ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ваков епилог сезонава и требаше да има. Без разлика како ќе заврши финалето.

А, здравје од наредна година, сигурен сум дека Ѓоковиќ ќе биде многу подобар и дека ќе гризе за првото место како никогаш досега.

Што ке се расправам со вас вие кога ке признаете дека Новак тепал некого,недокажани сте.

Па сам се тепа Вавринка денес. Само лаик од тенис тоа може да го оспорува.

Па сам се тепа Вавринка денес. Само лаик од тенис тоа може да го оспорува.
А Рафа денска како тепа? Со игра или со грешки на Федерер? Ај да видиме колку си реален.

Ај ваљда ќе се измотивираат утре двајцата, па да гледаме јако финале на сезоната. :)

Вавринка ропачина, денес докажа дека шо и да напраил не направил доволно. Конечно финале што се чека, ќе биде врв како шлаг на тортата за оваа сезона!!

Ја увек навивам за послабиот, а и за мојот пулен подобра опција беше Вавринка, така да не гледам причина зошто да не навивам за него.

Vavrinka e strasen igrac, samo u glavata da se sredi, i da ne panichi ke bide mnogu dobar igrach. Od udari ima se ama ete so golemite igrachi nema mentalen sklop da gi pobedi. Iskreno za mene e bolji i od del potro i od Marej a za ferer da ne zborime.

И сеа видовте ли во каква група играше Надал? Се пациент до пациент. После да не збориме за среќа.
Не дека не знаат да играат, далеку од тоа, ама ги спречува тоа во главата што го имаат, а реално од прв до последен таму, сите иста марка.
Па за тоа се таму кај што се моментално.

За утре, нека биде еве 55-45 за Надал, бидејќи денеска Вавринка му ја подари победата на Новак, па за тоа, а и Надал тактизираше три турнири уназад, греота е ако не го освои овој.
..И така нема да го гледам финалето:D

И сеа видовте ли во каква група играше Надал? Се пациент до пациент. После да не збориме за среќа.
Не дека не знаат да играат, далеку од тоа, ама ги спречува тоа во главата што го имаат, а реално од прв до последен таму, сите иста марка.
Па за тоа се таму кај што се моментално.

За утре, нека биде еве 55-45 за Надал, бидејќи денеска Вавринка му ја подари победата на Новак, па за тоа, а и Надал тактизираше три турнири уназад, греота е ако не го освои овој.
..И така нема да го гледам финалето:D

Да бидеме реални, 60-40 во корист на Ноле, во најмала рака. Не, не тролам или нешто слично, едноставно формата на двајцата го налага тоа. Ни едниот ни другиот не блескаат, но според мене Надал е во полоша форма од Ноле. Не барам никакво алиби доколку утре изгуби Рафа туку се обидувам да бидам реален.

Prviot set ako go zeme Rafa ke ima pogolemi shansi.Moze da taktizira vo vtoriot set i da chuva sili za tretiot koj bi bil izramnet . Prviot set ako go zeme Nole tesko deka Rafa bi se vratil.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom