Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
.

Вистинските чеда БОЖЈИ никогаш не се фалат со својата, туку со ГОСПОДОВАТА! :)

.

Вистинските чеда божји ги пазат и почитуваат божјите закони и прописи, не ги отфрлат, не ги укинуваат

Вистинските чеда божји ги пазат и почитуваат божјите закони и прописи, не ги отфрлат, не ги укинуваат

Милоста (Љубовта) БОЖЈА чиста - за спасение на сите (кои веруваат и не се противат) отелотворена во Исуса Христа - е Таа Која во (и преку) нивните срца ги пази и исполнуват заповедите на Вечно Новиот Завет!:)

Со ништо нее споредлива Љубовта, Милоста, Мудроста и Слободата БОЖЈА во Христа, Која/Кој е темелот на Вечно Новиот Завет, и кој Чедата на Слободата БОЖЈА ги ослободи од гревот и проклетствата на старозаветниот закон! :)

“Ете настапуваат деновите, вели Господ, и со домот Израилев и со домот Јудин ќе заклучам Нов Завет,
но завет не таков, каков што заклучив со татковците нивни во денот, кога ги фатив за рака да ги изведам од земјата Египетска, - зашто тие не останаа во Мојот завет и Јас ги изоставив, вели Господ.
Но овој е заветот, што ќе му го дадам на домот Израилев по оние дни, вели Господ:
ќе ги вложам законите Свои во мислите нивни, и во срцата нивни ќе ги напишам, и ќе бидам нивни Бог, а тие ќе бидат Мој народ.
И ниеден нема да го учи својот ближен, и ниеден братот свој: познај Го Господа, зашто сите, од мал до голем меќу нив, ќе Ме знаат,
бидејќи ќе бидам милостив кон нивните неправди, а за гревовите и беззаконијата нивни нема веќе да се сеќавам.”
А кога вели “ нов”, првиот го направи ветов; а она, што е ветво и остарено, близу и до својот крај..

(Евреи 8:8+)

.
d297a87a-69b4-43ed-9a30-cc072a60388f_5.jpg

Милоста (Љубовта) БОЖЈА чиста - за спасение на сите (кои веруваат и не се противат) отелотворена во Исуса Христа - е Таа Која во (и преку) нивните срца ги пази и исполнуват заповедите на Вечно Новиот Завет!:)

Бог даде закони прописи и правила, и тие ако не ги почитуваш и следиш, жабе ти е болд, жабе ти се стихчиња наивни склепани и со црвено одбележени.
Си бара бог , обрежување, почитување сабота, неправење идоли и слики и клањање ним, жртви во храмови, нејадење забранети јадења....
Тој што ве научил спротивно од тоа е Сатаната и ти го величаш славиш и следиш сатаната во пеколните вечни маки заедно со најблиските кои ги заведе како слуга на демонот

.

Тоа нешто што Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите кои веруваат и не се противат - Го отелотвори во Исус Христос е безкрајно поважно од обрежувањето на гениталиите, содржината на стомакот и цревата, држењето на неделната сабота и останатите празници ... заедно со сите прописи (и закони) , кои што всушност не се воопшто лоши, бидејќи сите и упатуваат на суштината на Вистината чиста (чија што полнота е во Исуса Христа)! :)

Сите закони и прописи да ги држиш (што е невозможно) а да Го немаш Христа, џабе тие се’!

Додека со Христа во твоето срце и да згрешиш, ти си помилуван, оправдан и спасен, бидејќи не си Го одфрлил Евангелието на Милоста Негова!

ХалелуЈАХ! .
smilie-gross_309.gif

.

Ти богохулиш многу повеќе од сите нас заедно тука со ова што го напиша во врска со еврејско-христијанскиот бог!
Нека ми ти се смилува тој бог што си дозволил Сатаната да ти стави вакви зборови во устата и кој знае какви мисли во умот!
Црвенилото на буквите ќе ти биде единственото што ќе го гледаш ти во вечноста: крвта на светците кои умираа за богот против кој ти богохулиш!
Срамота... не треба така!

Да си ја спасиш прво ти душата, па потоа да зборуваш за лагите и вистините во говорот на богот што некако изгледа не си го разбрал,нели е подобро така? :)

.

Додека со Христа во твоето срце и да згрешиш, ти си помилуван, оправдан и спасен, бидејќи не си Го одфрлил Евангелието на Милоста Негова!
ХалелуЈАХ! .
smilie-gross_309.gif

.

Се швалерисувам со комшивкката , но со Христос во срцето ла лала лала ла
Украдов пари од фирмата но со Христос во срцето лала лал алалала
Претепав ѓуптин на широк сокак но со Христос во срцето лала ла лалала ла
секој ден се пијанам но со Христос во срцето лалал лалалала

За сваки случај ќе клам и некоја емот икона да сигурно одам во рајот :love: :cuc:

Спиро, дали на пример знаеш ти за колежот на неверниците направен некаде во ноември 1330 кога “Христовите пастири“ заклаа отсекоа глави запалија и извадија срце на речиси цело нехристијанско население во Тулуз, со повици “Ние сме Христова војска и имаме дозвола да издвоиме болни од здрави, верни од неверни“ “ Во името на рајот небесен и земски ќе ги истребиме сите кои не одат по Неговиот пат, евреи и неевреи“
Спиро... тие луѓе беа со Христ во срцето, толку го сакаа што и убиваа за него, палеа, истребуваа со стап, меч нож и факел, од преголема љубов кон Него. Нивната љубов кон Христа и болката коај ја чуствуваа поради Неговата смрт ги носеше тие до тогаш мирни покорни граѓани да му се одмаздат и да ги казнат оние кој не веруваат во Него. Не знам дали читаше сведоштва од тоа време, опис на топли штотуку извадени човечки срца на неверниците положени пред црквата....
И тие сега спрема тебе се помилувани, оправдани и спасени.
Христос ми е во срцето лала лалала ла додека вадам од гради неверничко срце лала ла лала Христос ми е во срцето лала ла ла ла додека кинам тетивите со кои главата е врзана за неверното тело лала ла ла..

(ај уше една икона за Бог да ми даи место во рајот) ;):LOL:

Со ништо нее споредлива Љубовта, Милоста, Мудроста и Слободата БОЖЈА во Христа, Која/Кој е темелот на Вечно Новиот Завет, и кој Чедата на Слободата БОЖЈА ги ослободи од гревот и проклетствата на старозаветниот закон! :)

“Ете настапуваат деновите, вели Господ, и со домот Израилев и со домот Јудин ќе заклучам Нов Завет,
но завет не таков, каков што заклучив со татковците нивни во денот, кога ги фатив за рака да ги изведам од земјата Египетска, - зашто тие не останаа во Мојот завет и Јас ги изоставив, вели Господ.
Но овој е заветот, што ќе му го дадам на домот Израилев по оние дни, вели Господ:
ќе ги вложам законите Свои во мислите нивни, и во срцата нивни ќе ги напишам, и ќе бидам нивни Бог, а тие ќе бидат Мој народ.
И ниеден нема да го учи својот ближен, и ниеден братот свој: познај Го Господа, зашто сите, од мал до голем меќу нив, ќе Ме знаат,
бидејќи ќе бидам милостив кон нивните неправди, а за гревовите и беззаконијата нивни нема веќе да се сеќавам.”
А кога вели “ нов”, првиот го направи ветов; а она, што е ветво и остарено, близу и до својот крај..

(Евреи 8:8+)

.
d297a87a-69b4-43ed-9a30-cc072a60388f_5.jpg

Пријателе да не си ти оној Христов Сведок па самиот себе си ставаш лајкови.Знаеш тоа е најголемата лага,премногу е очигледно,ти кога си вклучен тој не е.

,

Се швалерисувам со комшивкката , ...

Со твојот лажен “христос“ не се ни сомневам дека тоа и си во состојба да го направиш! :D

.

Пријателе да не си ти оној Христов Сведок па самиот себе си ставаш лајкови.Знаеш тоа е најголемата лага, премногу е очигледно,ти кога си вклучен тој не е.

.

Има ден на кој се’ ќе се дознае, а лажговците - и тие што лажно обвинуваат - ќе се покажат како она што се:
чеда на лажниот бог, најголемиот лажго и убиец!

.

За тоа црвеното знам.. него и спејсот глеам го оптеретвиш... па дојдов до заклучок дека сакаш мислењето твое да е привлечно за читање, воедно и многу читливо. Подмукло од твоја страна, Спирче :)

Ти богохулиш многу повеќе од сите нас заедно тука со ова што го напиша во врска со еврејско-христијанскиот бог!
Нека ми ти се смилува тој бог што си дозволил Сатаната да ти стави вакви зборови во устата и кој знае какви мисли во умот!
Црвенилото на буквите ќе ти биде единственото што ќе го гледаш ти во вечноста: крвта на светците кои умираа за богот против кој ти богохулиш!
Срамота... не треба така!

Да си ја спасиш прво ти душата, па потоа да зборуваш за лагите и вистините во говорот на богот што некако изгледа не си го разбрал,нели е подобро така? :)

Božanstva:

Najviša božanstva Kroulijeve Teleme vuku korenje iz božanstava staroegipatske religije, pa je najviše božanstvo u kosmologiji Teleme ustvari boginja Nuit (Nu). Ona je Velika Majka, izvor svih stvari. Simbolizovana kao žena svijena kao Svod Noćnog Neba. Ona je Prostor, sveokupne mogućnosti svih vrsta.

Drugo najviše božanstvo je bog Hadit (Had), koji je bilo koja tačka koja ima iskustvo tih mogućnosti. Simbolizovan je kao Krilata Kugla u srcu Nuite. Predstavlja manifestaciju, pokret i vreme. U Knjizi Zakona on je plamen koji gori u srcu svakog čoveka i u srži svake zvezde. On je Život i davalac Života.
Hadit i Nuit se međusobno upotpunjuju.

Ra Hoor Khu (Horus) je simbolizovan kao čovek sa glavom sokola koji sedi na tronu držeći skiptar. On je vladar tekućeg Eona, Krunisano i Osvajajuce Dete, povezan sa Suncem, kao i energijama magike. U Knjizi Zakona on je Bog Rata i Osvete.

Ostala božanstva u kosmološkom sistemu Teleme su:
- Babalon - boginja svih užitaka, Skerletna Žena. Ona osigurava meso u kojem se manifestuje naš duh, ona je Majka Priroda, Veliko More. Njen suprug je
- Haos - univerzalni nagon, neobuzdana stvaralačka energija, prvobitna supstanca iz koje je nastala sva materija, Vatra Života u svakom od nas.
- Terion - zver koju Babalon jaše, sveokupno čovečanstvo, Sredstvo Života.

- Hoor Paar Kraat - Bog Tišine, brat Ra Hoor Khua.DALI MISLIS DEKA MNOGUBOZEC KOJ VERUVA VO PRIMITIVNA RELIGIJA DEKA E ISPRAVEN VO SVOITE VERUVANJA VIDI VIDI PA USTE TOJ CEO NAPADJA HRISTIJANSTVOTO

DALI MISLIS DEKA MNOGUBOZEC KOJ VERUVA VO PRIMITIVNA RELIGIJA DEKA E ISPRAVEN VO SVOITE VERUVANJA VIDI VIDI PA USTE TOJ CEO NAPADJA HRISTIJANSTVOTO

Јас би ти предложил да истражиш малку околу Хорус и да се вратиш на темава да дискутираме за сличностите со Исус;)

Кога за Телемата ќе прочиташ од Кроули или иницијанти или пак философи кои не се средно училиште, дојди и ќе зборуваме за Телемата, за магика и религии!
Извадокот е семинарска работа на некој средношколец!
Абе ајде... што рисјанин си ти? И се жалиш што ти се напаѓа догмата во која веруваш слепо без сомневање со надеж дека ќе бидеш спасен од нешто? Откако ќе умреш?

Не си троши времето залудно со мене и Телемата! Онака совет од мене.
Биди си сведок христијански и уживај...

И ако овој средношколец ти е извор на твоите знаења за Телемата, треба да ти е срам што ми реплицираш!
Срам да ти е... не биди неук!

Благодарам ;)
П.С. Ми се допаѓа делот од семинарската каде што стои користена литература! :D

Prashanje do moderatorot...
Do koga mislish da tolerirash glupavi temi?

Božanstva:

Najviša božanstva Kroulijeve Teleme vuku korenje iz božanstava staroegipatske religije, pa je najviše božanstvo u kosmologiji Teleme ustvari boginja Nuit (Nu). Ona je Velika Majka, izvor svih stvari. Simbolizovana kao žena svijena kao Svod Noćnog Neba. Ona je Prostor, sveokupne mogućnosti svih vrsta.

Drugo najviše božanstvo je bog Hadit (Had), koji je bilo koja tačka koja ima iskustvo tih mogućnosti. Simbolizovan je kao Krilata Kugla u srcu Nuite. Predstavlja manifestaciju, pokret i vreme. U Knjizi Zakona on je plamen koji gori u srcu svakog čoveka i u srži svake zvezde. On je Život i davalac Života.
Hadit i Nuit se međusobno upotpunjuju.

Ra Hoor Khu (Horus) je simbolizovan kao čovek sa glavom sokola koji sedi na tronu držeći skiptar. On je vladar tekućeg Eona, Krunisano i Osvajajuce Dete, povezan sa Suncem, kao i energijama magike. U Knjizi Zakona on je Bog Rata i Osvete.

Ostala božanstva u kosmološkom sistemu Teleme su:
- Babalon - boginja svih užitaka, Skerletna Žena. Ona osigurava meso u kojem se manifestuje naš duh, ona je Majka Priroda, Veliko More. Njen suprug je
- Haos - univerzalni nagon, neobuzdana stvaralačka energija, prvobitna supstanca iz koje je nastala sva materija, Vatra Života u svakom od nas.
- Terion - zver koju Babalon jaše, sveokupno čovečanstvo, Sredstvo Života.

- Hoor Paar Kraat - Bog Tišine, brat Ra Hoor Khua.DALI MISLIS DEKA MNOGUBOZEC KOJ VERUVA VO PRIMITIVNA RELIGIJA DEKA E ISPRAVEN VO SVOITE VERUVANJA VIDI VIDI PA USTE TOJ CEO NAPADJA HRISTIJANSTVOTO

Батали секоја догма и наука за Исус Христос.Се е тоа создадено од политички причини во Римското царство благодарение на Константин и мајка му Елена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom