Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Соња е океј, само кај неа гледај усното да го поминеш на колоквиуми, т.е. неделата пред или после колоквиуми ви е усното, го дава на лист, после тоа на испит ако го оставиш, на табла мораш да објаснуваш, сеа зависи како ти иде тебе, мада полесно е на лист. Ако го положиш усното на колоквиуми а паднеш задачи, натака се до август или додека положиш, полагаш само задачи и обратно мислам беше. Барем вака беше порано. Задачите ако ги дава она се стандард колоквиумски, решавај ги и тие од нејзината книга, неретко се случило да даде некоја и од таму. Весна Андона не ми има предавано, само чувано на колоквиум, кога бев прва замина на докторски студии, други викаат дека била супер а на испит еднаш дојде и на сите им кажа по нешто, ретко кој асистент поткажува, скоро никој.Ако не ви е тешко по нешто да ми кажете за некој од следниве професори и асистенти
Математика-Соња Геговска Зајкова,Весна Андова
Физика-Верка Георгиева,Лихнида Стојановска Георгиевска
Основи на електотехника-Леонид Грчев,Благоја Марковски
Програмирање и алгоритми-Аристотел Тентов,Данијела Ефнушева
За Аристотел лоши мислења имам слушнато![]()
Верка е пролив божји, физика положи го на колоквиуми, ако има еден испит што мора да се положи на колоквиуми е физика, поготово кај Верка. Теоријата гледај да ја научиш убаво, со објаснување, задачите кај Лихнида оди на консултации ако не ти е јасно, Лихнида е фина многу, не крати бодови за глупости од задачи а и после на увид можеш да извадиш некој бод. Само ти кажав, кај Верка нема прашања како кај другите професорки, учи се`, омилени за на испит да ги дава и се ЗЗИ, дилатација на времето и кинетичка енергија, дали испит дали прв колоквиум, мора да ги има овие. Оди на тестови и на тие домашните што ги правите, иако ги прегледува Лихнида оди па и да не знаеш некое прашање трескај глупости зошто не дека ги чита многу Лихнида кога ги проверува, ќе види пишувано и бод имаш вака така. Многу терсене професорка.
Оди на предавања кај Леонид ако те интересира електротехника, човеков може е флегма и успива ама има знаење па ако ти е интересно, оди, во друг случај, не мораш. Не мораш ни кај Благојче, типот нема врска од објаснување, како завршил електро е мистерија, кај мене се случуваше едно да каже на час, друго на консултации. За ОЕТ 1 и 2, собери уште 2-3ца со тебе и на приватни часови одете кај некоја професорка, со 3-4 часа ќе ви го објасни цел материјал и ќе ви остане само усното да си го научите. Е дека ова е Благојче, замара со усното, мораш и тоа да го имаш пишувано оти не ти го ни прегледува испитот

Даниела не ја знам оваа мора нова да е некоја прв пат слушам за неа а Тентов мене ми има предавано ЛКДА и КА, лесни задачи ни се паѓаа на колоквиуми и испити, немаше нешто проблеми кај човекот, не знам какво искуство сте имале вие