Бабини деветини, суеверија

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Запазете ја формава за популарната игра Дама од истата книга - детски игри и играчки:

Формата претпоставувам позната ни е на сите, често ја имаме гледано посебно и на филмови со култови нешто. Него овие од кој крај се, од Мариовскиот?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Формата претпоставувам позната ни е на сите, често ја имаме гледано посебно и на филмови со култови нешто. Него овие од кој крај се, од Мариовскиот?

Не знам од кај му се а другата верзија на дама, онаа што ни е позната на сите е на другата страна. Има и суеверија многу, вечер ќе скенирам некоја страна да ги видиме :)

N

NikolaMKD91

Гостин
Еве едно форумско суеверие - Немој да ги читаш сунѓерот Боб навечер, наутро и преку ден затоа што дечко/девојка ќе неможеш да си фатиш . :D

P

PewDiePie

Гостин
Немој да отвораш чадор дома,и ако видиш мртва мачка фати се за коса и неколку пати кажи "моја коса до појаса" :facepalm:

:pos:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Еве скенирав оште 4 страни оти вечер ќе ме мрзеше:
img024.jpg
img025.jpg

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јас не верувам во овие, ама само во едно да и јас незнам ни зошто
Кога влегувам во кола кај некој или некој кај мене или јас во моја кола, никогаш не ја заобиколувам од предна страна туку само од задна, ми го кажа тоа таткоми за демек "Да и е чист патот пред неа"
Незнам зошто ама се имам враќано назад за да заобиколам и на другар му го имам тоа направено..незнам ме копка од внатре ако не го направам тоа :D :D Да ме отепаш незнам зошто :rolleyes:

P

parvati

Гостин
Само немој да ти падне сол - вика ми една бифша колешка
као демек несреќа ке ме прати
Според њума ако ти падне соларник и ти се скрши и ти се расипе сол(истури што викате ви) ке буду анхепи бој,манемој
Па боље да ми падне сол него шикер, дијабетичар ли да бивам, натрен да користу на малди године : )
Сфашта еј

Едит едишн : ) Текна ми и оној што викаф ако поеш на ручак ке земеш циганку за жену
Па ако де, ке кецам постегнато гзе : )))

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Јас не верувам во овие, ама само во едно да и јас незнам ни зошто
Кога влегувам во кола кај некој или некој кај мене или јас во моја кола, никогаш не ја заобиколувам од предна страна туку само од задна, ми го кажа тоа таткоми за демек "Да и е чист патот пред неа"
Незнам зошто ама се имам враќано назад за да заобиколам и на другар му го имам тоа направено..незнам ме копка од внатре ако не го направам тоа :D :D Да ме отепаш незнам зошто :rolleyes:

Летото се скаравме со вујко ми за тоа преминување од предната страна на колата пред да влезам. Онака нервозен го немам во животот видено. Суеверија не се заебанција, можат сериозно да те сјебат в мозок :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Летото се скаравме со вујко ми за тоа преминување од предната страна на колата пред да влезам. Онака нервозен го немам во животот видено. Суеверија не се заебанција, можат сериозно да те сјебат в мозок :)
Замисли од премногу мислење на тоа или да бил занесен да се чукнел, цел живот ќе те пцуеше тебе дека си крив. :pos:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Замисли од премногу мислење на тоа или да бил занесен да се чукнел, цел живот ќе те пцуеше тебе дека си крив. :pos:

Ич не помислив на тоа, еве сега кога спомна ти ми олесна. А големи беа шансите, онака нервозен нацапа на гаста создавајќи услов и за беља за после суеверието да биде виновно а не неговата слаба самоконтрола. До умот е ко че речам :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ич не помислив на тоа, еве сега кога спомна ти ми олесна. А големи беа шансите, онака нервозен нацапа на гаста создавајќи услов и за беља за после суеверието да биде виновно а не неговата слаба самоконтрола. До умот е ко че речам :D
Умо може да биде заебана ствар.

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Друго, овие суеверија како што забележувам се почести меѓу верниците, а според Библијата и останати пропратни книги мислам дека е забрането. ( не сум верник, не ме интересира, не сум сигурен што пишува во некоја рандом книга)
...
Не значи дека ако не си верник, Библијата е "рандом" книга, хмм...ми изгледаш нервозен...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Јас не верувам во глупостиве.
А и по дома не ги спомнуваме, иако баба ми ми вели да не стојам на праг од врата и да не седам на ќошето од маса. Мислам дека имало врска нешто со мажење, не знам. Битно, глупости се, и тоа големи.
А да, и тоа со машина не можело да се пушти во празници, и тоа мислам дека го "почитува". Не се ни трудам да ја разубедувам.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
А да, и тоа со машина не можело да се пушти во празници, и тоа мислам дека го "почитува". Не се ни трудам да ја разубедувам.
Аха, исто и не смеело да се бања чоек кога се мртви петоци, саботи оти никнувале мртви коски.Е ова ко го слушнав, снеможив.:pos:
Инаку јас ниту верувам во вакви работи, ниту ме интересираат само кога ќе слушнам такво нешто се чудам како е можно луѓево да се до толку забегани.

Kajgana Shop

На врв Bottom