Kuranot go pisuvale vo razlicni predmeti ;pergament, koza, drveni tablici, lopatki od kamili, mek kamen za graviranje, i,tn, no vo isto vreme vernicite go izucuvale naizust.![]()
Е така. Јас сум слушнала за кожа од овца ама не ми се верува баш/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kuranot go pisuvale vo razlicni predmeti ;pergament, koza, drveni tablici, lopatki od kamili, mek kamen za graviranje, i,tn, no vo isto vreme vernicite go izucuvale naizust.![]()
Фала на убавиот одговор. Уште за пилешкото ме интересира.
Ајетот вели вака:
3. Ви се забранува мрша, крв, свинско месо и тоа што е заклано во нечие друго име, а не во Аллаховото...(сура ел-Маида)
каков е ставот на исламот за растенијата? дали ги третира како живи или не?
Ах, креаторот на 500 и повеќе милијарди галаксии да бара да се убива само во негово име. А освен он не би требало ништо друго да постои, бидејки е креатор на се што постои.
Ако би требало да верувам во нешто, би поверувал дека ова го кажал некој демон......Бог не би препорачал да се убива во негово име....не.
BUMP!!!
ДА, едното е финта, со сликите. али и другото е со слично прашање....... каков е ставот на исламот кон црвите? полжавите? дали се тие живи или не?.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 20:53 ---
Не ми е сосема јасно прашањето,ако сакаш со финта да го поврзеш со сликањето и слично,нема да ти успее.
Инаку навистина не знам што е финтава на прашањето.
ДА, едното е финта, со сликите. али и другото е со слично прашање....... каков е ставот на исламот кон црвите? полжавите? дали се тие живи или не?
и не се плаши да одговориш, ако си сигурен во тоа што го знаеш.
како бре не си се информирал. јас пред 1 недела го дознав ова и одма ми паднаа на памет овие прашањаСо сликите уште од сега ти е пропадната финтата,а за другото не сум читал.
Интересно прашање,да се информирам па ќе пишам.
како бре не си се информирал. јас пред 1 недела го дознав ова и одма ми паднаа на памет овие прашањаи тоа сосема коректни прашања, кои во основа даваат за право на човек да се посомнева во вистинитоста на исказот
навистина, сакам да знам дали растенијата се живи?
а да, еве и за медузите исто така
каков е ставот на исламот за растенијата? дали ги третира како живи или не?
Во куранот немам сретнато ајет за овие животни ама во стариот завет се објаснува кои животни се за јадење. Мислам дека пишуваше сите животни со раздвоени копита освен свињата. А за повеќе незнамзаклучок: исламот ги третира растенијата како живи.
супер.
ај сега да се вратиме на црвите. дали може да се јадат? исто и скакулците? или кучињата?
и не го мислам она кога е во животна опасност, знаеме дека тогаш се’ е дозволено. дури и свинско да се јаде.
заклучок: исламот ги третира растенијата како живи.
супер.
ај сега да се вратиме на црвите. дали може да се јадат? исто и скакулците? или кучињата?
и не го мислам она кога е во животна опасност, знаеме дека тогаш се’ е дозволено. дури и свинско да се јаде.