Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
и никој никого не тера таму да живее. ама ако шеријатска држава дозволи да секој прави што сака тоа ти е македонија :D. тоа више не е шеријат.
А тој што се родил у таа држава и е прогласен за муслиман од раѓање? Тоа не е ли наметнување со оглед на тоа што напуштањето на исламот се казнува со смрт? Или можеби и тоа е прашање на одлука?

и никој никого не тера таму да живее. ама ако шеријатска држава дозволи да секој прави што сака тоа ти е македонија :D. тоа више не е шеријат.
А тој што се родил у таа држава и е прогласен за муслиман од раѓање? Тоа не е ли наметнување со оглед на тоа што напуштањето на исламот се казнува со смрт? Или можеби и тоа е прашање на одлука?

Ne znam kako funkcionira serijatot. I dali ima ajeti i hadisi za istiot nacin. Prasanjeto bese zasto vo serijatska drzava se zivee po serijatot i jas kazav moe mislenje.

Никој не е прогласен за муслиман од раѓање затоа што се родил во шеријатска држава.
Мухаммед с.а.в.с. рекол: Секое дете се раѓа во фитра(чиста вера,односно верување во Еден Бог),па неговите родители од него прават христијанин,евреј или огнопоклоник.

Во каква фамилија растеш,на тоа и ќе те учат и на тоа ќе те упатуваат.
а напуштањето на исламот го објаснив пред 2-3 страници.

Никој не е прогласен за муслиман од раѓање затоа што се родил во шеријатска држава.
Мухаммед с.а.в.с. рекол: Секое дете се раѓа во фитра(чиста вера,односно верување во Еден Бог),па неговите родители од него прават христијанин,евреј или огнопоклоник.

Hattab a toa so ubivanjeto go ima vo hadisi?
Znaci deteto vo muslimanska familija i serijatska drzava moze da e hristijanin ako saka?

Фактите во пракса те демантираат. Еве, кажи ми кога ти сам одлучи да бидеш муслиман? Дали сам реши да направиш сунет?
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 00:33 ---
Znaci deteto vo muslimanska familija i serijatska drzava moze da e hristijanin ako saka?
Може, во некој паралелен универзум, во овој ни во сон тоа неможе да се случи.

Фактите во пракса те демантираат. Еве, кажи ми кога ти сам одлучи да бидеш муслиман? Дали сам реши да направиш сунет?

Мислам дека прилично бев јасен,во каква фамилија растеш така те одгледуваат,барем додека пораснеш па после тоа има доста фактори...околина,друштво,интелектуална способност итд итд.

Мислам дека прилично бев јасен,во каква фамилија растеш така те одгледуваат,барем додека пораснеш па после тоа има доста фактори...околина,друштво,интелектуална способност итд итд.
Не си јасен, затоа што избегнуваш одговор, а прашањето гласи: Kажи ми кога ти сам одлучи да бидеш муслиман? Дали сам реши да направиш сунет?
Одгледувањето нема никаква врска со тоа во што ќе веруваш. Има безброј примери каде родителите се религиозни а децата се атеисти и обратно.

Не си јасен, затоа што избегнуваш одговор, а прашањето гласи: Kажи ми кога ти сам одлучи да бидеш муслиман? Дали сам реши да направиш сунет?
Одгледувањето нема никаква врска со тоа во што ќе веруваш. Има безброј примери каде родителите се религиозни а децата се атеисти и обратно.

Сепак темата е: Прашања за Исламот а не за мене.

Сепак темата е: Прашања за Исламот а не за мене.
Колку муслимани познаваш кои сами одлучиле да бидат муслимани и сами одлучиле да направат сунет, без да им биде наметнато тоа од раѓање?

Колку муслимани познаваш кои сами одлучиле да бидат муслимани и сами одлучиле да направат сунет, без да им биде наметнато тоа од раѓање?

Колку ти познаваш муслимани/христијани/итн итн.. кои сами одлучиле да се родат во Македонија?
Не прашувај глупави прашања.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 01:07 ---
Hattab a toa so ubivanjeto go ima vo hadisi?

Да,го има.
Не го разбирам прашањето,мислам го разбирам ама не ја разбирам поентата.
Родител муслиман секако дека ќе го учи и навикнува на исламски вредности уште од мали нозе,за да кога ќе достигне полнолетност само продолжи на Правиот пат.

Нели е забрането политика на форумот? А ширењето на исламот како пропаганда не се смета за политика?

Колку ти познаваш муслимани/христијани/итн итн.. кои сами одлучиле да се родат во Македонија?
Не прашувај глупави прашања.
Не те прашав дали познаваш муслимани или христијани кои одлучиле да се родат во Македонија, те прашав колку муслимани познаваш кои самите одлучиле да бидат муслимани и тоа не им било наметнато од раѓање.

Значи мислам дека жените немаат права во тие држави, ама не е така како што мислам и го тврдиш тоа без образложение! Во ред.
Сега повторно ќе те прашам ,дали таквото државно уредување спрема жените е во ред?

Не бе дамблдор ќе ти напишам,треба подолг пост да пишам а не ми е само кајгана на дневен ред.
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 17:22 ---
Не те прашав дали познаваш муслимани или христијани кои одлучиле да се родат во Македонија, те прашав колку муслимани познаваш кои самите одлучиле да бидат муслимани и тоа не им било наметнато од раѓање.

Знам јас што ме прашуваш ти,но јас пробав на твоето прашање да одговорам на со контра-глупо прашање,за да увидиш какво глупаво прашање си поставил,ама слабо ти пали ламбата изгледа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom