Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali hranata mu odgovara na vozrasta i rasata? Znam deka royal-ot ima posebna linija za mali rasi. Najverojatno ti ja odbiva zatoa sto e premnogu tvrda i ne moze da ja griza. Nisto ne gubis so toa sto ke ja natopuvas vo voda ili supa. Probaj postepeno da namaluvas stavanjeto voda, pomesaj ja so tuna, ama ubavo da pomesas da ne moze da izede samo tunata a da ostane dehidratot. Probaj i so pasteta, pavlaka... so toa sto postepeno ke namaluvas. Mozno e i na kuceto ednostavno da ne mu se dopaga hranata, pa mozes da go promenis dehidratot.
Ме интересира што е подобра опција да го пуштам кучето надвор или да го однесам во Вардариште ?
Нека ми одговори некој побрзо немам многу време![]()
Не е до мене едноставно мојте не ја сакаат веќе дури несакаат ни да почекаат да најдам нов дом. Вчера добив повик но незнам денес ми се немаат јавено последна шанса ми се за спас на кучето.Имам пробано 10 врсти на дехидрати и ниеден не сака, освен овој Ројал Канин, и да му одговара на возраста.. Ја одбива сува затоа што сака нешто да му мириса, а кога ќе ставиш вода Ројалот мириса ептен и го јаде.. ако не е проблем да се натопува во вода не гледам зошто да намалувам.. не ми е проблем да му ја натопувам.. пред тоа ја јадеше сува ама со сила.. и беше прилично слаб, а еве веќе 2 недели како ја јаде натопена крена некое килце..
--- надополнето: 13 септември 2013 во 20:04 ---
Ни едното ни другото..
Па добро не ли ти е жал, искочи и види го времето, да кисне надвор?
Прво која е причината што не сакаш да го задржиш?
Второ, вардариште НЕ. Ако сакаш кучето да умре ок, однеси го...
Подобра опција, обиди се најди му некој што ќе сака да го чува, пример по странициве на фејсбук Анима мунди, има и многу други....
Svesen si deka so pustanjeto nadvor ke sozdades novi ulicni kucinja ?Ме интересира што е подобра опција да го пуштам кучето надвор или да го однесам во Вардариште ?
Нека ми одговори некој побрзо немам многу време![]()
Не го прочита постот над мене ?Svesen si deka so pustanjeto nadvor ke sozdades novi ulicni kucinja ?
Готово..ја оставија во округот на фабриката железара сосе нејзиното седло, храната и водата. Колку толку добро е што татко ми е таму скоро секој ден освен недела па ќе ја гледа и има луге таму но сепак е оставена на милост и немилост што се вика. Мајка ми си има проблеми на работа и плус не стој најдобро со предходните газди и поради нејзина ''иницјатива"' не е кучето дома повеќе што се однесува до татко ми ја сака подеднакво како и јас... Но не е ни ова причина да се исфрли туку така кучето што е криво тоаТвоите се нелуѓе и тоа е тоа. Ај ги разбирам до некаде оние што од старт не сакаат кучиња/животни ама да го чуваш толку време и наеднаш вака... катастрофа.
Нема везе. Мој совет е да почекаш, би требало некој да се јави на огласот.
Во меѓувреме, пробај на секаков начин да ги убедуваш дека не се во право, не е убаво тоа за кучето и дека кај и да е ќе се јави некој и ќе го земе.
Готово..ја оставија во округот на фабриката железара сосе нејзиното седло, храната и водата. Колку толку добро е што татко ми е таму скоро секој ден освен недела па ќе ја гледа и има луге таму но сепак е оставена на милост и немилост што се вика. Мајка ми си има проблеми на работа и плус не стој најдобро со предходните газди и поради нејзина ''иницјатива"' не е кучето дома повеќе што се однесува до татко ми ја сака подеднакво како и јас... Но не е ни ова причина да се исфрли туку така кучето што е криво тоа
И сега овие 2 дена сама ќе биде бар во понеделник да ja однесоа кога ќе имаше луѓе да се навикне
Толку можев јас да не се карав секој ден уште пред 2 недели ќе беше оставена.
Да имаше некое соодветно прифатилиште па да ја дадам, но моментално не гледам друго подобро решение ? Ај ако сакаш изјасни се поубаво не си ми баш јасен.Никако неможам да го разберам ова..... само ми е жал за кучето, ама тоа е во оваа наша Македонија, да си на друго место дали ќе го фрлиш така кучето...
Да имаше некое соодветно прифатилиште па да ја дадам, но моментално не гледам друго подобро решение ? Ај ако сакаш изјасни се поубаво не си ми баш јасен.
И жити се поштеди ме од коментари "'си требал да ги убедиш твојте да остане уште некој период''.
Добро бе па ти не го напаѓај детето, сто пати ти пиша дека до мајка му е, не е до него. Што му префрлаш беспотребно , малолетен е, ако се буни тој ќе му ја земат додека спие и ќе ја остават. Јасно е дека има казни во други држави ама мајка му ќе ја казнеа, не него. Иако јас мислам дека татко му требало да пресече, нејсе, не знаеме што се случува не можеме да коментираме.Не, мене ти не си ми јасен, немаш соодветно решение? Зошто си го земал тоа куче тогаш? И не ми е јасно едно нешто, на анима мунди пишува дека луѓето (газдите) отише во друга држава и затоа го оставиле, а тука кажуваш дека 1 ипол година веќе го чуваш?
И да не сакам да го задржам кучето ќе се обидам да му најдам луѓе што ќе сакаат да го чуваат а не како ѓубре да го оставам на улица.. ама пак ќе кажам во МАКЕДОНИЈА си затоа така ќе праиш, да си у друга држава нема да ти текне да го фрлиш на улица.
Не, мене ти не си ми јасен, немаш соодветно решение? Зошто си го земал тоа куче тогаш? И не ми е јасно едно нешто, на анима мунди пишува дека луѓето (газдите) отише во друга држава и затоа го оставиле, а тука кажуваш дека 1 ипол година веќе го чуваш?
И да не сакам да го задржам кучето ќе се обидам да му најдам луѓе што ќе сакаат да го чуваат а не како ѓубре да го оставам на улица.. ама пак ќе кажам во МАКЕДОНИЈА си затоа така ќе праиш, да си у друга држава нема да ти текне да го фрлиш на улица.
Ајде сега кажи ми што можев да сторам јас повеќе кога не сум независен, не живеам сам и не донесувам јас одлуки ??