Атеизмот денес...

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Картата не е баш најреална.... Шведска на пример, колку што знам има преку 50% атеисти. Мислам оти е земја со најголем број атеисти во светот... и меѓу најдобрите за живеење.
Не би рекол дека тие земји што имаат најголем број атеисти се најдобри за живеење, туку обратно... Тие што се најдобри за живеење имаат најмал број верници.
Земјите на северот се најголемите неверници ,а сепак имаат подобри животи од колку овие што се верници .Шведска уште во појавата на христијанството до 14-15 век верувале во многубоштво па и затоа и сега немаат многу верници , и е една од најбогатите земји .

И јас мислам дека овие податоци не се реални.
Атеисти се огромен број - 99,99%
Се кажуваат верници, поради традиција, нација и слично
Кој денес верува во задгобен живот?

Нема теоретски шанси да имаме 0% - 4% атеисти, околу 20% - 29% би било најреално :)

pichki se sive von internet prostorov,so cest na nekoj iskluchok. Pamtam vo sredno sekoj vtor ateist,anarhist i satanist beshe i koga dojde nekoj si popis vo koj trebeshe da se vnese za religijska opredelenost site se pishale hristijani.

^^^Споредувате баби и жаби. Богатство со вера, не гледам некоја конекција, како процентот на верници би се одразил на богатството. Демек што повеќе верници тоа побогати би требало да бидеме?

И која е логиката? На првата слика се гледа дека во кина атеизмот се казнува со смрт, а на втората слика дека има најмногу атеисти таму. Ебаве тоа истражувањата.
Во Кина се казнува со смрт ако си верник!:cautious:

Можејќи ние да објасниме или не поуспешни се оние каде верата е помалку застапена.

И јас мислам дека овие податоци не се реални.
Атеисти се огромен број - 99,99%
Се кажуваат верници, поради традиција, нација и слично
Кој денес верува во задгобен живот?

Ја и уште многу други.
(Не знам задгробен живот дали е вистинскиот термин.)

Во Кина се казнува со смрт ако си верник!:cautious:

Јас првпат слушам за вакво нешто.
Дали е стварно така или се шегуваш?
Пред неколку месеци на ТВ Хистори имаше една емисија за најголемата стату на Буда која ја поправаа и конзервираа. Имаше и снимки со огромен број посетители кои се една од причините за оштетувањата на статуата
Не можам да го поврзам ова со твојот пост
--- надополнето: 12 декември 2013 во 22:45 ---
Ја и уште многу други.
(Не знам задгробен живот дали е вистинскиот термин.)

Можеш ли да опишеш што мислиш дека ќе стане со тебе по смрта?

Пред неколку месеци на ТВ Хистори имаше една емисија за најголемата стату на Буда која ја поправаа и конзервираа. Имаше и снимки со огромен број посетители кои се една од причините за оштетувањата на статуата

Можеби во северна кореа и тие имаат коси очи и се жолтеникави...

--- надополнето: 12 декември 2013 во 22:45 ---

За Кина се зезам,ама за Северна Кореа сум сигурен дека ако си верник сигурно завршуваш во некој таканаречен работен логор!

Е тука ме фати! Точно е дека не можам тоа искуство да го опишам (затоа што го немам)
и ова е доволен доказ за тоа дека по смртта нема ништо и дека атеистите се во право.

Зависи до кај забегуваат државиве. Кај едниве, ке те обесат ако си атеист, кај другиве, ќе ти се обесат ако си верник.

Али да се држи баланс, то е битно. :icon_mrgr:
абе фак оф. мислев дека на anco му лајкам пост.

Е тука ме фати! Точно е дека не можам тоа искуство да го опишам (затоа што го немам)
и ова е доволен доказ за тоа дека по смртта нема ништо и дека атеистите се во право.

Ama ti toa go tvrdish, shto ne znachi deka e taka....
Koi se tvoite dokazi za toa,....zatoa shto nemash licno iskustvo?
Pa koj ti e kriv shto stepenikot na koj si se iskachil vo tvojata evlucija e mnogu nizok.....
--- надополнето: 14 декември 2013 во 11:14 ---
Nema shto nikolcho, temata e (y)..ne znam dali da te zalam ili da te rendam...:pos:

I ti se sekirash dali u Zimbabve ima ateisti ili ne...:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom