Рецепти за во блендер

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Оваа тема беше на Џиш но ете избришана е не постои па да ја отворам пак зошто е интересна тема, барем мене ми беше. Значи станува збор за рецепти, односно мешање на зеленчуци и овошја кои се ставаат во блендер као Џек Ла Лејн Power Juicer од Топ шоп.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
...десет листови свежо нане....еден лимон...и литар вода....сето тоа во блендер (се разбира лимунот излупен и исчистен од семки)....се добива многу освежителен напиток со интересна зелена боја за овие врели денови

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
edno prasanje vredi li da se zeme sokovnikot od top sop :) malku e off topik ama ako znaes ce mi bides od golema pomos :)
Подобро купи си го соковникот макс исто функционира како тој од топ шоп, само шо се чисти полесно, поефтин е, а количината на исцеден сок пд овошје е иста.
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:25 PM ---
2 банани излупете ги и ставете ги во блендер. Додајте малку млеко и неколку коцки лед. Ако имате сладолед додадете две лажици сладолед и една чаша млеко. Прекрасен освежителен напиток.

S

Shellshock nam67

Гостин
Подобро купи си го соковникот макс исто функционира како тој од топ шоп, само шо се чисти полесно, поефтин е, а количината на исцеден сок пд овошје е иста.
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:25 PM ---

ај шом викаш дека е добар ќе го земам мада чув од колеги на работа кои се фале за соковникот од топ шоп ама за постариот тип а не поновиот постариот е 7000 илјади овде во Охрид а новиот 12 000 добро е што има презентација значи тестирање е сега овај новиот ќе треба да одам до Скопје па да видам и тој каков е :) vaka me stavi vo misli inaku bev resen da go zemam uste utre ama aj ce go vidam i ovaj drugiot falata ti mnogu imas edno sokce i pastrmce taze fateno :))) stom dojdes vo Ohrid :))

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Шејк од праски

2 излупени праски
1,5 дл млеко
2 топки сладолед

Прво се миксаат праските во блендер потоа се додава млекото и на крај сладоледот може и да се стави шеќер по желба.

V

Vollstandig

Гостин
Teмава е гром, за сите нутриционисти:)

Прво јас во соковник мелам 2-3 банани, и додавам коцка чоколадо претходно растопена, можи по вкус колку сакате, турам по желба цимет, турам ванила, и 1 чаша млеко ладно. Тоа сето се меша и добивате екстра пијалок наречен млеко во банана истетовирано со чоколаден прелив;)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Со Plazma и банани :pipi:

1 банана
1dcl јогурт
3-4 кекси Плазма
...може и малку млеко

се стават сите заедно во блендер
за погусто: поќе плазма
за поретко: поќе млеко

--- надополнето: Aug 10, 2011 8:36 PM ---

Со портокал и банана

3 портокали (се цедат прво)
1 банана
1 лажичка сок од лимон
1 лажичка мед
маалку цимет

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чекајте, да не се разбериме погрешно... Банана во бледнер е едно, банана во Power Juicer e друго. Во џусерот банана не се тура пошто е кашасто овошје, нема да пушти сок а можи да го прегрее моторот.

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Чекајте, да не се разбериме погрешно... Банана во бледнер е едно, банана во Power Juicer e друго. Во џусерот банана не се тура пошто е кашасто овошје, нема да пушти сок а можи да го прегрее моторот.
Темата е за во Блендер :))

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
P

PewDiePie

Гостин
-Банана
-Путер од кикиритки
-Чаша млеко
-две три коцки мраз
-Прелив од чоколадо(не многу)

Ебење е шејков.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580

Дефинитивно, мислам дека нема да купам сок од продавница повеке. 1500 денари го зедов денес, Max, со 2 години гаранција.

2 киви, 1 банана, 1 портокал, 2 круши, 2 јаболки сето ова измешано во 1 литро цеден сок од лимон. Отстранете ги семките и лушпите од сите овошја и насецкајте ги на мали парчиња пред да блендате. Машината не треба да работи повеке од 1 минута (така пишува во упатството де). А и доволно е.

Со чудово можат да се прават најразни смеси од било што, горенаведеново беше мојава смеса за денес, сега за некоја минута ке правам пак, само со вода и лимон наместо цеден сок од истиот (бидејки мајка ми исцедила пред да дојдам дома со блендерот :) )

Па така да темава можеме да ја користиме за да си ги споделуваме сите специјалитети што си ги правиме за наша секојдневна употреба, јас ке блендам денес почесто бидејки сум и настинат :)

Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom