- Член од
- 24 април 2011
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 162
Оти се пички у душа................хихихихихи
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете ти уште еден.Да ми туриш два лајка.
Ем жена, ем спартанка.![]()
Не звучиш спартански убаво си кажуваш. Кој сака ќе успее кој не сака бара изговори.
Според мене далеку подобро е да се осамостоиш па макар и во никакви услови под кирија да живееш отколку да се влечкаш со родителите.
Всушност тоа е кај нас проблем на државно ниво. Цел живот со мама и тато не бидува моментот кога вистински ќе се осамостоиш од родителите е моментот кога ќе станеш возрасна личност, а не дали си наполнил 18 или 21 година.
За ова имам многу да дискутирам ама да не идам сега оф топик. Само ќе кажам родителите прават огромна грешка не оставајќи ги децата да се осмостојат и да станат сам свој човек.
Ете ти уште еден.
Знаеш оти и спартанските жени биле воспитувани и они да се борат?
Фали дефиниција во воведниот пост на терминот "модерна",со што е оневозможена правилно насочена дискусија во темава.
Што е "модерна" жена?Дали таа е еманципирана,школувана,ослободена од традиционалните спреги на,по малку заостанатиот и крут,балкански менталитет кој од неа бара да биде супердомаќинка која ќе готви,чисти,пере и пуши или пак машина за пораѓај и штанцање бебиња;независна на финансиски план па може во секој момент да го одјебе неспособниот влекач кој денгуби по дома и кладилница или пак можеби физички ја малтретира или пак заработува значително помалку од неа бидејќи конечно не зависи од него и од тоа што ќе каже околината и може да му најде замена во секој момент,одлучна,храбра,професионално реализирана полна со ентузијазам и иницијатива во работата,начитана,нашетана,либерална во поглед на сексот исто како машкиот пол и горда на своите сексуални трофеи исто како и мажите.
Ако е точна мојата претпоставка во врска со тоа што всушност означува модерната жена,тогаш постои веројатност дека таа жена не може да си најде маж,бидејќи генерално земено,мажите се плашат од вакви жени-од успешни,од поуспешни од нив самите.А секако и очекувањата на ваквите жени се прилично високи и тешко остварливи за многумина.
Улогите се менуваат,а мажот е на добар еволутивен пат да стане вагина.Единствената добра работа е што ќе имаме изговор плус за многу работи и глупости-ПМС![]()
Добро, која жена по ѓаволите (модерна или немодерна) сака покрај себе ваков маж? Која??
Навистина не ми е јасно зошто мора проблемот да се постави и реши на ваков начин. Ако жената е се` спротивно од тоа што го напиша, ќе мора да го трпи говедото бидејќи нема друг избор. Така е? Така е. Ама ако стане како таа погоре што си ја опишал и ако го "шутне", сите го гледаат моментот на жртвата -- шутнатиот. Так нормаљно, таа е кучката. Ретки се тие што ќе кажат, алал да и` е, успеа и се спаси од напаста.
И после ај пак да го поставиме прашањето кој од нив двајцата, во процесот на растење, созревање и себеспознавање, станува вагина, а кој никнува ташаци.![]()
Можеби ниедна не посакува што е нормално нели,но,еве да тргнам од моето искуство и да не претпоставувам повторно и повторно,лично познавам многу жени што трпат ваков профил на денгубари.Уште повеќе познавам вакви мажи кои се во брак и не трпеле последици поради таквото свое однесување.Па и сум слушал исповеди за физичко насилство,премолчено и проголтано поради стравот од осуда од околината.
Не мора.Но,имам впечаток дека "поднебјето" ни е такво,па жената се чувстува(ла) должна и обврзана дека мора да го трпи говедото.Тоа е веројатно остаток од некој поранешен,веќе трул менталитет,кој полека во иднина ќе избледува.Нешто како во стилот-Абе како развод,што ќе кажат луѓето,комшиите.За ова,лично јас сум сведок дека има жени што размислуваат вака.Веќе има таква тенденција на засилена еманципација на жената на секое поле и мажот ќе мора да ја прифати таа нова поставеност на односите,сакал-не сакал,небитно,само е потребно време за адаптација.Велам морал,не дека е фактор на одлучување или дека некој треба да го праша што сака да прифати а што не,туку дека мажот досега очекувал и имал одредена слика,во добро утврдени рамки што всушност е жената,поточно која е нејзината улога во бракот и пошироко-општеството.И надвор од тие рамки немало отстапување за жената во никој случај.
Вагината беше повеќе саркастична забелешка![]()
Мене ми е сосем јасно дека мажите ќе треба да се прилагодат на новите времиња.
??? Основна работа на брак, љубов, емоции, поезии.. кај мажите е да се дојде до дунда (легално) Ние се прилагодуваме подобро и од Сител при промена на власта. Стануваме романтици, поети хероји... се за женско меѓуножје, оние нетрпеливите и со сила го земаат, така да нема работа која вие можете да ја измислите а ние да не и се прилагодима на тој патот до вашите интимни делови
не знам дали да кажам папучар или пичка, или пак некој посочен збор за него. човекот едноставно нема свое јас. прво, таа неговата е некоја караконџула која е размазена од нејзините и мисли дека е хитлер/ не го почитува нинего ни неговите другари/другарки. а тој, пошто ја одбрал неа, нека го крка стапот целживот и другар да не види во кафана повеќе.Тазе муабет од колега на работа. Вели, четврток, убав ден за излегување, му се јавувам на еден другар на недоговорено, му велам, ај да одиме на по едно пиво. И другаров му одговара следново: Види, ако сега вака апансас и` кажам дека ќе излегувам на пиво, нема да ми прави муабет две недели, а цели три нема дунда да видам. Брат, кажи ми, вреди ли за едно пиво? Дојди, кај мене дома ќе пиеме ако сакаш.
Толку од снаоѓањето со поезијата, романтиката и херојството.
Пиво на кауч или рака у пантоФлони.![]()
Не се плашат од брак, се плашат од одговорност.
Тазе муабет од колега на работа. Вели, четврток, убав ден за излегување, му се јавувам на еден другар на недоговорено, му велам, ај да одиме на по едно пиво. И другаров му одговара следново: Види, ако сега вака апансас и` кажам дека ќе излегувам на пиво, нема да ми прави муабет две недели, а цели три нема дунда да видам. Брат, кажи ми, вреди ли за едно пиво? Дојди, кај мене дома ќе пиеме ако сакаш.
Толку од снаоѓањето со поезијата, романтиката и херојството.
Пиво на кауч или рака у пантоФлони.![]()