Студентска работа во Англија

• Креатор на темата Креатор на темата Cloaca
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2010
Мислења
287
Поени од реакции
236
Ме интересира дали Велика Британија нуди сезонска работа за студенти, како што секое лето заминуваат 100тици студенти во Германија. Дали процедурата оди преку некоја наша агенција или треба да се обратам за апликација во некоја англиска агенција? И дали има и други заинтересирани? :)

И јалз сум заинтересиран.

Само треба работно искуство да имаш некакво ? :unsure:

Не знам затоа прашувам... Низ други европски земји се бара само познавање на јазик, за Британија прочитав некаде дека требало бугарски пасош :confused: други опции нема?

со наш пасош таму работа малце морген а и виза да добиеш е тешко, уште па кога ќе им кажеш дека за работа ти е (y)

со наш пасош таму работа малце морген а и виза да добиеш е тешко, уште па кога ќе им кажеш дека за работа ти е (y)

За привремена работа ( 3 месеца ) мислам дека не бараат такви работи, ни Германија не бара визи , бг пасош и т.н. Али ако си за подолго ќе ти треба :)

Он: И јас сум ЗА ако има некој информација кажувајте :) Јас само имам дознаено дека исто како и во Германија, Америка шо идат студенти , можело да се иде и за Англија , али друго ништо незнам :(

За привремена работа ( 3 месеца ) мислам дека не бараат такви работи, ни Германија не бара визи , бг пасош и т.н. Али ако си за подолго ќе ти треба :)

Он: И јас сум ЗА ако има некој информација кажувајте :) Јас само имам дознаено дека исто како и во Германија, Америка шо идат студенти , можело да се иде и за Англија , али друго ништо незнам :(

Па не планирам подолго од 3 месеци да останам сигурно, сакам во текот на летото. Ако слушниш/прочиташ нешто ново кажи ми ;)

Британците бараат виза за се, па и за турист. Најтешки се за добивање на дозвола за престој.

Хаха, за Англија виза ти треба и да им кажеш дека идеш само да го видиш аеродромот :) не им мења на нив дали е еден ден или една година, друго е Германија, Англија има посебен режим.

А како оди процедурата за да се добие англиска виза?

Хаха, за Англија виза ти треба и да им кажеш дека идеш само да го видиш аеродромот :) не им мења на нив дали е еден ден или една година, друго е Германија, Англија има посебен режим.

Ок , немам добиено таква информација во секој случај извини што ти реплицирав :)

А како оди процедурата за да се добие англиска виза?
Зависи каква бараш. Туристичка ти треба гарантно писмо, доволно пари и гаранција дека ќе се вратиш во Македонија. Додуша ним најважно им е да се вратиш.

105 eвра или 80 фунти ватевр уплата за интервјуто кои не ти ги враќаат ако не земеш виза, информативен разговор, гарантно писмо од некој таму дека ќе седите кај него, дека има намена вашата посета а не да спиете таму на клупи, пари на сметка, и мислам бараат да имаш веќе резервација на повратна карта ама за ова не ме фаќајте за збор.

Зависи каква бараш. Туристичка ти треба гарантно писмо, доволно пари и гаранција дека ќе се вратиш во Македонија. Додуша ним најважно им е да се вратиш.

За туристичка виза не треба гарантно писмо, баш напротив. Ако имаш гарантно писмо, голема е веројатноста да не одиш заради туристички причини. :D Иако, во британската амбасада го споменуваат тоа, баш за да видат дали туристите се стварно туристи.

105 eвра или 80 фунти ватевр уплата за интервјуто кои не ти ги враќаат ако не земеш виза, информативен разговор, гарантно писмо од некој таму дека ќе седите кај него, дека има намена вашата посета а не да спиете таму на клупи, пари на сметка, и мислам бараат да имаш веќе резервација на повратна карта ама за ова не ме фаќајте за збор.

У 90% од земјите што се у ЕУ бараат да имаш повратна карта, па не верувам баш В.Б да праат исклучок...

Јас наредната недела идам за Лондон,па за 2-3 недели ќе ви пишам како е.
Позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom