Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама што тресеш зелени,ти ако си навистина Србин и имаш Српски пасош,луѓето ги убедуваш да извадат Хрватски пасош.Не биди смешен,се читаш како стар буквар.Воопшто не сте подобри ниту од Бугарите,со вашите мегаломански големосрпски проекти.

А србче било детево...

:icon_lol:

Па така кажи.

od drugata strana na vardar znaat kako i sto. Treba da se informiras povekje. Se vadi Hrvatski pasos ako si licnost:
-sto si doprineo/la za Hrvatsku domovinu po raznih osnova
-od osobitu vaznost za Hrvatsku domovinu

i sekako $$$$$$ na smetka vo Hrvatska :) sekako deka trae ama mozno e.

А србче било детево...

:icon_lol:

Па така кажи.

(jas imam srpski pasos pa sto. Srbin sam :).)Ова се негови зборови и признавање во една друга тема.Србин а им врши услуга на Хрватите,па колку е провиден.

jas imam srpski pasos pa sto. Srbin sam :).Србин а им врши услуга на Хрватите,па колку е провиден.

Зошто некој би вадел српски пасош?

Нив во Европа ги третираат како да имаат чума.

:)

vo postapka sum za hrvatski pasos. Mnogu vreme se borev ama sega ke bidne. Sepak imame nesto vo Hrvatska.
A da srbin sum. Imam srpski pasos.

od drugata strana na vardar znaat kako i sto. Treba da se informiras povekje. Se vadi Hrvatski pasos ako si licnost:
-sto si doprineo/la za Hrvatsku domovinu po raznih osnova
-od osobitu vaznost za Hrvatsku domovinu

i sekako $$$$$$ na smetka vo Hrvatska :) sekako deka trae ama mozno e.

Малку си закаснал,пред неколку дена полицијата ги растури во акција.Информирани сме.http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=27434

treba da imas potvrda za plateni danoci (imot, kola, rabota i sl.)... barem jas kolku sum informiran. A ako nekoj znae povekje neka pise.

Ако живееш, да речеме 15 години во Хрватска, ти следува државјанство (пасош)?

Мислам не. Јас имам живеено таму 3-4 години, но не во континуитет. Хрватите се многу стегнати за такви работи.

vo Hrvatska ima Zakoni i Zakoni i mnogu nacini da se dojde do drzavjanstvo. Treba da najdete prav covek (sposoben advokat tamu) i trpenie.

За хрватски пасош не мислете дека е толку лесно како за бугарски. Мајка ми е родена во СФР Хрватска, и до нејзината 4-та година живеела таму, па немам скоро никакви шанси за хрватско државјанство и пасош.

imas sansi. Samo dobar i sposoben advokat i $$$$ !
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 20:37 ---
imas sansi. Samo dobar i sposoben advokat i $$$$ !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom