.
Додека со
Христа во твоето срце и да згрешиш, ти си
помилуван,
оправдан и
спасен, бидејќи не си
Го одфрлил
Евангелието на Милоста Негова!
ХалелуЈАХ!
.
.
Се швалерисувам со комшивкката , но со
Христос во срцето ла лала лала ла
Украдов пари од фирмата но со
Христос во срцето лала лал алалала
Претепав ѓуптин на широк сокак но со
Христос во срцето лала ла лалала ла
секој ден се пијанам но со
Христос во срцето лалал лалалала
За сваки случај ќе клам и некоја емот икона да сигурно одам во рајот
Спиро, дали на пример знаеш ти за колежот на неверниците направен некаде во ноември 1330 кога “Христовите пастири“ заклаа отсекоа глави запалија и извадија срце на речиси цело нехристијанско население во Тулуз, со повици “Ние сме Христова војска и имаме дозвола да издвоиме болни од здрави, верни од неверни“ “ Во името на рајот небесен и земски ќе ги истребиме сите кои не одат по Неговиот пат, евреи и неевреи“
Спиро... тие луѓе беа со Христ во срцето, толку го сакаа што и убиваа за него, палеа, истребуваа со стап, меч нож и факел, од преголема љубов кон Него. Нивната љубов кон Христа и болката коај ја чуствуваа поради Неговата смрт ги носеше тие до тогаш мирни покорни граѓани да му се одмаздат и да ги казнат оние кој не веруваат во Него. Не знам дали читаше сведоштва од тоа време, опис на топли штотуку извадени човечки срца на неверниците положени пред црквата....
И тие сега спрема тебе се помилувани, оправдани и спасени.
Христос ми е во срцето лала лалала ла додека вадам од гради неверничко срце лала ла лала
Христос ми е во срцето лала ла ла ла додека кинам тетивите со кои главата е врзана за неверното тело лала ла ла..
(ај уше една икона за Бог да ми даи место во рајот)