- Член од
- 29 декември 2012
- Мислења
- 275
- Поени од реакции
- 480
Кога немате среќа се е против вас.. ??
Па не е среќа сфе у жиwot и зшто да има нешто протиф тебе,некојКога немате среќа се е против вас.. ??
Престануваш да се самосожалуваш и да кукаш и почнуваш да си ја создаваш сам среќата, макар одел и против цел свет. Најлесен избор е самосожалувањето. Паѓаш, стануваш, се тресеш и продолжуваш да одиш. Правиш план, замижуваш, се залетуваш и скокаш кон тоа што го сакаш. Или ќе го дофатиш или пак ќе паднеш. Ако паднеш, пак го повторуваш истото, само со друг план се додека не ти се оствари.
Живеам, затоа и го кажувам. И јас сум имала фази на сожалување и после падовите исто посилно сум паѓала во депресии. Меланхолик сум по карактер, тоа нешто значи. Но, со тек на времето, најјаката лекција која ја научив е дека мозокот може да ти биде најсилен сојузник и најдобар пријател или најголем непријател. Сам си бираш. На кожа искусено и потврдено. Среќата е избор. Исто како и депресијата. Колку повеќе се самосожалува човек, толку потешко му е да излезе од летаргијата. Се фаќаш за она што те води (сите имаме некоја водилка, макар тоа било и обична идеја) и се буткаш сам себе.Колку само теориски! Уште машна му фали од шо е убаво спакувано. Дој живеј да те видам!