Пошо реално гледано освен јадење лајна и изигравање болни мајмуни за друго и не ги бива,нити нараниле некого нити напиле нити стоплиле а уште помалку помогнале на некому.
На времето си филозофирале моќни луѓе аристократија за кого работеле други и овие гомнариве немајќи што да прават си почнале да си филозофираат да си јадат гомна по цел ден. Се погаѓале и такви од обичниот народ шо ги бивало за јадење лајна и овие првиве сакајќи да испаднат паметни а уствари глупи колку и овие вториве си ги прибирале за да има со кого да тепаат бесполезни празни муабети, смислата на животот, па дали јајцето е постаро или кокошката и се такви празни срања до немај каде.
Е сега виделе и други па рекле ај и јас ќе јадам лајна и од тоа ќе живеам се накотиле пун кур, паразити колку ти душа сака.
Да се разбереме филозофите се далеку од паметни, освен верглање празни муабети прочитани во некоја филозовска книга напишани од еди кој си целите се АУУУУУУУУ уствари кога ќе влезеш у конверзација со нив ни самите не се свесни колку се смешни и патетични, со право може да се каже дека денес се КЛОВНОВИ.
Да се разбереме да биле паметни ќе создале нешто што ти ја знам бизнис,пари, имот,некој лек за некоја болест,некое тешничко технолошко достигнување, подобрување на начинот на живот, е сега кога ќе го слушнам некој од тие филозофите да рече за некого овој е глуп ми се иде една преку очи да му мавнам да не знае кај да се сврти 

Абе како може тој да биде глуп бре дегену еден, човекот направил фирма создал капитал од него зависат 20 фамилии тој глуп ти паметен, само затоа што овој сватил дека од читањето на излитени филозовски дијалози има само паратизирање и ништо повеќе од тоа, овој што се качува во кола од 15/20 000 евра е глуп и неспособен а филозофот шо си иде дома на точак од дедому накај дома е паметниот ? 

Дркање на дегенски филозофии и јадење лајна од типот ние сме двигатели на опшеството е само празно јадење гомна, да видам кај ќе беше светот без Ват Тесла Едисон, ќе ми филозофираа уште у темница, пошо такви какви шо се дури и огнот да им загасне не се способни ни едно дрво да стават во него за да го одржат во живот.
Зошто е навредливо некој да те нарече филозоф ? Затоа што у глобала се глупи а се мислат многу паметни, затоа што реално се паразити пропалици од луѓе и не вредат ни колку пијачката која што чекаат некој да им ја пушти додека дремат во некоја кафана или кафич.