Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Како што кажав претходно, многу ми е мило што настапи вчера. :)

Nice quotation from a club radio in german

"Wer hats geschossen?"
"Die 19."
"Ach du scheisse."

:pos:

Ау мечов беше ебење. Конечно после неколкуте очајни утакмици да го видам оној Дортмунд од последниве 4-5 години. 3 гола и уште минимум пет 100% шанси. :) Можеше Наполи многу потешко да мине. Мечот со Арсенал не беше толку лош уствари, само исто промашија многу како денеска, ама со Баерн некни беше катастрофа. :) Сепак денеска ми го поправија впечатокот. Левандовски од друга страна заникаде, треба да го седнат еден меч на клупа. :) Мики исто испадна себичен во 2-3 ситуации, ама во главно одлична утакмица.

Ау мечов беше ебење. Конечно после неколкуте очајни утакмици да го видам оној Дортмунд од последниве 4-5 години. 3 гола и уште минимум пет 100% шанси. :) Можеше Наполи многу потешко да мине. Мечот со Арсенал не беше толку лош уствари, само исто промашија многу како денеска, ама со Баерн некни беше катастрофа. :) Сепак денеска ми го поправија впечатокот. Левандовски од друга страна заникаде, треба да го седнат еден меч на клупа. :) Мики исто испадна себичен во 2-3 ситуации, ама во главно одлична утакмица.

Се согласувам, со Наполи никојпат не е лесно, многу компактен и снажен тим. Добро што дадоа рано гол тоа му отвори простор на Дортмунд и посебно на Мики кој одиграл одлично. Бендер и Сократис камен беа назад, Бендер со скршен нос играше. Едино шансите се проблемот, не знам на Лева што му е. Има шпекулација дека Дортмунд го сака Митроглу кој има клаузула од 8м ЕУР, е таков играч може да му парира, ретко пропушта шанси па ќе видиме што ќе испадне.

bender800-1385563809.jpg

Ајрон Мен (y)

Сигурно и брат му го има доболено ова. :D

Роботите... Програмски синхронизирани и поврзани. Кога Јоги ја кажува стратегијата за средина, еден од нив е доволно да слуша.

Јакото беше што и со скршен нос се фрлаше цело време во дуелите ко ништо да не му е, страшна работа :icon_mrgr:
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 19:49 ---
On my way back from Dortmund at the moment. Phenomenal evening like always and an extremely important win for us.

A little side story I just heard on the train: DM Sven Bender, who was playing as CB today, broke his nose at the 16th minute. Not only did he finish the game like nothing happened, he also won 8 aerial duels after that. Additionally he had to change kits three times because the bleeding did not stop. Problem was, that they had no kits after that anymore, so an official had to run to the fanshop in the stadium and grab additional shirts. These couldn´t be used at first, though, because an UEFA official complained, that the "Respect" logo was missing. This resulted in one Dortmund official needing to sew the logos on the shirt by hand. Too bad, that Bender did not need another kit anymore ^^.

This also marks Bender´s fourth face injury in the last two years. He really risks everything for the team and is a personification of defensive steel. Often an unsung hero, but one of the most important players of the team.

Од фан шопот носеле дресови оти ги испотрошил сите :icon_mrgr:

Како што прочитав јас (само не знам колку е веродостојно), само последниот резервен дрес за ако има потреба да го смени уште еднаш бил од фан шопот. Четвртиот судија за дресот од фан шопот им кажал дека Бендер неможе да го носи заради тоа што го немало "Respect" амблемот. Потоа амблемот бил рачно зашиен, но Бендер не добил "шанса" да го облече тој дрес. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom