, баш како што ја опишувате вие! :(

.

decko ocigledno nekoi raboti si ispomesal. provokacii ima od strana na albancite koi si imaat svoi nacionalni celi. tepaat i zaplasuvaat po avtobusi po ulici i uste neznam kade.ako te zasega toa sto nekoj se stremi da zeme del od mkd togas slobodno izjasni se ne tuku leci kompleksi na smetka na site muslimani vo drzavava.

decko ocigledno nekoi raboti si ispomesal. provokacii ima od strana na albancite koi si imaat svoi nacionalni celi. tepaat i zaplasuvaat po avtobusi po ulici i uste neznam kade.ako te zasega toa sto nekoj se stremi da zeme del od mkd togas slobodno izjasni se ne tuku leci kompleksi na smetka na site muslimani vo drzavava.

.
Не бе бате, иако најизразени и најпојќе, не се само албанците и муслиманите во овој свет кои што имаат егоистични цели за кои ревнуваат, туку сите и секој кој што нее Духовно прероден и не се разбудил за се’држителната Мудрост БОЖЈА !

Каде што нема повеќе ни грци, ни јудејци (ни македонци, ни албанци, ни срби, ни бугари, ни власи,...), ни обрезание, ни необрезание, ни варварин, ни скит, ни роб, ни слободен (ни раси, ни класи, ...), а сè и во сè е - Мудроста БОЖЈА - Христос.
(Колос.3:11)

.

.
Не бе бате, иако најизразени и најпојќе, не се само албанците и муслиманите во овој свет кои што имаат егоистични цели за кои ревнуваат, туку сите и секој кој што нее Духовно прероден и не се разбудил за се’држителната Мудрост БОЖЈА !

Каде што нема повеќе ни грци, ни јудејци (ни македонци, ни албанци, ни срби, ни бугари, ни власи,...), ни обрезание, ни необрезание, ни варварин, ни скит, ни роб, ни слободен (ни раси, ни класи, ...), а сè и во сè е - Мудроста БОЖЈА - Христос.
(Колос.3:11)

.

ok gore-dolu sepak doagjame do ist zaklucok. samo najmnogu mi smeta toa sto poradi nekoi budali ne etiketiraat i nas ostanatite.(hristijani-muslimani) isto kako i ostanatite gragjani tuka i jas bi sakal da bidam aktiven vo razno-razni opstestveni aktivnosti da imam uspesna kariera i da stvoram ugledna familija.ne bi sakal nekoj da ima predrasudi sprema mene samo zatoa sto si ja praktikuvam verata neli?sekade ima budali imalo i ke gi ima poz.

ok gore-dolu sepak doagjame do ist zaklucok. samo najmnogu mi smeta toa sto poradi nekoi budali ne etiketiraat i nas ostanatite.(hristijani-muslimani) isto kako i ostanatite gragjani tuka i jas bi sakal da bidam aktiven vo razno-razni opstestveni aktivnosti da imam uspesna kariera i da stvoram ugledna familija.ne bi sakal nekoj da ima predrasudi sprema mene samo zatoa sto si ja praktikuvam verata neli?sekade ima budali imalo i ke gi ima poz.
Ај да те парафразирам

Не би сакал некој да има предрасуди спрема мене само затоа што не ја практикувам верата нели? Секаде има будали имало и ке ги има.

Ај да те парафразирам

Не би сакал некој да има предрасуди спрема мене само затоа што не ја практикувам верата нели? Секаде има будали имало и ке ги има.

ahahahahaah me nasmea. by the way temava e pointless mislam deka treba da odi vo kanta poz.

.
Секако. Се’ додека верата не е животонепријатна, тоа е така. Но ако верата се коси со она што учеше и практицираше Исус, тогаш таа треба да се стави во прашање.

Така?

.

.
Секако. Се’ додека верата не е животонепријатна, тоа е така. Но ако верата се коси со она што учеше и практицираше Исус, тогаш таа треба да се стави во прашање.

Така?

.

niedna vera ne e zivotoneprijatna. seto ona sto go prakticiral Isus e isto so ona sto go prakticiral Muhamed.vprocem linijata pomegu islamot i hristijanstvoto e potenka duri i od vlaknoto na kosata. sepak lugeto se tie koi se zivotoneprijatni poz.

poveli i drug pat samo da ne ti premine vo navika

vazi
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 18:13 ---
niedna vera ne e zivotoneprijatna. seto ona sto go prakticiral Isus e isto so ona sto go prakticiral Muhamed.vprocem linijata pomegu islamot i hristijanstvoto e potenka duri i od vlaknoto na kosata. sepak lugeto se tie koi se zivotoneprijatni poz.

how many times is the word kill in the quran?

180 times - 27 times as a command!

http://wiki.answers.com/Q/How_many_times_is_the_word_kill_in_the_Quran#slide=2
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 18:19 ---
How many times is the word love used in the Bible?

Answer:
In the King James version

the word - love - appears 310 times
the word - love's - appears once
the word - loved - appears 98 times
the word - lovedst - appears twice
the word - lovely - appears 4 times
the word - lover - appears 4 times
the word - lovers - appears 23 times
the word - loves - appears twice
the word - lovest - appears 12 times
the word - loveth - appears 65 times
the word - loving - appears 3 times
the word - lovingkindness - appears 26 times
the word - lovingkindnesses - appears 4 times
and
the word - beloved - appears 113 times
the word - beloved's - appears twice
the word - wellbeloved - appears 4 times
In conclusion: 310 times

how many times is the word kill in the bible
It appears 118 times in the King James Version
и ниту еднаш како заповед

.

Дечки, Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста, отелотворена во Исуса Христа, е повеќе од секоја света книга, секој свет ангел, секој свет пророк, ...!

Кога за Него/Неа ќе се разбуди светот, тогаш ќе исчезнат непријателствата и проблемите, а ќе завладее (Царството на) Вистинскиот Мир и Слобода!

Поздрав до сите

.

1 Самуил 15:

1 Еднаш Самоил му рече на Саула: „Господ ме испрати мене за да те помажам за цар над Неговиот народ, Израел. И така послушај ги Господовите зборови.
2 Господ над Воинствата зборува вака: ‘Одлучив да се одмаздам за она што Амалик му направил на Израел, затворајќи му го патот кога излегуваше од Египет.
3 Сега оди и удри на Амалик, изврши проклето уништување, врз него и врз сè што има; не поштедувај го, погуби ги мажите и жените, децата и доилчињата, говедата и овците, камилите и ослиците!’”

vazi
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 18:13 ---

how many times is the word kill in the quran?

180 times - 27 times as a command!

http://wiki.answers.com/Q/How_many_times_is_the_word_kill_in_the_Quran#slide=2
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 18:19 ---

How many times is the word love used in the Bible?

Answer:
In the King James version

the word - love - appears 310 times
the word - love's - appears once
the word - loved - appears 98 times
the word - lovedst - appears twice
the word - lovely - appears 4 times
the word - lover - appears 4 times
the word - lovers - appears 23 times
the word - loves - appears twice
the word - lovest - appears 12 times
the word - loveth - appears 65 times
the word - loving - appears 3 times
the word - lovingkindness - appears 26 times
the word - lovingkindnesses - appears 4 times
and
the word - beloved - appears 113 times
the word - beloved's - appears twice
the word - wellbeloved - appears 4 times
In conclusion: 310 times

decko zaludno se trudis da me nateras da pocnam so navredi i pogrdni zborovi za tvojata religija i isus.veruvajmi nema da padnam na toa nivo.cesniot kuran go imam doma go citam postojano i nikako nemozam da se setam deka sum procital "kill" pa zatoa te molam ako smetas deka ne sum zapoznaen dovolno so mojata religija prosvetlime. :D

decko zaludno se trudis da me nateras da pocnam so navredi i pogrdni zborovi za tvojata religija i isus.veruvajmi nema da padnam na toa nivo.cesniot kuran go imam doma go citam postojano i nikako nemozam da se setam deka sum procital "kill" pa zatoa te molam ako smetas deka ne sum zapoznaen dovolno so mojata religija prosvetlime. :D
Сура 9:
29. Борете се против оние кои не веруваат во Аллах и во Денот ахиретски и кои не го забрануваат она што го забранија Аллах и пејгамберот Негов, и кои не ја застапуваат вистинската вера на оние на кои им е дадена Книгата се додека не дадат џизија со рацете, потчинето!

Сура 9:
41. Појдете во борба, било да сте слаби или јаки, и борете се на патот Аллахов и со имотите ваши и со животите ваши. Ете, тоа ви е подобро само да знаете!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom