Значи ,на некој му прави задоволство да имам секс постојано и што треба да направам видам некоја на улица ме пали и се фрлам ја силовам, уживам во задоволството?
Задоволство е да си на кокаин, и што правиш се предозираш и умираш?
Значи контролата на консумирање нешто те прави корисник, неконтролирано те прави зависник.
Значи се што се консумира премногу е штетно. Според мене истото треба да е и со алкохолот, незнам дали го има кај нас тој закон но во повеќе европски земји го има колку навистина е во сила незнам но на пијани не се служи алкохол. На пример низ европа во многу дискотеки на влезот сум видел апарат за проверка на алкохолот. Дуваш ако покажи дека си многу пијан нема да влезиш во локалот.
Знаев дека ќе се фатиш за задоволствата кои се казниви по закон

Има разлика измеѓу задоволство од секс и силување девојки по улица.
Ипак, во контекст на претходно кажаното, личностите на кои им прави кеиф да силуваат девојки - ги силуваат. Осеќам дека е потребно да потенцирам дека ја лично не го оправдувам актот на силувањето. Поентата е дека задоволството (како тема на муабетов) е доживеано во својата потполност, а понатамошните последици не ги коментирам, барем не на оваа тема.
Наркоманите најчесто умираат од предозираност. Пак, задоволството е комплетирано и само како такво може да се нарече задоволство со тоа што повторно ќе ги изоставиме последиците.
Ајде малце по фини примери за предизвикување задоволство, нешто што нема да не однесе у затвор или во прерана смрт. Книги на пример. Кај е штетата во читање премногу книги? Или во смеење? Добри филмови и серии? Цело чоколадо само за тебе? Повремен сарказам? Гушкање?