Епицентар на задоволството

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Значи ништо паметно не прочитав на темава, а баш ме заинтересира, барем мене како женско. Барем да си одговоревте сите како шо треба до сега можда и ке научев нешто плус и сигурно ке си го имав во предвид. А сега само се изначитав работи за кои знаев и претходно и си потрошив драгоцено време :(

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Пракса девојко, пракса.

Како рекле премудрите Кинези, една слика вреди илјада зборови.

:)
Да ама еднаш допрено 100 пати видено или онака грубо пресметано еднаш да го фати иди како 100000 зборови.

O

Orion.

Гостин
Не е исто како кожата на раката, повеќе нервни завршетоци = поголема чувствителност. А таму има повеќе. Околу френулумот, лично кај мене има различна сензација, tickling sensation, и пример мене ми е поголема „точка“ неголи самата главичка. Генерално, губиш ако зафатот не е извршен како дете. Но не мора да значи, оралниот секс е микс од комбинации, а најмногу зависи од перформансите на девојката, некоја нема да знае да смукне правилно, да лижне правилно или недајбоже да грицне неправилно.. имал немал ти, она ако незнае да се понаша џабе, а ако знае, пак не претставува проблем затоа што ќе ти најде други точки што ќе те спобудалат.

А за пенетрација, мислам дека не прави разлика, барем јас не чувствувам поголем интензитет/задоволство на одредени точки него повеќе е wholesome feeling, штагод у предност си, како што реков, исто задоволство но подолготрајно.

Мое нестручно мислење.
Да, но местото околу френулумот не е отстрането, отстранета е само кожата. Не постои разлика во сензитивноста меѓу еден кој има френулум и друг на кој му е отстранет френулумот. Праи дистинкција меѓу френулум и foreskin.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Да, но местото околу френулумот не е отстрането, отстранета е само кожата. Не постои разлика во сензитивноста меѓу еден кој има френулум и друг на кој му е отстранет френулумот. Праи дистинкција меѓу френулум и foreskin.

Mислиш дека губењето на осетливоста е како резултат на десензитизирањето на глансот поради тоа што не е покран, или ради губењето на нервите во самата кожа (foreskin)?

O

Orion.

Гостин
Mислиш дека губењето на осетливоста е како резултат на десензитизирањето на глансот поради тоа што не е покран, или ради губењето на нервите во самата кожа (foreskin)?
Поради тоа што главата не е покриена секако. Јас не мислам туку тоа е факт, кој можеш да го читнеш на нет или да го прашаш докторот.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Поради тоа што главата не е покриена секако. Јас не мислам туку тоа е факт, кој можеш да го читнеш на нет или да го прашаш докторот.

Википедија:
The World Health Organization state that there is "debate about the role of the foreskin, with possible functions including keeping the glans moist, protecting the developing penis in utero, or enhancing sexual pleasure due to the presence of nerve receptors".

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Френулумот бил извор на задоволство :facepalm:...ти дркаш ли бе момче бре..френулумот е под главата, а најмногу нервни завршетоци има во врвот на главата...

O

Orion.

Гостин
Википедија:
The World Health Organization state that there is "debate about the role of the foreskin, with possible functions including keeping the glans moist, protecting the developing penis in utero, or enhancing sexual pleasure due to the presence of nerve receptors".
One possible explanation for any potential difference in sensitivity is that a man's foreskin may protect his penis's head from rubbing against underwear and clothing. It's possible, the researchers write, that friction makes the head of the penis thicker, drier and ultimately less sensitive.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2279166/Circumcision-DOES-reduce-sexual-pleasure-making-manhood-sensitive.html

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
One possible explanation for any potential difference in sensitivity is that a man's foreskin may protect his penis's head from rubbing against underwear and clothing. It's possible, the researchers write, that friction makes the head of the penis thicker, drier and ultimately less sensitive.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2279166/Circumcision-DOES-reduce-sexual-pleasure-making-manhood-sensitive.html

Eпа и во мојот извор се спомнува тоа за главата, меѓутоа се спомнува и губење на сексуални нерви во кожата како можност... Значи според Светската Здравствен Организација функцијата на кожичката е една од неведените 3 или пак сите 3... Значи сепак има можност да се губи задоволство ради недостаток на сексуално сензитивни нерви во кожичката... :/
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 00:59 ---
Френулумот бил извор на задоволство :facepalm:...ти дркаш ли бе момче бре..френулумот е под главата, а најмногу нервни завршетоци има во врвот на главата...

Aко ме читаше убаво ќе сфатеше дека поради мојот проблем со тесна кожичка која не може да се повлече преку главата во ерекција, па затоа морав да мастурбирам со покриена глава...

O

Orion.

Гостин
Eпа и во мојот извор се спомнува тоа за главата, меѓутоа се спомнува и губење на сексуални нерви во кожата како можност... Значи според Светската Здравствен Организација функцијата на кожичката е една од неведените 3 или пак сите 3... Значи сепак има можност да се губи задоволство ради недостаток на сексуално сензитивни нерви во кожичката... :/
Какви бре сексуално-сензитивни нерви во кожичката(foreskin-от), што збориш ти? :pos:

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Мене најмногу ме бендисува коа ми ја лижат онаа жилата што ја поврзува главата со кожичката...:X3:...обожавам значи :love:

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Мене најјако ми е коа со јазик ме стимулира у шупак, каков пенис таму е јакото.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
N

Nessa Alcarin

Гостин
Ради шупакот? Стварно ма! :icon_lol:
Не ради тоа, знам дека обожаваат иако не се педери. Ради цела тема.
„Јас сакам вака да ми го лижат..“
„Јас сакам онака да ми го лижат ..“
Страшно!

Kajgana Shop

На врв Bottom